Μια ματιά στο μέλλον της αυτοκίνησης

Η Honda κάνει το πρώτο βήμα για να προσεγγίσει το μέλον της αυτοκίνησης μέσα από εντυπωσιακά πρωτότυπα όπως το EV Concept.
Μια ματιά στο μέλλον της αυτοκίνησης
Η Honda, μια από τις πιο προηγμένες μάρκες στον τομέα της τεχνολογίας, μας δίνει μια πρώτη εικόνα από την μελλοντική αυτοκίνηση. Αποκάλυπτει το νέο Honda Sports EV Concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο στις 25 Οκτωβρίου. Το νέο, ηλεκτρικό, σπορ πρωτότυπο Sports EV Concept, θα πλαισιώσει  μία ευρεία οικογένεια προηγμένων οχημάτων παραγωγής και πρωτοτύπων, δύο και τεσσάρων τροχών.

Εντυπωσιάζοντας με το πρωτότυπο σχήμα, τη φιλική φυσιογνωμία και την πλαστικότητα των εξωτερικών επιφανειών του, όλα σχεδιασμένα για να μπορούν να υποστηρίξουν οποιοδήποτε lifestyle, το Sports EV Concept θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Τόκιο. Η ομάδα εξέλιξης σχεδίασε το σπορ ηλεκτρικό όχημα για να προσδώσει μία αίσθηση χαράς και συναισθηματικής αρμονίας στην οδήγηση - αποτέλεσμα ενός αποδοτικού συνδυασμού κινητήρα EV και τεχνολογίας AI σε ένα συμπαγές αμάξωμα.

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που του επεφύλαξε το κοινό στην παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, το Urban EV Concept ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Ιαπωνία. Σε συνάρτηση με μία νέα πλατφόρμα ηλεκτρικού οχήματος, η απλή σχεδίαση και οι συμπαγείς αναλογίες του είναι ιδανικές για οδήγηση στις σύγχρονες πόλεις. Μία διαφορετική εμπρός μάσκα προβάλλει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, συμβουλές οδήγησης και χαιρετίσματα σε πολλές γλώσσες, ενώ η καμπύλη οθόνη στο εσωτερικό μεταφέρει μία αίσθηση φιλικότητας με τον οδηγό σχεδιασμένη για να εμπνέει ένα συναισθηματικό δέσιμο. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται στην Ευρώπη το 2019.

Γιορτάζοντας την επέτειο των 60 χρόνων και το ορόσημο παραγωγής των 100 εκατομμυρίων μονάδων από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το εκθεσιακό περίπτερο της Honda θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιστορίας του Super Cub, την τρέχουσα σειρά του μοντέλου, ενώ θα προσφέρει και μία γεύση από το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, θα αποκαλυφθεί το επετειακό μοντέλο παραγωγής των 100 εκατομμυρίων μονάδων του Super Cub 110 και ένα νέο Super Cub 125C.

Συνεχίζοντας την εξέλιξη της ξεχωριστής σχεδίασης ενός από τα παγκοσμίως πιο επιτυχημένα ονόματα SUV, η νέα, 5η γενιά CR-V θα κάνει επίσης την πρώτη της παρουσίαση στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει την εφαρμογή σε SUV της υβριδικής τεχνολογίας δύο μοτέρ της Honda – i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive).

Το NeuV αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο στο CES 2017 στο Las Vegas, λανσάροντας μία νέα φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης για καθημερινές μετακινήσεις. Με την υποστήριξη του κινητήρα τεχνητής νοημοσύνης (AI) της μάρκας – Honda Automated Network Assistant– η λειτουργία αυτόνομης οδήγησης περιλαμβάνει  σύστημα παρακολούθησης του οδηγού που αναγνωρίζει σημάδια κόπωσης από τις εκφράσεις του προσώπου και τον τόνο της φωνής, με σκοπό να κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη. Το NeuV μαθαίνει για το lifestyle και τις προτιμήσεις του οδηγού με την πάροδο του χρόνου, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει νέες  διαδρομές και δραστηριότητες, πετυχαίνοντας μία φυσική σχέση μεταξύ οδηγού και μηχανής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v