Νέο VW Polo: Επίδειξη γερμανικής πιστότητας

Δοκιμάσαμε το γερμανικό supermini στους δρόμους του Αμβούργου και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Νέο VW Polo: Επίδειξη γερμανικής πιστότητας
αποστολή στο Αμβούργο

Αν στην παρέα ξεκινήσει η συζήτηση για τα γερμανικά αυτοκίνητα, όλοι θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για εξαιρετικές κατασκευές. Μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για την εμμονή των Γερμανών σε συγκεκριμένα σχεδιαστικά μοτίβα αλλά ίσως εδώ να κρύβεται το μυστικό τους.

Δημιουργούν νέες γενιές γνωστών μοντέλων που έχουν πραγματικά αξία και δεν παίζουν το χαρτί του εντυπωσιασμού, γιατί απλά δεν το χρειάζονται. Ένα τέτοιο μοντέλο, είναι και το νέο VW Polo, που έκανε την παρθενική του επαφή με τους ειδικευμένους ευρωπαίους δημοσιογράφους στο Αμβούργο, τη γερμανική πόλη που επιλέγουν οι εφοπλιστές της Γερμανίας και άλλων χωρών.

Τα πλεονεκτήματα του νέου VW Polo, δεν μπορείς να τα εντοπίσεις με την πρώτη ματιά. Πρέπει να το οδηγήσεις και να γνωρίζεις την αυτοκίνηση για να νοιώσεις όλα τα μηνύματα που σου στέλνει. Από τα πρώτα μέτρα στην άσφαλτο, σου λέει με τον τρόπο του, ‘’μην ανησυχείς’’. Σε διαβεβαιώνει ότι έχει την ικανότητα να προφυλάξει εσένα και την οικογένεια σου από πολλές κακοτοπιές. Η κατασκευή του είναι άριστη και κάθε τι που φέρει έχει άμεση χρησιμότητα. Δεν περισσεύει ούτε μια βίδα.

Η αίσθηση της σιγουριάς και της ασφάλειας ενισχύεται από το αίσθημα της ευκολίας που εκπέμπει το γερμανικό supermini. Δεν ψάχνεις για τους διακόπτες που ενεργοποιούν τα διάφορα συστήματα και κάθε στιγμή όλα βρίσκονται κοντά στα χέρια σου. Αυτό είναι το γερμανικό δόγμα που πλέον προσπαθούν να ασπαστούν και άλλοι κατασκευαστές.

Η διαδικασία της οδήγησης είναι εύκολη και χωρίς εκπλήξεις. Το μοτέρ λειτουργεί άψογα είτε καταναλώνει ντίζελ είτε βενζίνη. Η γκάμα περιλαμβάνει μοτέρ νέων προδιαγραφών: Βενζίνη 1.0 75,90 ειτε 115 ίππων, 1.5 150 ίππων, GTI 2.0 200 ίππων. Ντίζελ 1.6 115 ίππων. Φυσικό αέριο 1.0 90 ίππων. Τα πεντάλ είναι μαλακά για να μην κουράζεται ο οδηγός στην πόλη.

Το επίπεδο θορύβου στο χαμηλότερο επίπεδο της κατηγορίας. Η οδική συμπεριφορά είναι ένα ακόμη πεδίο δράσης της άφθαστης γερμανικής τεχνολογίας. Το νέο πλαίσιο MQB A0 κάνει θαύματα και δεν χαμπαριάζει από τις δυνάμεις που ασκούνται όταν οι τροχοί πατήσουν σε μια λακκούβα είτε σε σαμαράκια. Είναι σαν να χειρίζεσαι ένα ενιαίο τμήμα μετάλλου.

Εύσημα και για τους χώρους. Πλέον κάθονται ανετά και οι υψηλόσωμοι επιβάτες ενώ η αποθηκευτική ικανότητα αυξήθηκε στα 350 λίτρα, η καλύτερη τιμή στη κατηγορία!

Το νέο VW Polo θα είναι διαθέσιμο στις 20 Οκτωβρίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον τιμοκατάλογο να ξεκινά από τα 13.200 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v