H ισχυρότερη Ford Mustang!

Η ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά Ford Mustang παρουσιάζεται στη προσεχή 67η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
H ισχυρότερη Ford Mustang!
Η Ford αποκάλυψε στην 67η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την ισχυρότερη Ford Mustang. Η ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά, Ford Mustang για την Ευρώπη διαθέτει αθλητικό στυλ, προηγμένες αναβαθμίσεις στον κινητήρα και στην ανάρτηση και εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Η Ford έχει πουλήσει σχεδόν 30.000 μονάδες Mustang στην Ευρώπη από τότε που το θρυλικό σπορ μοντέλο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ξανά μετά από 50 χρόνια, στις αρχές του 2015. Το άμεσα αναγνωρίσιμο δυναμικό προφίλ της Mustang υιοθετεί τώρα χαμηλότερο καπό και πιο επιθετική φυσιογνωμία. Η εντυπωσιακή σχεδίαση του πίσω τμήματος επιτείνεται με ένα ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και διαχύτη.

Οι συναρπαστικές επιδόσεις της Mustang και μία η οδηγική εμπειρία παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις με έναν αναβαθμισμένο V8 5.0 κινητήρα της Ford, που προβλέπεται να αποδίδει 450 ίππους. Τόσο ο 5.0 V8 όσο και ο 2.3 EcoBoost 290 ίππων συνεργάζονται με ένα προηγμένο, νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που χρησιμοποιεί προσαρμοζόμενο σχεδιασμό αλλαγών σχέσεων σε πραγματικό χρόνο για βελτιωμένη απόδοση και επιτάχυνση.

«Κατά κανόνα, όταν αλλάζεις σχέσεις, χάνεις χρόνο» δήλωσε ο Matthias Tonn, chief programme engineer της Mustang, της Ford Ευρώπης. «Το νέο 10τάχυτο κιβώτιο της Mustang επιτρέπει στον κινητήρα να αποδίδει μέγιστη ισχύ και ροπή κατά το ανέβασμα σχέσεων, για ταχύτερη επιτάχυνση και χωρίς υστέρηση στις επιδόσεις. Υπολογίζουμε ότι θα έχει την καλύτερη επιτάχυνση από όλες τις Ford Mustang στην ιστορία του μοντέλου.»

Ένα νέο προαιρετικό σύστημα ανάρτησης MagneRide μπορεί να ανταποκρίνεται με ταχύτητα αστραπής στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες και δύο νέα, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) – Drag Strip Mode και προσαρμοζόμενο My Mode – προστίθενται στα Normal, Sport, Track και Snow/Wet Modes. Η τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust περιλαμβάνει το πρωτοποριακό προφίλ Good Neighbour Mode, που περιορίζει αυτόματα το θόρυβο της εξάτμισης ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες. Με το Drag Strip mode ενεργοποιημένο, η Ford εκτιμά ότι η νέα Mustang 5.0 V8 θα προσφέρει την ταχύτερη επιτάχυνση στην ιστορία της, και συγκεκριμένα 0‑100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4΄΄, ένας χρόνος που μέχρι πρότινος ήταν προνόμιο των πιο εξωτικών υπεραυτοκινήτων.

Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού της νέας Mustang περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control, Distance Alert, Lane Departure Warning και Lane Keeping Aid. Επίσης, διατίθεται ένας προσαρμοζόμενος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD 12-ιντσών, ενώ το σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford – συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto – μπορεί να ελέγχεται με φυσικές φωνητικές εντολές και χειρισμούς pinch & swipe στην κεντρική οθόνη αφής 8-ιντσών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v