Νέο Hyundai i30: έμφαση στην ενεργητική ασφάλεια

Με δέκα προηγμένες τεχνολογίες στο κομμάτι της ασφάλειας το νέο Hyundai i30 λανσάρεται πιο αξιόπιστο από ποτέ.
Νέο Hyundai i30: έμφαση στην ενεργητική ασφάλεια
Το καινούργιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με τον πληρέστερο εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας στη βασική έκδοση, έχει πολυσχιδή προσωπικότητα. Σχεδιάστηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη, εξελίχθηκε στη Γερμανία και κατασκευάζεται στη Τσεχία. Ο λόγος για τη νέα γενιά του Hyundai i30, που διαθέτει και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα.

Το προηγμένο πακέτο ασφάλειας S-10, περιλαμβάνει 10 τεχνολογίες:

Σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής οδηγού, παρακολουθεί το συνολικό προφίλ οδήγησης. Εάν ανιχνεύσει  ενδείξεις απροσεξίας ή κόπωσης, ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητική και οπτική ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας, αναγνωρίζει τις λωρίδες στο δρόμο σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα και ανιχνεύει εάν ο τροχός πάτησε το εσωτερικό της γραμμής λωρίδας, χωρίς να έχει ανάψει σχετικό φλας.

Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, επιδρά ενεργά στο τιμόνι ώστε να διορθώσει και να επαναφέρει το όχημα μέσα στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας. Έχει δύο επίπεδα λειτουργίας, το Standard (που επαναφέρει το όχημα μόλις πλησιάζει τα όρια της λωρίδας) και το Active (που επεμβαίνει νωρίτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διατηρώντας το όχημα «κεντραρισμένο» στο μέσο της λωρίδας κυκλοφορίας).

Σύστημα προειδοποίησης μετωπικής πρόσκρουσης, ανιχνεύει την πιθανότητα πρόσκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Εάν διαγνώσει ότι με τις σχετικές ταχύτητες κίνησης θα υπάρξει πρόσκρουση, προειδοποιεί με οπτικό και ηχητικό σήμα τον οδηγό. Λειτουργεί σε εύρος ταχυτήτων από 9 έως 175 χλμ./ώρα.

Σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων),  αποτρέπει από ατυχήματα. Ανιχνεύει την πιθανότητα πρόσκρουσης με σταματημένο όχημα και επεμβαίνει με προληπτικό φρενάρισμα ή και πλήρες φρενάρισμα.

Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων),  ελέγχει και τα κινούμενα οχήματα. Σύστημα αυτόματης ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, σύστημα περιοριστή ταχύτητας και στατικά φώτα στροφής.

Κινητήρες: Βενζίνη, νέος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 1.4 T-GDI 140 ίππων, υπερτροφοδοτούμενος 1.0 Τ-GDI 120 ίππων, 1.4 MPI 100 ίππων. Ντίζελ, υπερτροφοδοτούμενος 1.6 διαθέσιμος με 95, 110 είτε 136 ίππους, κατανάλωση από 3,6 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 από 95 γραμ./χλμ. Οι κινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (6MT) είτε με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) της Hyundai.

Tο i30 έχει πάρει δύο εξαιρετικές διακρίσεις για την ποιότητα και την αξιοπιστία του: Έσπασε το ρεκόρ βαθμολογίας σε δοκιμή αντοχής 100.000χλμ. στο Auto Bild Quality Report Γερμανίας 2016. Κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας του με τις λιγότερες βλάβες, στην έρευνα της J.D. Power Γερμανίας 2017. Υποστηρίζεται από την κορυφαία στην αγορά εργοστασιακή εγγύηση 5 χρόνων, χωρίς όριο χιλιομέτρων. Επίσης, 5 χρόνια εγγύηση βαφής, 5 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας και 5 χρόνια. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 14.990 ευρώ(1.4 100 ίππων).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v