Χάνει την λάμψη της η Έκθεση της Φρανκφούρτης

Εννιά μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Χάνει την λάμψη της η Έκθεση της Φρανκφούρτης
Η απόφαση εννέα δημοφιλών κατασκευαστών αυτοκινήτων, να απουσιάζουν από την φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (14-24 Σεπτεμβρίου), θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη φήμη της μεγαλύτερης σε μέγεθος ευρωπαϊκής έκθεσης.

Αναμφισβήτητα, δεν είναι τυχαίο γεγονός, η άρνηση των αυτοκινητοβιομηχανιών Peugeot, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Nissan, Infiniti, Mitsubishi, DS και Volvo, να εκθέσουν τα νέα μοντέλα και τις τελευταίες τεχνολογίες τους στη Φρανκφούρτη.

Πρόκειται για κολοσσούς που κατέχουν σημαντικά μερίδια στην πίτα των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Μέχρι το 2015, ξόδευαν απίστευτα ποσά, για προβολή και δημιουργία πολυτελών περιπτέρων, στη πόλη των τραπεζών.

Τώρα όμως γύρισαν την πλάτη τους, στη παντοδύναμη Γερμανία. Οι αίτιες είναι πολλές άλλα οι σημαντικότερες έχουν σχέση με τον περιορισμό των δαπανών για προβολή και την αναζήτηση νέων πιο αποδοτικών τρόπων, διείσδυσης των προϊόντων στους υποψήφιους αγοραστές. Σίγουρα, η τρομερή δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει επηρεάσει την άποψη τους για τις εκθέσεις.

Επίσης, οι μάρκες έχουν στραφεί στην ανάπτυξη ειδικευμένων sites, όπου βρίσκεις τα πάντα, όπου και αν είσαι και όποια ώρα του εικοσιτετραώρου επιθυμείς. Μια ακόμη εξέλιξη που θα επηρεάσει τις διεθνείς εκθέσεις είναι η δυνατότητα παραγγελίας από το Ίντερνετ χωρίς επίσκεψη στον επίσημο έμπορο, η παραλαβή του αυτοκινήτου στο σπίτι και η ηλεκτρονική πληρωμή. Για να δούμε τι θα γίνει στη Γενεύη τον Μάρτιο του 2018.

Η 67η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, άνοιξε σήμερα τις πύλες της. Σήμερα και αύριο θα επισκεφθούν την έκθεση οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης. Από την Πέμπτη 14 Σεπτέμβριου θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό. Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Ευρώπη θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v