Ηλεκτρικό Mini με go-kart αίσθηση

Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mini με παραγωγή μεγάλης κλίμακας θα κυκλοφορήσει το 2019.
Ηλεκτρικό Mini με go-kart αίσθηση
Η MINI προετοιμάζεται για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της. Στην 76η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η βρετανική μάρκα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Electric Concept. Ενσαρκώνει μία εντελώς νέα διάσταση της γνωστής go-kart αίσθησης που προσφέρει η μάρκα, καθώς συνδυάζεται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το πρωτότυπο όχημα μεταφέρει το μήνυμα της βιώσιμης αστικής μετακίνησης και ταυτόχρονα προαναγγέλλει το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει σύντομα. Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI με παραγωγή μεγάλης κλίμακας θα κυκλοφορήσει το 2019 – ακριβώς 60 χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το κλασικό Mini.

Η ποικιλομορφία και η εξατομίκευση ενσαρκώνονται και από τα άλλα στοιχεία των εκθεμάτων της μάρκας στη Φρανκφούρτη. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε κίνηση του πεντάλ προσδίδει μία εντελώς νέα διάσταση στη διάσημη ευελιξία της μάρκας. Το ισχυρό σύστημα κίνησης του Electric Concept χρησιμοποιεί την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου, διασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία και ευελιξία MINI σε συνδυασμό με μηδενικούς ρύπους.

Σχεδιαστικά, συνδυάζει τις γνώριμες αναλογικές και τα στιλιστικά στοιχεία της μάρκας με ειδικές λεπτομέρειες που υποδηλώνουν το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Επειδή ο ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί αέρα ψύξης, η εξαγωνική μάσκα είναι κλειστή, ώστε να αυξήσει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Επίσης υπάρχουν εξαρτήματα από ανθρακονήματα που μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση. Βαμμένο σε Reflection Silver και Interchange Yellow, θυμίζει το MINI E που παρουσιάστηκε το 2008. Το μοντέλο αυτό κατασκευάστηκε σε 600 αντίτυπα και δοκιμάστηκε σε καθημερινές οδηγικές συνθήκες, επομένως προσέφερε σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη του πλήρως ηλεκτρικού BMW i3.

Το Electric Concept είναι το επόμενο βήμα στο δρόμο για τη βιώσιμη αστική μετακίνηση. Το BMW Group ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2017 ότι η επέκταση της γκάμας μοντέλων του για να συμπεριλάβει ηλεκτρικά οχήματα έμελλε να γίνει κεντρικός πυλώνας της εταιρικής στρατηγικής του. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η έναρξη παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού MINI για το 2019. Βασισμένο στο 3θυρο MINI, το ηλεκτρικό όχημα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Το σύστημα κίνησης θα παράγεται στις εγκαταστάσεις των Dingolfing και Landshut – πρότυπα κέντρα e-mobility του δικτύου παραγωγής του BMW
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v