Suzuki Ignis: Οικονομικό αυτοκίνητο πόλης

Δοκιμάζουμε το νέο μικρό crossover της Suzuki, στην 4WD εκδοχή του και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Suzuki Ignis: Οικονομικό αυτοκίνητο πόλης
Test Drive Suzuki Ignis 1.2 Dualjet 90 ίπποι 4WD

Ιδανικά αυτοκίνητα για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη είναι τα μικρά σε μήκος  μοντέλα. Ο λόγος για τους εκπροσώπους των κατασκευαστών αυτοκινήτων στη κατηγορία των μίνι. Η βασική αποστολή αυτών των μοντέλων είναι η εύκολη και οικονομική χρήση στο αστικό περιβάλλον που συχνά επιβαρύνεται από τον κυκλοφοριακό φόρτο.

H Suzuki, εκφράζει την ιαπωνική άποψη για τα χαρακτηριστικά των αυτοκίνητών και περιλαμβάνεται στη λίστα με τις μάρκες που έχουν λανσάρει αξιόπιστα και ανθεκτικά αυτοκίνητα. Στη κατηγορία των μίνι συμμετέχει με το Ignis.

Η δοκιμή με το Suzuki Ignis 1.2 Dualjet 90 ίππων 4WD έγινε στην Αττική. Κατά την διάρκεια του test drive το ιαπωνικό αυτοκίνητο κινήθηκε σε ασφάλτινες διαδρομές και σε διαδρομές εκτός δρόμου, στην Πεντέλη. Ένα από τα πιο σημαντικά θετικά στοιχεία του αυτοκινήτου μήκους 3,7 μ. με την χαρακτηριστική σχεδίαση είναι η πρακτικότητα και η ευκολία. Η επιτυχημένη εκμετάλλευση της καμπίνας έχει σαν αποτέλεσμα να παρέχονται άνετοι χώροι για τέσσερις ενήλικες. Η αποθηκευτική ικανότητα ανέρχεται σε 227 λίτρα.

Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή και ακολουθεί τις αρχές της ιαπωνικής σχολής που καθορίζει υψηλά στάνταρ στους τομείς της αξιοπιστίας και της αντοχής. Τα υλικά είναι σκληρά και η συναρμογή παίρνει καλή βαθμολογία. Το ατμοσφαιρικό μοτέρ έχει χωρητικότητα 1.200 κ.εκ. και αποδίδει 90 ίππους. Όπως διαπιστώθηκε, η ισχύς είναι ικανοποιητική για κίνηση στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Στον αυτοκινητόδρομο για να διατηρηθεί η ταχύτητα ταξιδιού πρέπει ο οδηγός συχνά να καταφεύγει στο λεβιέ ταχυτήτων για την επιλογή της κατάλληλης σχέσης στο πεντάρι μηχανικό κιβώτιο. Ο κινητήρας δυσκολεύεται να κινήσει σβέλτα το αυτοκίνητο όταν  μεταφέρονται πάνω από δυο ενήλικες. Με την κατάλληλη όμως χρήση του κιβωτίου η ταχύτητα διατηρείται στο επιθυμητό επίπεδο. Η αποστολή του αυτοκινήτου είναι να κινείται κυρίως σε αστικό περιβάλλον με περιορισμένο φορτίο.

Σε διαδρομές off road περιορισμένης δυσκολίας κινείται με χαρακτηριστική ευκολία. Το ύψος από το έδαφος(180 χιλ.) και τα χαρακτηριστικά της τετρακίνησης αποτελούν σημαντικά στοιχεία για τον οδηγό που κινείται σε διαδρομές εκτός δρόμου. Το σύστημα αυτόματης τετρακίνησης AllGrip Αutο (ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης), άφησε καλές εντυπώσεις και είναι αποτελεσματικό. Ένα ακόμη πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα εύκολης εκκίνησης όταν οι τροχοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω περιορισμένης πρόσφυσης(λάσπη, χιόνι, μεγάλες κλίσεις κ.α.). Ο οδηγός πατάει ένα κουμπί στη κονσόλα που ενεργοποιεί την λειτουργία Grip Control και το ιαπωνικό αυτοκίνητο ξεπερνά την δυσκολία στην εκκίνηση. H τιμή του Suzuki Ignis 1.2 Dualjet 90 ίππων 4WD καθορίστηκε στα 14.030 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v