Σημαντική διάκριση για τον Luca de Meo

Ο Πρόεδρος της Seat διακρίθηκε από το περιοδικό Automotive News Europe με το Βραβείο Eurostars Award,  ως CEO της Χρονιάς
Σημαντική διάκριση για τον Luca de Meo
Ο Πρόεδρος της Seat Luca de Meo διακρίθηκε από το περιοδικό Automotive News Europe με το Βραβείο Eurostars Award ως CEO της Χρονιάς στην κατηγορία των Αυτοκινήτων.  Πρόκειται για μία αναγνώριση της θητείας του στο πηδάλιο της Seat , την περίοδο που η μάρκα επέστρεψε στην κερδοφορία. Το βραβείο θα απονεμηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας έτσι με την εκκίνηση της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Luca de Meo είναι Πρόεδρος της Seat από το Νοέμβριο του 2015. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία διανύει την περίοδο της μεγαλύτερης προϊοντικής επιθετικής πολιτικής στην ιστορία της με το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων (Ateca, Leon, Ibiza και Arona) σε 18 μήνες. Η επέκταση και η ανανέωση της γκάμας αυξάνει τις πωλήσεις πάνω από 13% το 2017 σε σχέση με πέρσι και καθιστά τη μάρκα ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη.

Επιπλέον, έπειτα από τη δημοσίευση των καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων στην ιστορία της το 2016, στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 40.9%.

Όταν ενημερώθηκε για το βραβείο, ο Πρόεδρος της SEAT επεσήμανε: «Είμαι βαθιά ευγνώμων. Είναι τιμή να λαμβάνω αυτή τη διάκριση από ένα τόσο υψηλού κύρους περιοδικό όπως το Automotive News Europe και να προστίθεμαι στη λίστα των εξεχόντων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίοι έχουν λάβει αυτή την αναγνώριση τα τελευταία χρόνια». Ο Luca de Meo, ο οποίος έλαβε το ίδιο βραβείο το 2007 και το 2014 στην κατηγορία Sales & Marketing Executive, υπογράμμισε ότι «το σημερινό βραβείο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την εξαιρετική ομάδα της SEAT. Αυτά που αρχίζουμε να επιτυγχάνουμε είναι το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών για να φτάσει η μάρκα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».

Το Automotive News, παγκόσμιος ηγέτης στην επιχειρηματική πληροφόρηση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, δημιούργησε την Ευρωπαϊκή του έκδοση το 1996. Δύο χρόνια αργότερα, το 1998 ξεκίνησε να απονέμει τα Βραβεία Eurostars για την αναγνώριση των πιο σημαντικών Ευρωπαίων ηγετών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα

Γεννημένος στο Μιλάνο το 1967, ο Luca de Meo έλαβε το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Università Commerciale Luigi Bocconi. Η διατριβή του πάνω στην επιχειρησιακή ηθική ήταν η πρώτη διατριβή σχετικά με αυτό το θέμα στην Ιταλία. Εντάχθηκε στο Volkswagen Group το 2009 ως Marketing Director της Volkswagen και του Volkswagen Group αφού ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault, έπειτα βρέθηκε στην Toyota και μετά  στο Fiat Group όπου ήταν επικεφαλής για τις μάρκες Lancia, Fiat, Alfa Romeo και Abarth. Το 2013, το Πανεπιστήμιο Harvard αφιέρωσε ένα case study για τη δουλειά του στο Volkswagen Group, ως Marketing Director.

Χάρη στην ξεχωριστή του καριέρα, ο Luca de Meo έλαβε τον τιμητικό τίτλο του “Commendatore” από το Order of Merit της Ιταλικής Δημοκρατίας, μία από τις μεγαλύτερες εθνικές διακρίσεις. Επί του παρόντος, εκτός από την ηγεσία της SEAT, προεδρεύει στο SEAT Metropolis:Lab Barcelona και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ducati.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v