Λατρεύει την Formula 1

H γαλλική μάρκα βρίσκεται με επιτυχία εδώ και 40 χρόνια στην αιχμή των εξελίξεων της Formula 1.
Λατρεύει την Formula 1
Η Renault έχει πάθος με την Formula 1. Εδώ και 40 χρόνια στην αιχμή των εξελίξεων του κορυφαίου θεσμού του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όραμα, εξέλιξη, καινοτομία. Με το τρίπτυχο αυτό στη φιλοσοφία της και με το γονίδιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να κυριαρχεί στο DNA της, η γαλλική μάρκα βρίσκεται με επιτυχία εδώ και 40 χρόνια στην αιχμή των εξελίξεων της Formula 1, στο σημαντικότερο και το πιο απαιτητικό πεδίο της αυτοκινητιστικής προόδου στον πλανήτη.

Στις 16 Ιουλίου 1977, η γαλλική μάρκα λαμβάνει μέρος στο πρώτο Grand Prix της ιστορίας της ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά και επιτυχημένη πορεία της, η οποία χρονολογείται από τα πρώτα κιόλας χρόνια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, η μάρκα συμμετέχει με επιτυχία σε κάθε μορφή αγώνων, σε ράλι, αγώνες αντοχής, αγώνες κατάρριψης ρεκόρ. Συλλέγοντας εμπειρία και γνώση, η συμμετοχή της στην Formula 1 την απόλυτη μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ήταν μονόδρομος. Στις τέσσερις δεκαετίες που πέρασαν από το 1977, η φιλόδοξη και διαρκής δέσμευση της γαλλικής μάρκας για τη Formula 1 χαρακτηρίζεται από μια έξυπνη, πρωτοποριακή προσέγγιση και προσήλωση στην τεχνολογία, εξελίσσοντας τα μονοθέσιά της πάντα με στόχο την κορυφή. 

Έτσι, η μακρά λίστα με νίκες που κοσμούν την ιστορία της είναι αποτέλεσμα αξιοζήλευτων καινοτόμων ρεκόρ στους τομείς της αεροδυναμικής, των σασί και των κινητήρων όπως ο πρώτος Turbo κινητήρας με τον οποίο κέρδισε το Γαλλικό GP του 1979. 

Με 12 πρωταθλήματα Κατασκευαστών, 11 Οδηγών, 170 νίκες με 24 διαφορετικούς πιλότους και 481 podiums, η Renault είναι σήμερα ένας ισχυρός παίκτης στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κόσμο τόσο του μηχανοκίνητου όσο και του ηλεκτροκίνητου αθλητισμού με τη νεοσύστατη Formula E όπου ήδη κυριαρχεί με 2 παγκόσμιους τίτλους στα 2 πρώτα χρόνια του θεσμού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v