H Honda αναβαθμίζει την ηλεκτροκίνηση

Το "ηλεκτρικό της όραμα" θα αποκαλύψει η Honda στη έκθεση της Φρανκφούρτης, όπως και τα ανανεωμένα της μοντέλα.
H Honda αναβαθμίζει την ηλεκτροκίνηση

Η Honda θα αποκαλύψει τα επόμενα βήματα στο δρόμο για το Ηλεκτρικό της Όραμα στη Διεθνη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017 (14-24 Σεπτεμβριου). Πρόκειται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του Honda Urban EV Concept – του πρώτου EV της ιαπωνικής μάρκας για την Ευρώπη.

Με την ευκαιρία της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017, η Honda θα αποκαλύψει τα επόμενα βήματά της στο πλαίσιο εξηλεκτρισμού της ευρωπαϊκής γκάμας της. Φέτος, στη Φρανκφούρτη, στο επίκεντρο της μάρκας βρίσκεται η παγκόσμια πρεμιέρα του Honda Urban EV Concept, που δίνει την κατεύθυνση για ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής. Επιπλέον, το CR-V Hybrid Prototype προσφέρει μία πρώτη γεύση από την ευρωπαϊκή έκδοση του νέου CR-V SUV.

Στο περίπτερο της Honda το "παρών" θα δώσει και το ανανεωμένο εμφανισιακά Jazz supermini όπως και η νέα έκδοση ντίζελ της δέκατης γενιάς Civic.

Αξίζει να τονισθεί ότι στην έκθεση της Γενεύης που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, Ο πρόεδρος και COO της Honda Motor Europe, Katsushi Inoue, αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για το νέο ‘Ηλεκτρικό Όραμα’ της μάρκας. Περιέγραψε τη δέσμευση της Honda σε ένα ηλεκτρικό μέλλον για την Ευρώπη, στοχεύοντας τα δύο τρία των ευρωπαϊκών πωλήσεων μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας στρατηγικής ηλεκτρικών οχημάτων της Honda.

Ο στόχος της Honda για τον εξηλεκτρισμό οχημάτων στην Ευρώπη, αρχικά θα υποστηριχθεί από την εξάπλωση της υβριδικής τεχνολογίας σε όλη την οικογένεια των διαθέσιμων μοντέλων. Το πρώτο νέο υβριδικό μοντέλο με υβριδικό σύστημα δύο μοτέρ της Honda θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018.

Η Honda θα προσφέρει επίσης plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για τους Ευρωπαίους πελάτες.

Το Clarity Fuel Cell της Honda είναι το πιο προηγμένο όχημα κυψελών καυσίμου σε όλο τον κόσμο και προσφέρει κορυφαία μέγιστη αυτονομία 589 χλμ. Η άφιξη του Clarity Fuel Cell στην Ευρώπη στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Europe-wide HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) ενισχύει τη δέσμευση της Honda να υποστηρίξει τη χρήση οχημάτων κυψελών καυσίμου και τη δημιουργία μιας βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου σε όλη την περιοχή.

Η Honda είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα αυτοκινήτων ευρείας κυκλοφορίας στην Ευρώπη το 2016. Τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για το σύνολο της χρονιάς δείχνουν ότι οι συνολικές πωλήσεις Honda στην Ε.Ε. και τις χώρες EFTA το 2016 ήταν 159.126 μονάδες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αύξηση 20,8% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2015. Η άνοδος της Honda ξεπέρασε σημαντικά τα αποτελέσματα της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων, που κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,8%.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v