BMW: Εκτυφλωτικό "παρών" ετοιμάζει για Φρανκφούρτη

Ηχηρή παρουσία θα έχει το BMW Group στο σαλόνι Αυτοκινήτων της Φρανκφούρτης, το οποίο πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.
BMW: Εκτυφλωτικό παρών ετοιμάζει για Φρανκφούρτη
Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA), 14 - 24 Σεπτεμβρίου, η ιδέα που θα προβάλλεται από το εκθεσιακό περίπτερο του BMW Group συνοψίζεται στο εξής: “This is tomorrow. Now. (‘Το Αύριο είναι Τώρα’). Τα εκθέματα στο περίπτερο των 10.500 m² (Hall 11) θα καλύπτουν μία μεγάλη  ποικιλία θεμάτων – από τη BMW i και τα τελευταία προϊόντα της πολυτελούς κατηγορίας μέχρι μοντέλα BMW M, MINI και BMW Motorrad, καθώς και τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες μετακίνησης.

Την κεντρική "σκηνή" της έκθεσης θα καταλαμβάνει η μάρκα BMW, που θα αναδεικνύεται από τη δυναμική αρχιτεκτονική του περιπτέρου, με ενδιαφέρουσες θεματικές ζώνες, μεγάλους διαδρόμους, εκτενές οπτικό υλικό και ξεχωριστά εκθέματα. Αυτός ο "κόσμος εμπειρίας" θα ενσαρκώνει το νεανικό δυναμισμό και την απόλαυση BMW, όπως ορίζεται στην ανανεωμένη στρατηγική της μάρκας. Κύριος χώρος εκδηλώσεων του περιπτέρου θα είναι το Vision Loop, με 550 καθίσματα που θα περιβάλλονται από κυκλική πίστα 150 μέτρων. Καθημερινά, κινούμενα ψηφιακά backdrop και πολυμέσα, θα προβάλλουν 14 παρουσιάσεις εκθεμάτων με έμφαση στην πολυτέλεια, τις BMW M, BMW X3 και το μέλλον.

Πριν την πρεμιέρα της Έκθεσης, το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου, το Vision Loop θα φιλοξενήσει τον τελικό του διαγωνισμού NextVisionaries όπου θα παρουσιαστούν μελλοντικά σενάρια μετακίνησης, με τη συνεργασία των BMW i και της κοινότητας TED.

Η BMW i θα δώσει τη δική της εκδοχή περί καινοτόμου μετακίνησης. Μεταφέροντας το μέλλον στο σήμερα, θα παρουσιάσει τα μοντέλα BMW iPerformance σε αποκλειστικά διαμορφωμένους χώρους. Αυθεντικά, αστικά υλικά θα αναδεικνύουν αυτά τα προϊόντα μέσα από εντυπωσιακές αντιθέσεις, παράλληλα με το πρωτοποριακό πνεύμα της μάρκας BMW i και τη συναισθηματική απήχηση. Η εμπειρία των επισκεπτών θα προάγεται με την αναπαραγωγή διαδραστικών φώτων και μιας αστικής ατμόσφαιρας, καθώς και με μεγάλες ‘πλευστές’ οθόνες και κρυστάλλινες νησίδες.

Στο χώρο με τις παγκόσμιες πρεμιέρες, όπου εκτίθεται η BMW 6 Series Gran Turismo, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν ένα εικονικό ταξίδι στις τεχνολογικές εξελίξεις των συστημάτων υποστήριξης οδηγού αλλά και στην αυτόνομη οδήγηση. Για την περιήγηση θα χρησιμοποιείται ένα έκθεμα μήκους 6 μέτρων με την ονομασία BMW Personal Copilot.

Η παρουσία της μάρκας MINI στο σαλόνι αυτοκινήτου θα υποδηλώνει σκόπιμα τον ανοιχτό και φιλόξενο χαρακτήρα της. Σύμφωνα με το πνεύμα και το lifestyle MINI, ένα αστικό σκηνικό διαμορφωμένο από βιομηχανικό στυλ θα περιμένει τους επισκέπτες να το ανακαλύψουν. Εκεί θα μπορούν να γνωρίσουν το πολυδιάστατο πρόσωπο της μάρκας στους διαφορετικούς κόσμους των πέντε μοντέλων ΜΙΝΙ: 3θυρο MINI, 5θυρο MINI, MINI Cabrio, MINI Clubman και MINI Countryman.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν αρκετό χρόνο στο περίπτερο, το οποίο θα προσφέρει επίσης κάτι ασυνήθιστο: ένα κιόσκι με smoothies όπως αυτά που συναντάμε σε φεστιβάλ street food. Εγκατεστημένο στην περιοχή του MINI Cabrio, θα προσφέρει στους επισκέπτες υγιεινά αναψυκτικά καθώς εξερευνούν το περίπτερο. Εκφράζοντας τη φιλοσοφία ΜΙΝΙ, τη σημασία της προσεγμένης εμφάνισης αλλά και το πνεύμα της εποχής, ο πάνω όροφος θα περιλαμβάνει κάτι επίσης μοναδικό που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον: στο χώρο του MINI Clubman, ένα κουρείο θα προσφέρει στους άρρενες επισκέπτες υπηρεσίες περιποίησης μαλλιών διάρκειας 30 λεπτών. Ραντεβού μπορούν να κλείνονται επί τόπου.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα προσφέρει μία θεαματική, συναισθηματική και εκθαμβωτική παρουσίαση εκθεμάτων. Αλλά καθώς η βιωσιμότητα παραμένει μείζον θέμα, το φετινό περίπτερο θα χρησιμοποιεί πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών από προηγούμενες εκθέσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v