ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οδηγέ μην χαλαρώνεις!

Το νέο Opel Grandland X προστατεύει τους οδηγούς χάρη σε ένα πρωτοποριακό σύστημα αναγνώρισης κόπωσης.

Οδηγέ μην χαλαρώνεις!

Η χαλάρωση και η υπνηλία εμφανίζονται πιο συχνά στους οδηγούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για δυο καταστάσεις που μειώνουν τις ικανότητες του οδηγού και αυξάνουν τις πιθανότητες να συμβούν ατυχήματα.

Το νέο Opel Grandland X ειδοποιεί για την κόπωση τον οδηγό. Στη Γερμανία, μία έρευνα αυτοκινητόδρομων έδειξε ότι οδηγοί που αποκοιμήθηκαν ήταν αιτία για το ένα στα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (σύμφωνα με το ADAC). Συστήματα που είναι σχεδιασμένα να αναγνωρίζουν τα σημάδια της κόπωσης και να συμβουλεύουν τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα είναι πιο συνηθισμένα σε αυτοκίνητα premium κατηγορίας. Η Opel φέρνει τώρα αυτά τα οφέλη της ασφάλειας σε ένα ευρύτερο κοινό, για παράδειγμα με το νέο Grandland X, το συναρπαστικό, νέο συμπαγές SUV, με τιμές που ξεκινούν από 24.500 ευρώ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ στην Ελλάδα).

Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert) στο Grandland X ενεργοποιεί μία προειδοποίηση εάν η πορεία του οχήματος υποδηλώνει κόπωση του οδηγού ή έλλειψη προσοχής, εκδίδοντας ένα μήνυμα στην οθόνη πληροφοριών και ένα ακουστικό σήμα. Μετά από τρεις προειδοποιήσεις πρώτου επιπέδου, το σύστημα εκδίδει μία δεύτερη προειδοποίηση με διαφορετικό μήνυμα στην οθόνη οργάνων του οδηγού και ένα πιο δυνατό ακουστικό σήμα. Το σύστημα μηδενίζεται σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ./ωρα- για 15 συνεχόμενα λεπτά.

«Η κόπωση του οδηγού αποτελεί κίνδυνο για τον ίδιο αλλά και για όσους κυκλοφορούν στο δρόμο» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων & Aftersales, Peter Küspert. «Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού στο Opel Grandland X μπορεί να εντοπίσει κλασικά σημάδια κόπωσης και να υπενθυμίσει στους οδηγούς να κάνουν τακτικά διαλείμματα σε μεγάλα ταξίδια, πριν συμβεί κάτι χειρότερο.»

Επιπλέον του συστήματος Driver Drowsiness Alert, το Opel Grandland X προσφέρει και άλλα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας πρώτης κατηγορίας. Ο νέος ‘Διεκδικητής’ της Opel στην πολύ ανταγωνιστική αγορά των SUV προσφέρει επίσης βέλτιστη ορατότητα τις νυχτερινές ώρες χωρίς να θαμπώνει τους άλλους οδηγούς. Οι προαιρετικοί προβολείς AFL LED παράγουν ένα έντονο λευκό φως που μετατρέπει αποτελεσματικά τη νύχτα σε μέρα και προσαρμόζεται αυτόματα στην οδηγική κατάσταση.

Ξεγνοιασιά στους οδηγούς του Grandland X εξασφαλίζει το σύστημα Opel OnStar. Επιπλέον των υπηρεσιών όπως Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος (Stolen Vehicle Assistance) ή Wi-Fi Hotspot[2] για εξαιρετική συνδεσιμότητα, το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης μπορεί να βοηθήσει τους κουρασμένους οδηγούς να βρουν ένα χώρο στάθμευσης[3] ή να κλείσουν ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο[4]. Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, ο “φύλακας άγγελος” ενεργοποιείται αυτόματα σε μία σύγκρουση, συνδέοντας οδηγούς και επιβάτες με έναν εξυπηρετικό σύμβουλο, και όχι κάποια ψυχρή ‘μηχανή’.

Το νέο Opel Grandland X θα κάνει την πρεμιέρα του στο 67ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου (IAA) της Φρανκφούρτης (14-24 Σεπτεμβρίου) και αμέσως μετά αναμένεται στα καταστήματα των Διανομέων. Το Grandland X διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης A κατηγορίας: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° – είναι μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Συστήματα όπως Διατήρηση και Προσαρμογή Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) με λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται, αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας. Επιπλέον υπάρχει ένα χαρακτηριστικό μείζονος σημασίας, ένα προνοητικό σύστημα υποστήριξης με την ονομασία Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert).

SPONSORED LINKS

"Οι γυναίκες ποτέ δεν αφοπλίζονται από ένα κομπλιμέντο. Οι άντρες πάντα αφοπλίζονται. Αυτή είναι η βασική διαφορά μεταξύ των φύλων."

Όσκαρ Ουάιλντ, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 37 - Γεννήθηκε ο Νέρων, Αυτοκράτορας της Ρώμης.
    1025 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος.
    1928 - Γεννήθηκε ο Αυστριακός ζωγράφος και αρχιτέκτονας Φριντενσράιχ Χουντερτβάσερ.

© 2002-2017 MEDIA2DAY