Η BMW αναβαθμίζει την συνδεσιμότητα

Τα οχήματα του ομίλου BMW σε όλο τον κόσμο, τα οποία απολαμβάνουν τα oφέλη της συνδεσιμότητας, ανέρχονται σε 8,5 εκατομμύρια.
Η BMW αναβαθμίζει την συνδεσιμότητα

Το BMW Group χρησιμοποιεί το θεσμό "Ημέρες Καινοτομίας BMW 2017 – Συνδεσιμότητα και Ψηφιακές Υπηρεσίες", για να διερευνήσει τις δυνατότητες ενσωμάτωσης των οχημάτων στη ψηφιακή ζωή των πελατών και να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις της εταιρείας. Σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, η συνδεσιμότητα είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής του. 

Τα οχήματα του γκρουπ σε όλο τον κόσμο που απολαμβάνουν τα oφέλη της συνδεσιμότητας χάρη στο BMW ConnectedDrive, ανέρχονται σε 8,5 εκατομμύρια. Το λανσάρισμα του BMW Connected το Μάρτιο του 2016 σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Διατίθεται τώρα σε 29 χώρες και 18 γλώσσες. Τον Ιούνιο του 2017, το BMW Connected συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά. Το νέο πακέτο BMW Connected+ αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία των οδηγών BMW μέσω εκτενούς εξατομίκευσης και πιο εκτεταμένης, ομαλής ενσωμάτωσης στο όχημα.

Τα τέσσερα γραφεία τεχνολογίας σε Σαγκάη, Τόκιο, Mountain View και Σικάγο φροντίζουν το γκρουπ να ακολουθεί τον παλμό των εξελίξεων, βοηθώντας το στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, τοπικών τάσεων και παγκόσμιων λύσεων. Η ομάδα του Chicago ειδικεύεται στη δημιουργία ευέλικτου λογισμικού για ψηφιακές υπηρεσίες και λύσεις και αποτελείται από 150 ειδικούς από 20 κράτη.

Περαιτέρω επέκταση της γκάμας επαγγελματικών λύσεων μέσα στο αυτοκίνητο. Εκτός από το Microsoft Exchange, και το Skype θα διατίθεται σε όλα τα οχήματα BMW από το φθινόπωρο του 2017 για εύκολη συμμετοχή σε διασκέψεις Skype.                  

Η ψηφιοποίηση δεν είναι μόνο απαραίτητο στοιχείο της στρατηγικής του γκρουπ, αλλά αποτελεί και τη βάση για να μεταμορφωθεί από κατασκευαστής αυτοκινήτων και πάροχος υπηρεσιών σε εταιρία τεχνολογίας που προσφέρει premium μετακίνηση και υπηρεσίες. Η εταιρία θεωρεί ότι τέσσερις είναι οι κρίσιμοι παράγοντες, όπως συνοψίζονται στο αρκτικόλεξο “ACES”:  Αυτοματοποίηση, Διασύνδεση, Εξηλεκτρισμός και Κοινοχρησία (Automated, Connected, Electrified & Shared). Χάρη στις στάνταρ ενσωματωμένες κάρτες SIM και τα διάφορα προϊόντα BMW ConnectedDrive, περίπου 8,5 εκατομμύρια οχήματα του BMW Group από όλο τον κόσμο είναι ήδη “συνδεδεμένα”, και αυτός ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά.

Για πολλά χρόνια, το γκρουπ ‘χτίζει’ ένα portfolio καινοτόμων λειτουργιών σχεδιασμένων για να συνδέουν έξυπνα τον οδηγό, το όχημα και τον έξω κόσμο, υπό την ομπρέλα του BMW ConnectedDrive. Αυτό είναι συνώνυμο με πρωτοποριακές φιλοσοφίες και τεχνολογίες μέσα και έξω από το όχημα με σκοπό την αξιοποίηση της συνδεσιμότητας για μέγιστο όφελος των πελατών.

Οι ενημερώσεις λογισμικού μέχρι τα μέσα του 2017, επέτρεψαν επίσης την ενσωμάτωση συσκευών Android, smartwatchesόπως τα Samsung Gear S3 και Apple Watch, και του ψηφιακού, προσωπικού βοηθού Amazon Echo. Σε διάστημα μόλις 12 μηνών, το BMW Connected – με εξαιρετικά προηγμένη ενσωμάτωση και γκάμα νέων υπηρεσιών – λανσαρίστηκε σε 29 αγορές, όπου επαναπροσδιορίζει τώρα την εμπειρία μετακίνησης μέσα και έξω από τα αυτοκίνητα BMW με μεγάλη επιτυχία. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ο αριθμός χρηστών του BMW Connected σε όλο τον κόσμο είχε ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v