Audi 2.5 TFSI: Διεθνής κινητήρας της Χρονιάς

Ο πεντακύλινδρος κινητήρας της Audi είναι και πάλι ο καλύτερος στην κατηγορία του για το 2017.
Audi 2.5 TFSI: Διεθνής κινητήρας της Χρονιάς
Ο κινητήρας της Audi 2.5 TFSI είναι και πάλι ο καλύτερος στην κατηγορία. Όγδοη νίκη στη σειρά για τον πεντακύλινδρο κινητήρα της Audi. Ο Peter Mertens Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Τεχνολογίας δήλωσε: "Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η αποτελεσματικότητα, οι καλές επιδόσεις και ο εξαιρετικός ήχος μπορούν να είναι σε τέλεια αρμονία.”

Μια ακόμη επιτυχία για την Audi στα βραβεία Διεθνής κινητήρας της χρονιάς: Η μάρκα με τους τέσσερις κύκλους έλαβε το πολυπόθητο βραβείο στην κατηγορία 2 έως 2.5 λίτρων για τον κινητήρα 2.5 TFSI. Είναι η δέκατη τρίτη συνολικά επιτυχία για την Audi.

"Ο πεντακύλινδρος κινητήρας έχει συνδεθεί με το σήμα της Audi για περισσότερα από 40 χρόνια και συνεχίζουμε να τον βελτιώνουμε και να τον αναπτύσσουμε. Το περασμένο έτος παρουσιάσαμε το Audi TT RS (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου σε λίτρα/100 χλμ.: 8,5 - 8,2, συνδυασμένες εκπομπές CO2 σε γραμ./χλμ. 194 - 187), το μοντέλο στο οποίο τοποθετήθηκε κάνοντας το ντεμπούτο του ο νέος κινητήρας.

Οι κριτές εξήραν όχι μόνο την εξαιρετική απόδοση του πεντακύλινδρου κινητήρα, αλλά και τον μοναδικό του ήχο που ο  χαρακτηριστικός του τόνος θυμίζει ιδιαίτερα τη μηχανή rally του Group Β της δεκαετίας του 1980. Ο σημερινός πεντακύλινδρος είναι 26 κιλά ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του, κυρίως λόγω της αλλαγής του στροφαλοθάλαμου από ελαφρύτερο κράμα αλουμινίου επιτρέποντας στους προγραμματιστές της Audi να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω την κατανομή φορτίου των αξόνων για ελτιωμένο χειρισμό.

Ο 2.5 TFSI είναι διαθέσιμος στο TT RS Coupé RS (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου σε λίτρα/100 χλμ. 8,4 - 8,2 , συνδυασμένες εκπομπές CO2 σε γραμ./χλμ. 192 - 187 ) και TT RS Roadster RS / 100 χλμ. 8,5 - 8,3 , συνδυασμένες εκπομπές CO2 194 - 189 ), ενώ παράλληλα εφοδιάζει και το RS3 Sedan και RS3 Sportback (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου σε 8,4 - 8,3 , συνδυασμένες εκπομπές CO2 192 - 189 ). Με ιπποδύναμη 400 ίπποι και ροπή 40,6 χλγμ.

Ο κινητήρας αυτός είναι ο πιο ισχυρός πεντακύλινδρος παραγωγής στην παγκόσμια αγορά. Ο κινητήρας επιταχύνει το RS3 Sportback από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 4,1΄΄ ενώ η τελική ταχύτητα και των δύο μοντέλων είναι 250 χλμ./ώρα, η οποία μπορεί να αυξηθεί προαιρετικά στα 280 χλμ./ώρα.

Το βραβείο για τον "Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς" παρουσιάζεται και απονέμεται κάθε χρόνο από το 1999. Μια διεθνής ομάδα 65 δημοσιογράφων για μηχανοκίνητα σπορ επιλέγει τις καλύτερες μηχανές του έτους σε διάφορες κατηγορίες. Αυτή είναι η δέκατη τρίτη φορά που η Audi κερδίζει αυτό το βραβείο που είναι παγκοσμίως γνωστό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v