ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Jeep Compass: Απαράμιλλος συνδυασμός ικανοτήτων

Το νέο SUV της Jeep προτάσσει τον δυναμικό του χαρακτήρα συνδυάζοντας off road ιδιότητες με την άνεση ενός καθημερινού οχήματος.

Jeep Compass: Απαράμιλλος συνδυασμός ικανοτήτων

αποστολή στην Πορτογαλία

Tο νέο Jeep Compass ενισχύει την θέση της αμερικάνικης μάρκας στη κατηγορία των μεσαίων SUV. Αυτή η κατηγορία αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% παγκοσμίως μέχρι το 2020, φτάνοντας τις 7.5 εκατομμύρια μονάδες. Για την ευρωπαϊκή αγορά, η κατηγορία των Compact SUV, που σήμερα αριθμεί 1.6 εκατ. μονάδες, αναμένεται να φτάσει τις 2 εκατ. μονάδες μέχρι το 2020. Για να μπορέσει να ικανοποιήσει όλες τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, το νέο Compass θα πωλείται με δύο πετρελαιοκινητήρες και ένα βενζινοκινητήρα προκειμένου να προσφέρει 8 διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρων και μετάδοσης σε 4 εκδόσεις: Sport, Longitude, Limited και την Trailhawk που αποτελεί την ικανότερη πρόταση εκτός δρόμου.

Με την παρουσίαση του, η Jeep ολοκληρώνει την προϊοντική της επέκταση στην Ευρώπη, προσφέροντας λύσεις σε κάθε ένα κομμάτι της κατηγορίας SUV. Το νέο μοντέλο αποτελεί μία νέα πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες, συνδυάζοντας τις θρυλικές ικανότητες εκτός δρόμου κίνησης με ένα όχημα που παράλληλα προσφέρει ασφαλή, διασκεδαστική και άνετη καθημερινή εμπειρία μετακίνησης. Το Jeep Compass θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις Jeep των τον Ιούλιο.

Χαρακτηρίζεται από την ξεχωριστή σχεδίαση του, με φαρδύ και στιβαρό πάτημα και ιδανική αναλογία γυάλινων επιφανειών. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Jeep, χάρη στα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η μάσκα με τις 7 γρίλιες και τα τραπεζοειδή ανοίγματα των τροχών. Οι σχεδιαστές της Jeep ανανέωσαν τη θρυλική μάσκα τοποθετώντας τις γρίλιες από χρώμιο σε ενθέσεις μαύρου γυαλιστερού χρώματος. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα με την χαρακτηριστική όψη των LED, είναι πλαισιωμένα από μαύρο περίγραμμα και αναβαθμίζουν την προσωπικότητα και την εικόνα του Compass.

Η επικλινής οροφή τα φουσκωμένα φτερά και οι προφυλακτήρες δημιουργούν ένα πολύ έντονο προφίλ. Τα παράθυρα πλαισιώνονται από ένα βαμμένο διακοσμητικό στοιχείο που ακολουθεί όλη τη γραμμή του οχήματος και σε συνδυασμό με την μαύρη γυαλιστερή οροφή προσθέτουν στον δυναμικό χαρακτήρα του.

H διαθέσιμη διπλή γυάλινη ηλιοροφή, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την Open Air αίσθηση ελευθερίας που χαρακτηρίζει την Jeep.

Στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ανήκουν και τα ξεχωριστά πίσω φώτα με LED: Λεπτά και παραλληλόγραμμα, προσδίδοντας έναν επιπλέον αναγνωρίσιμο χαρακτήριστικό στο μοντέλο. Για επιπλέον άνεση, η πόρτα του χώρου αποσκευών προσφέρεται κατ’ επιλογή και με σύστημα αυτόματης λειτουργίας ανοίγματος.

Το εσωτερικό προσφέρει υψηλής ποιότητας υλικά και τεχνολογικές λύσεις. Στην κεντρική κονσόλα, ο τραπεζοειδής κεντρικός πίνακας, παραπέμπει στον ιστορικό σχεδιασμό της Jeep, έχει πολυτελή αίσθηση και φιλοξενεί τις οθόνες 5.0, 7.0 και 8.4 ιντσών του συστήματος UConnect. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί επίσης το λεβιέ των ταχυτήτων, τα χειριστήρια του συστήματος Selec-Terrain, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, το μπουτόν για το σύστημα ESS Stop & Start, τα χειριστήρια του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος και τις θύρες φόρτισης και σύνδεσης κινητών και λοιπών συσκευών.

Ο πίνακας οργάνων είναι ειδικά μελετημένος και σχεδιασμένος και, ανάλογα με την έκδοση, ενσωματώνει μία οθόνη LED 3.5 ή 7.0 ιντσών. Η μεγάλη οθόνη των 7.0 ιντσών, είναι παραμετροποιήσιμη από τον οδηγό προκειμένου να προβάλλει τις πληροφορίες που αυτός επιθυμεί και διατίθεται ως βασικός εξοπλισμός στις εκδόσεις Limited και Trailhawk.

Εισάγει νέες λύσεις στο Infotainment για την γκάμα της Jeep. Προσφέρει τρεις νέες μονάδες UConnect (UConnect 5.0, 7.0 and 8.4NAV) που αναβαθμίζουν την εμπειρία και την άνεση οδηγού και επιβατών στην επικοινωνία, τη διασκέδαση και τη δορυφορική πλοήγηση.

Τα UConnect 7.0 και 8.4 NAV έχουν οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας HD και προσφέρουν συνδεσιμότητα τόσο μέσω του συστήματος Apple CarPlay όσο και του Android Auto (βασικός εξοπλισμός σε Limited & Trailhawk) επιτρέποντας την πλήρη ενσωμάτωση των κινητών και των συστημάτων τους για hands-free επικοινωνία, δημιουργία και ανάγνωση μηνυμάτων κ.ά. Ειδικά οι εκδόσεις Limited και Trailhawk,θα μπορούν να εξοπλιστούν με το σύστημα UConnect 8.4 NAV, που περιλαμβάνει και την εφαρμογή Jeep Skills με την οποία ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τις ικανότητές του στην off road οδήγηση μέσα από ειδικούς δείκτες.

Η αρχιτεκτονική “small wide” της FCA, περιλαμβάνει πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση που σε συνδυασμό με το αποκλειστικό για την κατηγορία, Σύστημα Επιλεκτικής Απόσβεσης (Frequency Selective Damping FSD) και το απόλυτης ακρίβειας τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, προσφέρουν στον οδηγό του, απόλυτο έλεγχο στο δρόμο.

Η αρχιτεκτονική και η κατασκευή του αμαξώματος και του πλαισίου με ατσάλι υψηλής αντοχής σε ποσοστό 65% και ειδικά υλικά συγκόλλησης, έχει ως αποτέλεσμα μία πολύ άκαμπτη δομή που στηρίζει την δυναμική συμπεριφορά του νέου Compass αλλά και την αντοχή του σε περίπτωση σύγκρουσης, ενώ παράλληλα εξοικονομεί το βάρος.

Το νέο Jeep Compass έχει τις ανώτερες επιδόσεις εκτός δρόμου στην κατηγορία του, μέσω δύο εξελιγμένων συστημάτων συνεχούς (Full Time 4X4) τετρακίνησης: το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), κάθε ένα από τα οποία μπορεί να στείλει το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που το χρειάζεται. Tο Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low περιλαμβάνουν και το σύστημα Jeep Selec-Terrain το οποίο προσφέρει 5 επιλογές κίνησης (Auto, Snow, Sand, Mud και Rock για τις εκδόσεις Trailhawk) για βέλτιστη απόδοση εκτός και εντός δρόμου σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα απεμπλοκής του πίσω άξονα και του 4Χ4 προκειμένου να προσφέρει στα τετρακίνητα μοντέλα μέγιστη οικονομία καυσίμου αλλά και ακαριαία εμπλοκή του 4Χ4 όταν είναι απαραίτητο.

Όλα τα μοντέλα Compass με τετρακίνηση εξοπλίζονται επίσης με λειτουργία «Lock» που κλειδώνει μόνιμα τη μετάδοση και μπορεί να επιλεγεί από τον περιστροφικό διακόπτη του Selec-Terrain για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες off road κίνησης. Η έκδοση Trailhawk προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκατοστά, ποδιές προστασίας του σασί, κόκκινο οπίσθιο άγκιστρο ρυμούλκησης και διαφορετικούς προφυλακτήρες που έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες γωνίες προσέγγισης φυγής και προσπέλασης (30ο εμπρός, 24.4ο μέση, 33.6 ο πίσω) για μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης σε εμπόδια.

Για ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου, το σύστημα Selec-Terrain περιλαμβάνει και την ρύθμιση Selec-Speed Control με Hill-descent Control στις εκδόσεις Trailhawk.

Προκειμένου να καλύψει τις προτιμήσεις και τις ανάγκες όλων των πελατών, το νέο Jeep Compass προσφέρει 8 συνδυασμούς κινητήρων και μετάδοσης μέσω ενός βενζινοκινητήρα, δύο πετρελαιοκινητήρων και δύο κιβωτίων ταχυτήτων – του 9τάχυτου αυτόματου και του 6τάχυτου χειροκίνητου.

Βενζίνη

Ο κινητήρας βενζίνης 1.4 MultiAir2 Turbo με Stop&Start, που αποδίδει 140 ίππους στις 5,000 στροφές και 230 Nm ροπής στις 1,750 στροφές σε συνδυασμό με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο θα εξοπλίζει την έκδοση 4Χ2 και ο 1.4 MultiAir2 Turbo με απόδοση 170 ίππων στις 5,500 στροφές και ροπή 25,2 χλγμ. στις 2.500 στροφές σε συνδυασμό με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο τις εκδόσεις 4Χ4.

Πετρέλαιο

Οι εκδόσεις των κινητήρων ντίζελ περιλαμβάνουν τον αποδοτικό 1.6 MultiJet II με Stop&Start, απόδοση 120 ίππων στις 3,750 στροφές και ροπή 320 Nm στις 1,750 στροφές, ο οποίος θα συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο στις εκδόσεις 4Χ2 και τον 2.0 MultiJet II με Stop&Start, απόδοσης 140 ίππων στις 4,000 στροφές (με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο) ή 140 ίππων στις 3,750 στροφές με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Και οι δύο, παράγουν 35,4 χλγμ. ροπής στις 1.750 στροφές και τοποθετούνται στις εκδόσεις 4Χ4.

H πιο ισχυρή εκδοχή του 2.0 MultiJet II with Stop&Start – με απόδοση 170 ίππων σε συνδυασμό με το 9τάχυτο κιβώτιο αυτόματο ταχυτήτων και σύστημα 4Χ4 (με λειτουργία low range στο Trailhawk) ολοκληρώνει τις εκδόσεις diesel.

Η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών ήταν κεφαλαιώδης κατά την εξέλιξη του ολοκαίνουργιου Jeep Compass, το οποίο προσφέρει περισσότερα από 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων: Προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision Warning-Plus), Σύστημα διατήρησης πορείας (LaneSense Departure Warning-Plus), Προειδοποίηση νεκρού σημείου (Blind-spot Monitoring) και παρακολούθηση οπίσθιου χώρου για κάθετη κίνηση (Rear Cross Path detection), Κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές πορείας (ParkView), Σύστημα αυτόματης στάθμευσης (Automated Parallel and Perpendicular Park assist), Adaptive Cruise Control, Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) με σύστημα αποφυγής ανατροπής (ERM), 6 αερόσακους αλλά και κλωβό ασφαλείας με περισσότερο από 65% ατσάλι υψηλής αντοχής.

SPONSORED LINKS

"Η ομορφιά έχει να πει ακόμα πιο λίγα και από την ευτυχία."

Σιμόν ντε Μποβουάρ

  • 356 π.Χ. - Γεννιέται ο Μακεδόνας βασιλιάς και μέγας στρατηλάτης, Αλέξανδρος.
    1913 - Μετά την άρνηση των βουλγαρικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν στρατοπεδεύσει, η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
    1929 - Πεθαίνει ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και μεγάλος εθνικός ευεργέτης Εμμανουήλ Μπενάκης.
    2007 - Τελειώνει η επιτυχημένη ελληνική σειρά του Mega Ευτυχισμένοι μαζί.

© 2002-2018 MEDIA2DAY