ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Test drive Mercedes C Class 200d

Δοκιμάζουμε το νέο και … άκρως οικογενειακό C Class 200d και μεταφέρουμε εντυπώσεις από το premium γερμανικό μοντέλο.

Test drive Mercedes C Class 200d

H Mercedes C Class είναι ο εκπρόσωπος της γερμανικής μάρκας στη κατηγορία των μεσαίων πολυτελών σεντάν. Το αυτοκίνητο μήκους 4,68 μ. απευθύνεται κυρίως σε οικογενειάρχες. Η νέα γενιά έχει σημαντικά πλεονεκτήματα στους τομείς των χώρων, της ποιότητας και της τεχνολογίας.

Η δοκιμή έγινε με την έκδοση 200d, η οποία εξοπλίζεται με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.600 κ.εκ.. Αυτό το μοτέρ αποδίδει 136 ίππους στις 3.800 σ.α.λ. Το αυτοκίνητο που δοκιμάσθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα έφερε πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus.

Τα μηχανικά μέρη είναι αναβαθμισμένα και ανταποκρίνονται στον premium χαρακτήρα του γερμανικού μοντέλου. Όπως διαπιστώθηκε το μοτέρ έχει καλή απόδοση. Καθοριστικό ρόλο στην εύκολη εκκίνηση του αυτοκινήτου και την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων παίζει και η ροπή. Οι μηχανικοί κατάφεραν να αυξήσουν την ποσότητα της στα 30,4 χλγμ. Επίσης, όπως συμβαίνει σε όλους του κινητήρες ντίζελ εμφανίζεται από χαμηλά. Μόλις από τις 1.500 σ.α.λ. συνεπικουρεί την ισχύ στην κίνηση του αυτοκινήτου βάρους 1.485 κιλών.

Με την βοήθεια του καλού αυτόματου κιβωτίου, οι επιδόσεις κατατάσσονται πάνω από το μέσο επίπεδο της κατηγορίας. Ο κατασκευαστής δίνει την ολοκλήρωση του τυπικού τεστ 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7΄΄ και την τελική στα 218 χλμ./ώρα.

Το μοτέρ παράγει σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου και κραδασμών. Ωστόσο στη καμπίνα, το επίπεδο θορύβου είναι περιορισμένο λόγω της αποδοτικής ηχομόνωσης. Η κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 6,7 λίτρα/100χλμ. Επίσημη τιμή 4,2 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 110 γραμ./χλμ.

Η οδική συμπεριφορά είναι καλή και θα ικανοποιήσει τους θιασώτες της πίσω κίνησης. Βέβαια, η περιορισμένη ισχύς και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη των φαινομένων που συνεπάγεται η μεταφορά της κίνησης στους πίσω τροχούς. Η αποστολή της C 200d είναι να μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια τους επιβάτες σε μεγάλες αποστάσεις.

Το τιμόνι δεν παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία για τα χαρακτηριστικά του γιατί παρέχει μειωμένη πληροφόρηση στον οδηγό και δεν είναι ακριβές. Το επίπεδο άνεσης είναι καλό και οι πίσω επιβάτες κάθονται άνετα. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 480 λίτρα.

Η Mercedes C Class 200d 136 ίππων 7G-Tronic Plus κοστίζει 47.940 ευρώ.

Θετικά: Εντυπωσιακή σχεδίαση. Υψηλή τεχνολογία. Άνεση ακόμη και για τους πίσω επιβάτες. Υψηλά ποσοστά ασφάλειας. Πλήρες δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα. Καλές τιμές μεταπώλησης.

Αρνητικά: Η ποιότητα των υλικών του εσωτερικού χώρου δεν ανταποκρίνεται πλήρως στον πολυτελή χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το φινίρισμα έχει ελλείψεις. Η λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης δεν ικανοποιεί τον οδηγό που αναζητά ένα οδηγοκεντρικό πολυτελές μοντέλο. Η τιμή πώλησης είναι υψηλή, στο ανώτερο όριο της κατηγορίας.

SPONSORED LINKS

"Διαστροφή: η ηδονή που δεν έχεις δοκιμάσει."

Louis Aragon, 1897-1982, Γάλλος συγγραφέας & ποιητής

  • 1866 - Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.

    1915 - Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα (μάχη του Υπρ, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

    1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY