Οργανωτικές αλλαγές στη Ford

Η Ford Motor Company αποκτά νέο πρόεδρο και CEO, τον Jim Hackett, ενώ εξαγγέλλει σημαντικές οργανωτικές αλλαγές.
Οργανωτικές αλλαγές στη Ford
Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ο Jim Hackett αναλαμβάνει το αξίωμα του president & CEO. Επίσης εξήγγειλε σημαντικές παγκόσμιες οργανωτικές αλλαγές με σκοπό την ενίσχυση της βασικής αυτοκινητιστικής δραστηριότητας  της εταιρείας και την επιτάχυνση μιας στρατηγικής αλλαγής για αξιοποίηση των αναδυόμενων ευκαιριών.

Ο Hackett, 62 ετών, έχει μακρά ιστορία καινοτομιών και επιχειρηματικών επιτυχιών ως CEO της Steelcase, Προσωρινός Athletic Director στο Πανεπιστήμιο του Michigan και executive chairman του Ford Smart Mobility LLC από το Μάρτιο του 2016.

Ο Hackett θα αναφέρεται στον Bill Ford (Executive Chairman) και θα ηγηθεί των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Ford με τους 202.000 εργαζόμενους. Διαδέχεται τον Mark Fields, 56 ετών, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από τη Ford μετά από επιτυχημένη καριέρα 28-ετών με την εταιρεία.

Ο Hackett, μαζί με τον Bill Ford, θα εστιάσουν σε τρεις προτεραιότητες:

• Ενίσχυση λειτουργικής απόδοσης σε όλο το φάσμα παγκόσμιων δραστηριοτήτων για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας, της στρατηγικής μάρκετινγκ και των προϊοντικών λανσαρισμάτων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα δραστικά τους τομείς της επιχείρησης που υστερούν σε απόδοση.

• Εκσυγχρονισμός των δραστηριοτήτων της Ford, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία και τεχνικές που θα ανοίξουν το δρόμο στην καινοτομία, θα επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων και θα βελτιώσουν την απόδοση. Αυτό περιλαμβάνει την αυξανόμενη αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης, της προηγμένης ρομποτικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης κ.α.

• Μεταμόρφωση της επιχείρησης για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων, διασφαλίζοντας ότι η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη κουλτούρα, το ταλέντο, τις στρατηγικές διαδικασίες και την ευελιξία για να πετύχει, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και η συμπεριφορά των καταναλωτών αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v