Η Opel μπαίνει δυνατά στα SUV

Το νέο Crossland X και ο μεγαλύτερος «αδερφός» του Grandland X προστίθενται στην προϊοντική επέλαση της Opel στα SUV.
Η Opel μπαίνει δυνατά στα SUV
Τα Crossland X και Grandland X είναι η απάντηση της Opel στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV. Φτάνοντας σταδιακά στην αγορά τους προσεχείς μήνες, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της μάρκας. Τα μοντέλα Opel X είναι προσαρμοσμένα για κάθε γούστο και εξατομικευμένη ανάγκη. Από τα δημοφιλέστερα και πιο πρωτοποριακά μικρά SUV είναι το ήδη διάσημο και καθιερωμένο Opel Mokka X.

Το νέο Crossland X και ο μεγαλύτερος ‘αδερφός’ του Grandland X προστίθενται στην προϊοντική επέλαση της Opel που με το σλόγκαν “7 το 17”, περιλαμβάνει το λανσάρισμα επτά μοντέλων φέτος. Τα μοντέλα X παίζουν σημαντικό ρόλο και εντυπωσιάζουν με την αθλητική σχεδίαση και τις ‘SUV’ αρετές τους. Ωστόσο, ταυτόχρονα, κάθε μέλος της οικογένειας είναι μοναδικό και θα προσελκύσει το δικό του κοινό, όπως εξηγεί ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης.

Το Mokka X ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας X και έχει γράψει μία πραγματικά επιτυχημένη ιστορία για την Opel με πάνω από 750.000 παραγγελίες μέχρι σήμερα. Οι οδηγοί του Mokka X απολαμβάνουν εξαιρετική ορατότητα χάρη στην υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, τυπικό χαρακτηριστικά SUV. Λάτρης της περιπέτειας, συναρπάζει με τις σπορ, μυώδεις αναλογίες του. Με ‘φαρδύ στήσιμο’ και μήκος μόλις 4,28 μ., δίνει την εντύπωση ότι είναι πάντα σε ετοιμότητα για περιπέτεια. Σε συνδυασμό με ένα προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης, κατάφερε  να κερδίσει δύο διακρίσεις “Τετρακίνητου Αυτοκινήτου της Χρονιάς”. “Το Mokka X είναι ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο που ‘παντρεύει’ το σπορ στυλ, το δυναμισμό και τη στιβαρότητα σε ένα φιλόδοξο πακέτο» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης, Mark Adams.

Το Crossland X, που διατίθενται από τις αρχές Μαρτίου, ολοκληρώνει τη γκάμα συμπαγών οχημάτων της εταιρείας που ‘πηγαίνουν παντού και κάνουν τα πάντα’. Μοιράζεται με Mokka X πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως η στιβαρότητα και η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, καθώς και μία θέση στην κατηγορία SUV B. «Το Crossland X προσθέτει τη δική του μοναδική πινελιά. Το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν αυτή την αναβαθμισμένη λειτουργικότητα για την οικογένειά τους αλλά δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν στιλιστικούς συμβιβασμούς» δήλωσε ο Mark Adams.

Ενώ το Crossland X εντυπωσιάζει με την προαιρετική δίχρωμη οροφή και τη μοντέρνα εμφάνιση SUV προσφέρει ένα ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό. Παρά το μήκος των 4,21 μ. μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα με συνολικό χώρο αποσκευών 520 λίτρα χάρη στα συρόμενα πίσω καθίσματα που μπορούν να ρυθμιστούν σε μία διαμήκη διαδρομή 150 χιλ. Με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται στα 1.255 λίτρα. Με ένα μοναδικό μίγμα λειτουργικότητας, ευελιξίας και σπορ κομψότητας, το Opel Crossland X είναι το ιδανικό αυτοκίνητο που θα σας συνοδεύσει στα ψώνια αλλά και σε πιο μακρινές διαδρομές – ένα συμπαγές όχημα για κάθε χρήση, για οικογένειες που ζουν στη πόλη.

Τέλος, το Grandland X, ο μεγαλύτερος αδερφός των Mokka X και Crossland X, θα αντιπροσωπεύσει την Opel στην κατηγορία SUV C από φέτος την άνοιξη. «Το νέο Grandland X διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός εξαιρετικού SUV,» σχολίασε ο Adams. «Εξαιρετική ευρυχωρία και ευελιξία, σε συνδυασμό με ένα στιλάτο, δυναμικό εξωτερικό και ένα φιλόξενο, υψηλής ποιότητας εσωτερικό. Για μία φορά ακόμα ο σπορ δυναμισμός συνδυάζεται με τη στιβαρότητα και με μία αίσθηση premium ποιότητας.»

Το Grandland X μήκους 4,48 μ. δείχνει την υπεροχή του πίσω από ένα σπορ εξωτερικό, όπου κυριαρχούν οι κοντοί πρόβολοι και οι κομψές αναλογίες. Το συμπαγές SUV με μέγιστο χώρο αποσκευών 1.652 λίτρα διατίθεται προαιρετικά με μαύρη οροφή για έμφαση στο προσωπικό στυλ. Στο εσωτερικό, το Grandland X υιοθετεί μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών όπως το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης “Grip Control”, Σύστημα Διατήρησης & Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control (ACC) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System) και Κάμερα 360°. Ο συνδυασμός αυτός καθιστά το Grandland X σοβαρό ανταγωνιστή στην κατηγορία.

Επιπλέον, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας, το Grandland X προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης χάρη στα προαιρετικά εργονομικά εμπρός καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) και εξαιρετική συνδεσιμότητα με συστήματα  infotainment IntelliLink που είναι συμβατά με Opel OnStar και Apple CarPlay/Android Auto.

Με το δημοφιλές Mokka X και τα νέα μοντέλα Crossland X και Grandland X, η Opel προσφέρει πρακτικά οχήματα με σπορ εμφάνιση και εξοπλισμένα με καινοτόμες τεχνολογίες, ικανοποιώντας ποικίλες απαιτήσεις στην ανερχόμενη κατηγορία SUV. «Κάθε μοντέλο έχει το DNA της οικογένειας, αλλά όλα ξεχωρίζουν με την προσωπικότητά τους και το διαφορετικό ρόλο τους στη γκάμα της Opel» δήλωσε ο Adams.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v