BMW 530e iPerformance: Plug-in υβριδικό

Mετά το λανσάρισμα της τελευταίας γενιάς της BMW Σειράς 5, η φίρμα παρουσιάζει μία plug-in υβριδική έκδοση με μηδενικούς ρύπους.
BMW 530e iPerformance: Plug-in υβριδικό
Η νέα γενιά της BMW Σειράς 5, απέκτησε και υβριδική έκδοση. Η BMW 530e iPerformance προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία και δυνατότητα ηλεκτροκίνησης με μηδενικούς ρύπους. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση 1,9 λίτρα/ 100χλμ. αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 44 γραμ./χλμ.

Σε ό,τι φορά την πηγή ισχύος, η τεχνολογία BMW eDrive συνδυάζεται με έναν βενζινοκινητήρα TwinPower Turbo για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά οικονομικού και ισχυρού, plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης που εναρμονίζεται άριστα με το δυναμικό, πολιτισμένο και αποδοτικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 5.

Ολόκληρος ο κύκλος ζωής του οχήματος, από την εξαγωγή πρώτων υλικών και τη διαδικασία παραγωγής μέχρι τη φάση της χρήσης και την ανακύκλωση, λαμβάνεται υπόψη για να προσδιοριστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμά  του – δηλαδή το  “δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη” GWP – με τη μορφή αντίστοιχων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2 equivalents - CO2e). Αυτή η ανεξάρτητη πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14040 και ISO 14044 δείχνει ότι το GWP της BMW 530e iPerformance είναι 15% χαμηλότερο από της BMW 530i που χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρα καύσης. Εάν μάλιστα χρησιμοποιείται μόνον ισχύς από ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του plug-in υβριδικού μοντέλου μειώνεται κατά 47%.

Ο προηγμένος ηλεκτροκινητήρας του συστήματος BMW eDrive αποδίδει ισχύ 113 ιππων και άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή 25,4 χλγμ., ενώ ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας καύσης παράγει 184 ίππους και ροπή 32,4 χλγμ. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα καύσης διατηρεί τα επίπεδα εκπομπών CO2 της BMW 530e iPerformance πολύ χαμηλά, στα 44 γραμ./χλμ. Η συνολική ισχύς του συστήματος 252 ίπποι και η συνδυασμένη μέγιστη ροπή των 42,6 χλγμ. επιταχύνουν τη 530e iPerformance από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,2’’, μέχρι την τελική ταχύτητα των 235 χλμ./ώρα. Αυτονομία μέχρι 650 χλμ. σε πραγματικές οδηγικές συνθήκες και μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως 50 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ωρα. Ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας καύσης μεταφέρουν την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω του στάνταρ, οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic. Η τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα πριν τη μετάδοση επιτρέπει τη χρήση των σχέσεων του κιβωτίου και στο πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα. Αυτό καταργεί την ανάγκη για μετατροπέα ροπής, κάτι που βοηθά στην αντιστάθμιση της αύξησης βάρους λόγω του πρόσθετου κινητήρα.

Η μπαταρία υψηλής τάσης που αποτελείται από κυψέλες ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας 9.2 kWh έχει συμπαγείς διαστάσεις, τοποθετείται κάτω από το πίσω κάθισμα και περιλαμβάνει αποδοτική υγρόψυξη με ένα ενσωματωμένο κύκλωμα χαμηλής θερμοκρασίας. Χάρη στη μελετημένη τοποθέτηση της μπαταρίας, η 530e iPerformance προσφέρει 410 λίτρα χώρου αποσκευών και επίπεδο πάτωμα φόρτωσης. Η μπαταρία υψηλής τάσης της 530e iPerformance φορτίζεται πλήρως σε λιγότερο από πέντε ώρες σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, και σε λιγότερο από τρεις ώρες εάν συνδεθεί σε έναν επιτοίχιο πίνακα BMW i Wallbox (ισχύς φόρτισης 3,7 kW).

Η BMW γίνεται τώρα ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει στους χρήστες Microsoft Office 365 μία ασφαλή σύνδεση με server για ανταλλαγή και επεξεργασία emails, καταχωρήσεων ημερολογίου ή στοιχείων επαφών χάρη στην ενσωμάτωση της λειτουργίας Microsoft Exchange στο αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες παραμένουν δημιουργικοί εν κινήσει. Διευθύνσεις από ραντεβού μπορούν να εισάγονται απευθείας στο σύστημα πλοήγησης και τηλεφωνικοί αριθμοί να σχηματίζονται απευθείας από ένα συνδεδεμένο τηλέφωνο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v