Skoda Karoq: Με την δύναμη της Αλάσκας

Η Skoda παρουσιάζει το νέο κόμπακτ SUV της, το Karoq, το οποίο θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία του.
Skoda Karoq: Με την δύναμη της Αλάσκας
H Skoda ενισχύει τη θέση της στην ταχύτατα αναπτυσσομένη κατηγορία των SUV με ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το Karoq που τοποθετείται διπλά στο επίσης καινούργιο SUV Kodiaq.

Η ονομασία και ο τρόπος που προφέρεται προέρχεται από μια τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η οποία βρίσκεται σε ένα νησί στη νοτιοδυτική ακτή της Αλάσκας. Για την ονοματολογία του νέου της κόμπακτ SUV, η μάρκα βασίστηκε στο συλλαβισμό του Kodiaq ώστε να υπάρχει εναρμονισμός με τα τωρινά και μελλοντικά SUV της εταιρείας. Το Karoq θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημοσίως στη Στοκχόλμη στις 18 Μαΐου για να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο στην SUV γκάμα της μάρκας.

“Το Skoda Karoq είναι ένα εντελώς νέο SUV που θα θέσει νέα δεδομένα στην μάρκα μας καθώς και στην κατηγορία που τοποθετείται. Με αυτό το μοντέλο, κάνουμε το επόμενο λογικό βήμα στην στρατηγική μας για τα SUV. Εντυπωσιάζει με την ελκυστική ταυτότητά του και εισάγει – παράλληλα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της μάρκας – μία νέα, συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV”, δήλωσε ο Bernhard Maier, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda.

Όπως και στην περίπτωση του Kodiaq, όπου οι κάτοικοι της νήσου Kodiak αποτέλεσαν μία πηγή έμπνευσης, έτσι και για το Karoq ισχύει κάτι ανάλογο. Οι συντεταγμένες του απομακρυσμένου αρχιπελάγους στη νότια ακτή της Αλάσκα είναι 57°N (βόρεια) και 153°W (δυτικά), με το απίστευτο τοπίο να αποτελεί μια μαγική εικόνα. Στη τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η λέξη αυτοκίνητο (‘car’) ερμηνεύεται ως ‘Kaaraq’. Οι εκεί κάτοικοι χρησιμοποιούν τον όρο ‘Ruq’ για το βέλος (‘arrow’), το σύμβολο που αποτελεί το βασικό στοιχείο στο λογότυπο της Skoda. Εν τέλει, η ονομασία του νέου κόμπακτ SUV διαμορφώθηκε από έναν δυναμικό συνδυασμό των παραπάνω λέξεων.

Ως μέρος της μελλοντικής στρατηγικής της φίρμας για το 2025, η μάρκα θα συνεχίσει με συνέπεια τη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας με νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια. Στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται η προσθήκη νέων SUV που θα ακολουθήσουν μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του  Kodiaq στις διεθνείς αγορές και του νέου Karoq στο δεύτερο εξάμηνο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v