ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το παρελθόν και το μέλλον

Η Opel συμμετείχε στην Techno Classica με θρυλικά μοντέλα της, όπως το προπολεμικό Admiral και το Kapitän του 1956.

Το παρελθόν και το μέλλον

Η Opel συμμετείχε στην παγκοσμίως μεγαλύτερη έκθεση για κλασικά αυτοκίνητα, την Techno Classica στο Essen. Φέτος  προσέλκυσε πάνω από 200.000 επισκέπτες

Η έκθεση πρόσφερε στους οπαδούς μιας άλλης εποχής ό,τι επιθυμεί η καρδιά τους – κλασικά μοντέλα με χρωμιωμένα διακοσμητικά σε δύο και τέσσερις τροχούς, περιζήτητα ανταλλακτικά και συζητήσεις με θέμα τα ορυκτά καύσιμα.

Η Opel Classic και τα μέλη της Alt Opel IG (Λέσχη ιδιοκτητών vintage μοντέλων Opel) υποδέχτηκαν τους επισκέπτες στο περίπτερο της μάρκας, που έχει σχεδιαστεί σαν μία δημόσια πλατεία, υποδηλώνοντας τον προσιτό χαρακτήρα για τον οποίο φημίζεται η μάρκα.

Το θρυλικό προπολεμικό Admiral που γιόρτασε την πρεμιέρα του το 1937 θεωρείται η αιχμή του δόρατος στο στόλο της Opel. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το υπέροχο σασί σε art déco style είναι ήδη 80 ετών, παρατηρώντας το από κοντά. Το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται με το 1956 Kapitän, το μοντέλο που σηματοδότησε την παραγωγή 2 εκατομμυρίων οχημάτων Opel.

Εκπρόσωποι των διάσημων μοντέλων KAD (Kapitän-Admiral-Diplomat) και αληθινά street cruisers, τα 1968 Diplomat A και 1970 Opel Admiral εδωσαν επίσης το παρών.

Το 1978 Senator A εκφράζει την κάπως πιο πεζή εποχή των Seventies, ενώ η νέα ναυαρχίδα της Opel, Insignia Grand Sport, αποτυπώνει την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel “Η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια”:

Το Opel Ampera-e πρωταγωνιστεί στην ειδική έκθεση “e-mobility”. Ο νέος πρωταθλητής αυτονομίας είναι ‘ΤΟ’ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με επαναστατική, επίσημα πιστοποιημένη αυτονομία NEDC 520 km (μετρημένη σύμφωνα με το νέο, Ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης). Το Ampera-e μήκους 4.17 m προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για μέχρι πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών 381 λίτρα (1.274 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα), που είναι ανώτερος συγκριτικά με πολλών συμπαγών μοντέλων. Η άμεση ροπή των 36,6 χλγμ. βρίσκεται πίσω από τον ζωηρό χαρακτήρα του Ampera-e. Η

ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αντιστοιχεί με 204 ίππους. Σαν αποτέλεσμα, το Opel Ampera-e έχει επιτάχυνση 0 – 50 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2΄΄ και 0 – 100 χλμ./ώρα σε 7,3΄΄. Η εν κινήσει επιτάχυνση 80 – 120 χλμ./ωρα, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για ελιγμούς προσπέρασης, ολοκληρώνεται σε 4,5΄΄.

Με τέτοιες επιδόσεις, το Ampera-e μπορεί να συναγωνιστεί ισχυρά σπορ μοντέλα και πολυτελή sedan στην Techno Classica, που σημαίνει ότι το νέο ηλεκτρικό όχημα της Opel θα εξελιχθεί σε κλασικό μοντέλο του αύριο.

SPONSORED LINKS

"Όταν το σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις τ’ αστέρια."

Charles Austin Beard, 1874-1948, Αμερικανός ιστορικός

  • 1967 - Εκδηλώνεται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, που θα αποτελέσει την αρχή της επτάχρονης Χούντας των Συνταγματαρχών.

© 2002-2018 MEDIA2DAY