Το αυτοκίνητο και ο ύπνος του μωρού

Η Ford δημιούργησε ένα παιδικό κρεβατάκι που προσομοιώνει την εμπειρία ενός νυχτερινού ταξιδιού με αυτοκίνητο για… όνειρα γλυκά.
Το αυτοκίνητο και ο ύπνος του μωρού
Συνήθως τα μωρά δεν κοιμούνται εύκολα. Για πολλούς νέους γονείς υπάρχει μόνο μία σίγουρη λύση για να αποκοιμηθεί το μωρό τους στο τέλος της ημέρας – μία νυχτερινή βόλτα με το αυτοκίνητο που χαλαρώνει, ηρεμεί και τελικά βοηθά το μωρό να παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.



Αλλά ακόμα κι αυτό σημαίνει αναστάτωση για τη μαμά ή το μπαμπά που σύμφωνα με έρευνα ζήτημα να κοιμούνται πάνω από πέντε ώρες κάθε βράδυ, ενώ αντίστοιχα χάνουν συνολικά 44 ημέρες ύπνο τον πρώτο χρόνο του ερχομού του παιδιού τους. Όμως ευτυχώς, κάτι καλό ετοιμάζεται.

Η Ford έχει δημιουργήσει ένα παιδικό κρεβατάκι που προσομοιώνει την κίνηση, τον ήχο του κινητήρα ακόμα και το φως του δρόμου σε μία νυχτερινή βόλτα. Έχοντας την εμφάνιση μιας συνηθισμένης κούνιας, το Max Motor Dreams, ενεργοποιείται με μία εφαρμογή smartphone. Αυτή προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής και στη συνέχεια αναπαραγωγής της κίνησης, του φωτισμού και των ήχων ενός συγκεκριμένου ταξιδιού.

«Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων με μαμάδες και μπαμπάδες, ξέρουμε ότι οι γονείς των νεογέννητων συχνά επιθυμούν διακαώς ένα καλό νυχτερινό ύπνο. Αλλά ενώ μία σύντομη βόλτα με το οικογενειακό αυτοκίνητο μπορεί να κάνει θαύματα στον ύπνο του μωρού, οι ταλαίπωροι γονείς πρέπει να παραμείνουν ξύπνιοι και σε ετοιμότητα στο τιμόνι» δήλωσε ο σχεδιαστής του Max Motor Dreams, Alejandro López Bravo, του Ισπανικού δημιουργικού στούντιο Espada y Santa Cruz, όπου γεννήθηκε η βραβευμένη σχεδίαση. «Το Max Motor Dreams μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα μερικών ανθρώπων.»

Προς το παρόν, το Max Motor Dreams είναι ένα και μοναδικό πειραματικό κρεβατάκι. Αλλά μετά από σχετική έρευνα, η εταιρεία σκέπτεται να το βάλει σε παραγωγή πλήρους κλίμακας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ford.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v