Νέο Mini Countryman: Ελιξίριο μακροζωίας

Το νέο μοντέλο της Mini είναι αισθητά́ αναβαθμισμένο σε χώρους, λειτουργικότητα, σπορτίφ στυλ και premium χαρακτηριστικά.
Νέο Mini Countryman: Ελιξίριο μακροζωίας
Σίγουρα όποιος βρει το πραγματικό ελιξίριο της μακροζωίας θα κατακτήσει την πρώτη θέση στην αξιολόγηση όλων των ανθρώπων. Μέχρι όμως να δημιουργηθεί η σωστή συνταγή ας ασχοληθούμε με μερικά πράγματα που συμβάλουν στην ευχαρίστηση μας και επομένως δρουν θετικά στον οργανισμό μας. Ένα από αυτά είναι και το νέο Mini Countryman, το αυτοκίνητο με τα πολλά πρόσωπα που δεν απαρνιέται την καταγωγή του.

Οδήγησα το νέο βρετανικό αυτοκίνητο στη διαδρομή προς την μαγευτική Παύλιανη. Επέλεξα την έκδοση Cooper S ALL4 2.0 192 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, που θα ήθελα να αγοράσω αν είχα τουλάχιστον 36.000 ευρώ.

Είναι το μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο μοντέλο στην 57χρονη ιστορία της μάρκας. Μετά από μια εκ βάθρων ανανέωση, εμφανίζεται αισθητά́ αναβαθμισμένο σε χώρους, λειτουργικότητα, σπορτίφ στυλ και premium χαρακτηριστικά́.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του: Μακρύτερο κατά 20 εκατ. και σχεδόν 3 εκατ. φαρδύτερο από́ τον προκάτοχό του. Πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, αυξημένη ευρυχωρία και ευελιξία εσωτερικού́. Ηλεκτρικός έλεγχος πίσω πόρτας με ανέπαφο άνοιγμα και κλείσιμο. Mini Picnic Bench, αναδιπλούμενο σκαλοπάτι φόρτωσης που μετατρέπεται σε άνετο κάθισμα στο χώρο αποσκευών και είναι κατάλληλο για χρήση στο ύπαιθρο.

Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί́ κατά́ 7,5 εκατ. Αυτό́ συνεπάγεται σημαντική́ αύξηση της ευρυχωρίας. Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων διασφαλίζει καλή ορατότητα. Τα πίσω καθίσματα μετακινούνται στο διαμήκη άξονα μέχρι 13 εκατ. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων είναι διαιρουμένη.

Προσεφέρει επίσης μεταβλητή γωνιά κλίσης για λόγους άνεσης των επιβατών και για εξοικονόμηση πρόσθετου χώρου αποσκευών πίσω. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 450 λίτρα που μπορούν να φτάσουν στα 1.309 λίτρα εάν χρειαστεί́. Αυτό́ αποτελεί́ μέγιστη αύξηση 220 λίτρα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Η αυξημένη χωρητικότητα επιτρέπει σε τέσσερις ενήλικες επιβάτες να κάθονται άνετα και να απολαύσουν το ταξίδι. Ο πέμπτος δύσκολα θα βολευτεί.

Στο δρόμο το αυτοκίνητο με την εντυπωσιακή σχεδίαση κινείται σαν σαΐτα. Από τα πρώτα χιλιόμετρα εκτίμησα την άψογη οδική συμπεριφορά του. Ένοιωσα ότι οδηγώ ένα καρτ. Σε κάθε ασφάλτινο τερέν απέδειξε τις ικανότητες του.

Στην εθνική οδό έπιασε χωρίς κόπο απαγορευτικές ταχύτητες. Στον δρόμο που οδηγεί στην πανέμορφη Παύλιανη, ακόμη και στις πιο δύσκολες στροφές κινήθηκε σαν διαβήτης. Ελάχιστες κλίσεις στις στροφές, ακριβής και άμεσος έλεγχος του συστήματος διεύθυνσης και η διάχυτη η μοναδική αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς που δίνουν στον οδηγό και τους επιβάτες τα φημισμένα βρετανικά αυτοκίνητα.

Σύμμαχος στη προσπάθεια για άψογη οδική συμπεριφορά, το νέο σύστημα all-wheel drive ALL4. Η νέα έκδοση του συστήματος AWD αντιδρά́ γρήγορα και με ακρίβεια στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, άλλά είναι και συμπαγής και προσφέρει ένα υψηλό́ επίπεδο εσωτερικής απόδοσης.

Περιλαμβάνει μια μονάδα μετάδοσης ισχύος τετρακίνησης ενσωματωμένη στο διαφορικό́ του εμπρός άξονα, έναν κεντρικό́ άξονα και έναν συμπλέκτη που μεταφέρει με ακρίβεια τη ροπή́ στους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συστήματος είναι συνδεδεμένος με το Dynamic Stability Control DSC, επομένως αντιλαμβάνεται έγκαιρα την όποια ανάγκη προσαρμογής της κατανομής ισχύος. Με αυτό́ τον τρόπο, το ALL4 βελτιστοποιεί́ την ελκτική́ πρόσφυση άλλά και την ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές και εδαφικές συνθήκες, και παράλληλα διασφαλίζει βελτιωμένη ευελιξία όταν το αυτοκίνητο στριβεί δυναμικά́.

Το Dynamic Damper Control παρέχει δυο χαρτογραφήσεις που  ενεργοποιούν τους ηλεκτρονικά́ ελεγχόμενους αποσβέστηρες μεσώ των προαιρετικών Driving Modes. Ο οδηγός, μεσώ ενός περιστροφικού́ διακόπτη στη βάση του λεβιέ́ ή επίλογε ταχυτήτων μπορεί́ να επιλέξει ένα σοτάρισμα σύμφωνα με ένα από́ τα τρία προγράμματα MID, SPORT και GREEN. Αυτό́ επηρεάζει επίσης την απόκριση γκαζιού́ και συστήματος διεύθυνσης, τη λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων άνεσης, τον ήχο του κινητήρα και τα χαρακτηριστικά́ αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου Steptronic.

Η συνδεσιμότητα εγκαινιάζει μια νέα διάσταση με το λανσάρισμα Connected. Πέρα από́ τις γνώριμες λειτουργιές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, γίνεται προσωπικός βοηθός στο ταξίδι στο πλαίσιο μιας συνολικής φιλοσοφίας που υποστηρίζει τον οδηγό́ στο σχεδιασμό́ ενός εξατομικευμένου προγράμματος μετακίνησης και εκτός του αυτοκινήτου.

Τώρα, με τον εξατομικευμένο προγραμματισμό ταξιδιού φτάνεις με ακρίβεια και χωρίς άγχος στα ραντεβού́. Το ταξίδι δεν ξεκινά́ μέσα στο αυτοκίνητο. Το Connected ενημερώνει τον οδηγό́ για το βέλτιστο χρόνο αναχώρησης με βάση τις καταχωρήσεις του ημερολογίου και τα τρέχοντα κυκλοφοριακά́ δεδομένα. Διευθύνσεις και ραντεβού́ αποθηκευμένα προηγουμένως από́ τον οδηγό́ σε ένα smartphone μέσω Connected μεταφέρονται αυτόματα στο αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται εκ νέου εισαγωγή́ στο σύστημα πλοήγησης. Το Connected μπορεί́ επίσης να αποθηκεύει τακτικά́ μέρη που έχει επισκεφθεί́ ο οδηγός ως αγαπημένους προορισμούς ενώ́ εντοπίζει και συχνές διαδρομές όπως η καθημερινή διαδρομή́ από́ το σπίτι στη δουλειά ώστε να μπορεί́ να ενημερώνει τον οδηγό́ σε περίπτωση απροσδόκητων κυκλοφοριακών ανασχέσεων.

Ανακοινώθηκε ότι η τιμή του νέου Mini Countryman Cooper S ALL4 2.0 192 ίππων, με βασικό επίπεδο εξοπλισμού είναι 36.120 ευρώ. Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων χρεώνεται έξτρα.

Το νέο Mini Countryman, είναι ένα ελιξίριο μακροζωίας γιατί εύκολα σε πηγαίνει σε βουνά όπου μπορείς να αθληθείς και να ξεκουραστείς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v