Ιαπωνική εκδίκηση

H Suzuki παίρνει… εκδίκηση στην κατηγορία των supermini και παρουσιάζει το νέο και τολμηρό Swift.
Ιαπωνική εκδίκηση

Οι Ιάπωνες έχουν τους δικούς τους κώδικες και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δημιουργούν μοναδικά προϊόντα και όταν τους πλησιάσει ο ανταγωνισμός, ξεκινούν από την αρχή την σχεδίαση και την εξέλιξη των αυτοκινήτων τους.

Η Suzuki έχει συνδεθεί με τις πρώτες οδηγικές εμπειρίες χιλιάδων Ελλήνων οδηγών. Στην 87η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης που υποδέχεται το κοινό μέχρι την Κυριακή 19 Μαρτίου, πήρε την εκδίκηση της στην κατηγορία των supermini. Πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας γενιάς του Suzuki Swift.



-        Με το Swift να έχει αισίως περισσότερους από 5,3 εκατομμύρια οπαδούς, οι σχεδιαστές, κάτω από τη θεματική της «τολμηρής εξέλιξης του γνήσιου Swift DNA», πραγματοποίησαν μια μεταμόρφωση με στόχο να προκαλέσει τις αισθήσεις, μένοντας όμως πιστοί στον πραγματικό χαρακτήρα του Swift. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκαίνουριο Swift που κάνει ιδιαίτερα έντονα αισθητή την παρουσία του.

-        Προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, με το αμάξωμα να ζυγίζει μόλις 840 κιλά. Η συνολική αίσθηση στο δρόμο φέρνει χαμόγελα ικανοποίησης σε δρόμους με στροφές, καθώς και σταθερότητα και ασφάλεια στην ευθεία. Οι ζωντανοί κινητήρες που το εξοπλίζουν εξασφαλίζουν αποδοτικότητα, αλλά και άριστη οικονομία καυσίμου.

-        Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα προηγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης*2, το οποίο συνδυάζει μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser, που καθιστούν δυνατή την εφαρμογή λειτουργιών ασφάλειας όπως η υποβοήθηση πέδησης, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου, και η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων. Χρησιμοποιεί επίσης ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ για τη λειτουργία του συστήματος Adaptive Cruise Control.

-        Έχει κατά 10 χιλιοστά μικρότερο μήκος από το σημερινό, ενώ ταυτόχρονα το μεταξόνιό του είναι κατά 20 χιλιοστά αυξημένο, δημιουργώντας έτσι περισσότερη αίσθηση ελευθερίας στο εσωτερικό, προσφέροντας παράλληλα 265 λίτρα χώρου αποσκευών, δηλαδή 54 περισσότερα από το υπάρχον Swift. Το νέο μοντέλο είναι επίσης κατά 15 χιλιοστά πιο χαμηλό και κατά 40 χιλιοστά φαρδύτερο, κάτι που τονίζει τη χαμηλή και φαρδιά σιλουέτα του.

Το νέο Swift σε αριθμούς

Το νέο Swift χρησιμοποιεί πολλά καινοτομικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ορισμένα από αυτά είναι: 120 κιλά μικρότερο βάρος αμαξώματος. 5% πιο οικονομικό κινητήρα DUALJET. 3% πιο ήσυχο. 8% πιο αεροδυναμικό. 0,4 μέτρα μικρότερος κύκλος στροφής. 23 χιλιοστά περισσότερος κάθετος και οριζόντιος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών στο πίσω κάθισμα. 20 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. 25% και πλέον μεγαλύτερος χώρος αποσκευών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v