Αυτή είναι η Ford!

Η απόχρωση του νέου Ford GT αποτίει φόρο τιμής στη μεγάλη νίκη της εταιρείας στο Le Mans του 1966.
Αυτή είναι η Ford!

Το Ford GT δίνει το παρών στη Γενεύη στα χρώματα της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής Ford GT ’66 Heritage Edition. Το μοντέλο τιμά τη νίκη της Ford στο Le Mans του 1966, υιοθετώντας εξωτερική απόχρωση Shadow Black σε gloss ή matte φινίρισμα με ασημί ρίγες και ανθρακονήματα, καπό και γραφικά θυρών σε Frozen White #2 και σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 20-ιντσών σε gold satin διαφανή επίστρωση με μαύρα μπουλόνια.

Όλα τα Ford GT διαθέτουν προηγμένο ψηφιακό ταμπλό 10 ιντσών. Το ταμπλό περιλαμβάνει γραφικά εμπνευσμένα από αγώνες με σκοπό τη μείωση της διάσπασης της προσοχής του οδηγού, ενώ αναπροσαρμόζεται αυτόματα με βάση τα πέντε προφίλ οδήγησης (Drive Modes): Normal mode, Wet mode, Sport mode, Track mode και V-Max mode.

Ο V6 EcoBoost κινητήρας 3.5L του Ford GT αποδίδει (σύμφωνα με SAE) 647 ίππους και ροπή 745 Nm στην Αμερικανική έκδοση. Με τελική ταχύτητα 347 km/h, το Ford GT είναι το ταχύτερο Ford παραγωγής που έχει τρέξει ποτέ σε πίστα. Το Ford GT προδιαγραφών δρόμου – με πλαίσιο από ανθρακονήματα και ενεργή αεροδυναμική – αντανακλά τις επιδόσεις του αγωνιστικού Ford GT της Ford Chip Ganassi Racing που κέρδισε στο 2016 Le Mans 24 Hours, και επίσης εκτίθεται στη Γενεύη.

Η Ford έκανε πέρσι μία ιστορική επιστροφή στο Le Mans, παίρνοντας τη νίκη στην κατηγορία LM GTE Pro με το αγωνιστικό Ford GT – ακριβώς 50 χρόνια μετά το θριαμβευτικό τερματισμό 1-2-3 στον αγώνα του 1966 – και νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε ότι τέσσερα Ford GT θα τρέξουν φέτος στο 2017 Le Mans 24 Hours, 17-18 Ιουνίου.

Η Ford και το LEGO Group ένωσαν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία των αγωνιστικών Ford GT του 2016 και Ford GT40 του 1966 που θα πλαισιώσουν την αποκλειστική οικογένεια LEGO Speed Champions, η οποία περιλαμβάνει θρυλικά αυτοκίνητα δρόμου υψηλών επιδόσεων και αγωνιστικά μοντέλα.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.ford.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v