Πόση τεχνολογία χωράει στο VW Golf;

Το ανανεωμένο VW Golf διαθέτει ένα εντυπωσιακό πλέγμα ηλεκτρονικών διατάξεων που το κάνει να ξεχωρίζει στην κατηγορία του.
Πόση τεχνολογία χωράει στο VW Golf;
Είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια της VW στον τομέα της τεχνολογίας. Η μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, έβαλε τα δυνατά της, για να δημιουργήσει ένα πλέγμα ηλεκτρονικών διατάξεων που φέρνουν το ανανεωμένο VW Golf, στη πρώτη θέση της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του μοντέλου που συγκαταλέγεται στη λίστα των μοναδικών αυτοκινήτων, δοκιμάσθηκαν και τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ο αγοραστής του ανανεωμένου VW Golf, θα απολαμβάνει τα εξής συστήματα ασφάλειας, άνεσης και ενημέρωσης που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι εύκολα στη χρήση και λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Τη προσοχή τραβά κυρίως η φιλοσοφία ψηφιακής απεικόνισης και ελέγχου που έχει επεκταθεί σε ακόμα περισσότερους τομείς, κάνοντας το ανανεωμένο Golf ένα από τα πιο εξελιγμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Αυτή βασίζεται στη νέα ενεργή οθόνη πληροφοριών(Active Info Display) και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας με έλεγχο χειρονομιών.

Παράλληλα, η VW έχει αναβαθμίσει όλη τη γκάμα συστημάτων infotainment. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι η προηγμένη σχεδίαση, οι μεγαλύτερες οθόνες αφής, και - για το κορυφαίο μοντέλο Discover Pro – σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία του Golf.

Ταυτόχρονα, η γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών App Connect έχει επεκταθεί. Για παράδειγμα, η πόρτα του σπιτιού θα μπορεί να ανοίγει από απόσταση μέσω DoorBird και MirrorLink επιτρέποντας την παράδοση ενός πακέτου από την υπηρεσία διανομών εάν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι. Χάρη στο DoorBird, θα δημιουργείται αυτόματα μια σύνδεση βίντεο μεταξύ αυτοκινήτου και σπιτιού όποτε κάποιος χτυπά το κουδούνι.

Το Active Info Display είναι ένας πλήρως ψηφιοποιημένος πίνακας οργάνων με πολυάριθμες διαδραστικές λειτουργίες. Όλα τα όργανα προβάλλονται εικονικά μέσω λογισμικού στην έγχρωμη οθόνη 12.3-ιντσών. Οι πληροφορίες πλοήγησης μπορούν να απεικονίζονται σε 2-διάστατη ή 3-διάστατη μορφή.

Η ανάλυση 1.440 x 540 pixel επιτρέπει μία εξαιρετικά ακριβή και προηγμένη απεικόνιση όλων των λεπτομερειών. Υπάρχουν πέντε διαφορετικά προφίλ λεπτομερειών, στα οποία το είδος των πληροφοριών και γραφικών που εμφανίζονται αλλάζει σε μερικούς τομείς.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει από ένα από τα παρακάτω προφίλ: Classic, Consumption & Range, Efficiency, Performance & Driver Assistance ή Navigation. Ενδεικτικό παράδειγμα των διαδραστικών στοιχείων της Active Info Display παίρνουμε από το προφίλ Navigation (πλοήγηση).

Εδώ το ταχύμετρο και το στροφόμετρο τοποθετούνται στο πλάι για να απελευθερωθεί χώρος για το χάρτη πλοήγησης στο κέντρο. Πληροφορίες για την οδήγηση, πλοήγηση και τις λειτουργίες υποστήριξης μπορούν να ενσωματώνονται επίσης στις περιοχές του ταχύμετρου και του στροφόμετρου εάν είναι απαραίτητο.

Στοιχεία όπως, φωτογραφίες τηλεφωνικών επαφών και εξώφυλλα CD μπορούν επίσης να εμφανίζονται στην οθόνη Active Info Display ενώ τα γραφικά προσαρμόζονται σύμφωνα με το μοντέλο. Στο Golf GTI, για παράδειγμα, το κόκκινο του GTI χρησιμοποιείται ως αντίθετη απόχρωση.

Δύο συνδέσεις τηλεφώνων διατίθενται για το νέο Golf που περιλαμβάνουν ψηφιακό επεξεργαστή λόγου. Μαζί με ένα μικρόφωνο υψηλής ποιότητας ενσωματωμένο στην επένδυση οροφής και σύνδεση με την εξωτερική κεραία, εγγυάται εξαιρετική ποιότητα λόγου.

Για την επαγωγική σύνδεση ενός smartphone, αρκεί να τοποθετηθεί στη σχετική θήκη στην κεντρική κονσόλα (για smartphones συμβατά με Qi). Οι συνδέσεις τηλεφώνου προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα λόγου από τα απλά συστήματα Bluetooth (HFP).

Εφαρμογές και online υπηρεσίες για το Golf App Connect. Η τελευταία γενιά του Modular Infotainment Matrix δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για σύνδεση του Golf με σημερινά Apple και Android smartphones μέσω App Connect. Για το σκοπό αυτό, μαζί με το MirrorLink (Android) το App Connect ενσωματώνει τώρα Apple CarPlay και Android Auto (Google) στα συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας.

Το Golf είναι ένα από τα καλύτερα συνδεδεμένα οχήματα της εποχής μας. Παράδειγμα, η νέα λειτουργία DoorBird, με την οποία ο οδηγός μπορεί να παραμένει στο σπίτι ενώ βρίσκεται στο δρόμο. Συγκεκριμένα, μέσω του MirrorLink είναι εφικτή η διασύνδεση του συστήματος θυροτηλεόρασης που είναι εγκατεστημένο στο σπίτι, το διαμέρισμα ή το γραφείο το οδηγού με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου.

Εάν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού – όπως κάποιο μέλος της οικογένειας που έχει ξεχάσει τα κλειδιά του – η εικόνα του ατόμου που καταγράφει η κάμερα του σπιτιού εμφανίζεται στην οθόνη του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει ακόμα και συνομιλία με το άτομο μέσω της hands-free μονάδας του Golf και το ξεκλείδωμα της πόρτας.

Η VW προσφέρει μία σύνδεση στο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας για tablet (και smartphone) με τη μορφή της εφαρμογής Media Control, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εύκολο έλεγχο πολλών λειτουργιών του συστήματος infotainment από ένα tablet. Οι επιβάτες απλά συνδέουν το tablet τους στο Discover Media ή το Discover Pro μέσω του WiFi hotspot. Τα συστήματα που μπορούν να ελέγχονται είναι το ραδιόφωνο, όλες οι πηγές ήχου και βίντεο (π.χ. USB, CD, DVD, σκληρός δίσκος) και το σύστημα πλοήγησης.

Όταν επιλέγεται μουσική, το μενού του Media Control εμφανίζει πληροφορίες για το όνομα του ερμηνευτή και του άλμπουμ, καθώς και την εικόνα του εξωφύλλου. Επιπλέον των στάνταρ λειτουργιών του μενού πλοήγησης, υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαδικτυακής αναζήτησης διευθύνσεων και η χρήση των αποτελεσμάτων για εισαγωγή προορισμών.

Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να στέλνουν εκδηλώσεις του ημερολογίου και καταχωρήσεις διευθύνσεων ενός tablet ή smartphone στο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας ως προορισμούς πλοήγησης. Με αυτό τον τρόπο, το Media Control γίνεται μία κινητή προέκταση του συστήματος infotainment και παράλληλα ένα προσιτό σύστημα ψυχαγωγίας των πίσω επιβατών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v