Μου έκανες χειρονομία;

Το ανανεωμένο VW Golf είναι το πρώτο μοντέλο στη κατηγορία του που διαθέτει σύστημα ελέγχου λειτουργιών μέσω χειρονομιών.
Μου έκανες χειρονομία;
Αυτό θα μπορούσε να μας ρωτήσει το ανανεωμένο VW Golf, αν είχε φωνή. Το γερμανικό μικρομεσαίο αυτοκίνητο είναι το πρώτο στη κατηγορία του, που διαθέτει σύστημα ελέγχου λειτουργιών μέσω χειρονομιών Gesture Control. Διατίθεται με το κορυφαίο σύστημα Discover Pro.

Το σύστημα Discover Pro λειτουργεί με έλεγχο μέσω χειρονομιών (Gesture Control), αφής και φωνής (voice control). Το νέο Discover Pro εφοδιάζεται επίσης με αισθητήρα εγγύτητας χάρη στον οποίο εμφανίζονται ακόμα περισσότερες λειτουργίες μενού, όταν το χέρι πλησιάζει στην οθόνη αφής.

Παρά τη μεγαλύτερη ποικιλία λειτουργιών και χαρακτηριστικών σε σχέση με προηγούμενα συστήματα, η λειτουργία του νέου συστήματος infotainment παραμένει απλή και διαισθητική, κάτι που χαρακτηρίζει γενικότερα την μάρκα.

Ο έλεγχος λειτουργιών μέσω χειρονομιών Gesture Control εφαρμόζεται σε διάφορα μενού. Με μία χειρονομία SWIPE του χεριού τα οριζόντια διατεταγμένα στοιχεία των μενού μπορούν να μετακινηθούν αριστερά ή δεξιά. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να σκρολάρει στο βασικό μενού, να αλλάζει ραδιοφωνικούς σταθμούς, να σκρολάρει εμπρός / πίσω στην playlist ή να κάνει αναζήτηση στο Picture Viewer και τα άλμπουμ μουσικής (CoverFlow).

Μία φωτεινή ένδειξη και ένα «σύμβολο χεριού» δηλώνουν τα πλαίσια μέσα στα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο έλεγχος μέσω χειρονομιών. Κατά τη διαδικασία, ο χρήστης λαμβάνει οπτική διαδραστική πληροφόρηση (feedback). Μία επιτυχημένη χειρονομία SWIPE αναγνωρίζεται επίσης από έχει ηχητικό εφέ που μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Η VW έχει αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας με μία νέα γενιά συστημάτων MIB, με  νέα σχεδίαση και μεγαλύτερες οθόνες αφής. Μόνο τα ονόματά τους παραμένουν ίδια.

Τo σύστημα Composition Colour 5 ιντσών (με ανάλυση 400 x 240 pixels) αντικαθίσταται από το νέο Composition Colour 6,5 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 pixels. Στο επόμενο επίπεδο, τα Composition Media και Discover Media (συμπεριλαμβανομένου συστήματος πλοήγησης Navigation) προηγουμένως είχαν οθόνες 6,5 ιντσών.

Και αυτά έχουν αντικατασταθεί από συστήματα με τα ίδια ονόματα αλλά με οθόνες 8,0 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 pixels. Το κορυφαίο σύστημα Discover Pro (με σύστημα πλοήγησης), αποκτά οθόνη 9,2 ιντσών αντί 8,0” και ανάλυση 1280 x 640 pixels (προηγουμένως 800 x 480 pixels).

Το νέο στάνταρ σύστημα infotainment Composition Colour, εκτός από τη μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 6,5-ιντσών και τη βελτιωμένη ανάλυση (800 x 480 pixels), εντυπωσιάζει κα με τη νέα του σχεδίαση. Η επιφάνειά του είναι σαφής και κομψή, ενώ εκτός από τους δύο διακόπτες πίεσης/περιστροφής υπάρχουν και έξι μπουτόν ελέγχου του μενού.

Η ισχύς 2 x 20 watts του συστήματος αποδίδεται μέσα από τέσσερα ηχεία. Εάν στο νέο Golf υπάρχουν οκτώ ηχεία, η ισχύς αυξάνεται σε 4 x 20 watts. Μαζί με το FM radio, το σύστημα ενημέρωσης /ψυχαγωγίας προσφέρει ενσωματωμένη υποδοχή κάρτας SD, μέσω της οποίας μπορεί να αναπαράγεται μουσική σε μορφή MP3 ή WMA.

Όπως το μεγαλύτερο σύστημα Composition Media, το Composition Colour εφοδιάζεται με κεραία διαφορικής λήψης. Υπάρχουν αρκετές κεραίες στο Golf, και ο θόρυβος σήματος μπορεί να φιλτράρεται, κάτι που βελτιώνει σημαντικά τη λήψη. Προαιρετικά, προσφέρεται υποδοχή USB (συμβατή με Apple).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v