Αγοράσε το αν μπορείς

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo, το Stelvio, ετοιμάζεται να κάνει δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά.
Αγοράσε το αν μπορείς
Τα ξεχωριστά αυτοκίνητα υψηλής αξίας, απευθύνονται στους οδηγούς που δεν έχουν οικονομικές δυσκολίες. Ένα καινούργιο μοντέλο που θα έκανε ρεκόρ πωλήσεων στη κατηγορία του στην ελληνική αγορά, πριν τα σαρώσει όλα η αδυσώπητη οικονομική κρίση, είναι η νέα Alfa Romeo Stelvio.

Και τώρα όμως έχει πολλές προοπτικές, για να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από την τοπική αγορά, αν υποστηριχθεί από την κατάλληλη εμπορική πολιτική.

Οι παραγγελίες στην Ελλάδα για την Alfa Romeo Stelvio First Edition άνοιξαν. Το πρώτο SUV της μάρκας, συνδυάζει το σπορ στυλ της φίρμας, τις υψηλές επιδόσεις και τον εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Η Stelvio First Edition διαθέτει έναν 2.000 κ.εκ. υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 280 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης all-wheel drive τεχνολογίας Q4, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση.

Το 0 στα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 5.7’’ και αποτελεί την καλύτερη επιτάχυνση στην κατηγορία.

Διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα full grain δερμάτινα καθίσματα, ένθετα από πραγματικό ξύλο, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι πολυτελούς έκδοσης, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων από αλουμίνιο και χρωματιστές δαγκάνες φρένων.

Το SUV έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση του Los Angeles τον περασμένο Νοέμβριο με την έκδοση υψηλών επιδόσεων Quadrifoglio. Στον απόηχο της αναμονής της σουπερ-σπορ έκδοσης, η Alfa Romeo λανσαρει την Stelvio First Edition. Η πρώτη και αποκλειστική έκδοση της γκάμας είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελίες σε όλο το δίκτυο διανομέων της Alfa Romeo. Επιπλέον, μια σημαντική προσφορά που περιλαμβάνει 5 χρόνια εγγύηση, οδική βοήθεια και ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω της FCA Bank, θα διευκολύνει όσους την επιλέξουν.

Η εξωτερική σχεδίαση έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το ελκυστικό στυλ. Το σύνολο συμπληρώνουν οι αλουμινένιες ζάντες 20 ιντσών, οι χρωματιστές δαγκάνες φρένων, οι προβολείς Bi-Xenon, το χρωμιωμένο πλαίσιο παραθύρων, τα φιμέ πίσω τζάμια και ο διακριτικός φωτισμός στις χειρολαβές των θυρών.

Η ίδια ακριβώς σπορ έμπνευση διακατέχει το εσωτερικό που έχει σχεδιαστεί με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, όπου ξεχωρίζουν το ελλειπτικό τιμόνι και το ενσωματωμένο κουμπί εκκίνησης. Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων από αλουμίνιο περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Τα full grain δερμάτινα καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα. Η θέση οδήγησης και το κεντρικό τούνελ της μετάδοσης περιβάλλουν τον οδηγό εξασφαλίζοντας ένα ιδανικό περιβάλλον.

Η εικόνα συμπληρώνεται από το όμορφα σχεδιασμένο ταμπλό, τα ένθετα από αληθινό ξύλο, το προηγμένο 3D σύστημα πλοήγησης που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Magneti Marelli και περιλαμβάνει οθόνη 8,8 ιντσών ενσωματωμένη στο ταμπλό και ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB). Στον πίνακα οργάνων έχει ενσωματωθεί και μια έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών.

Ο βασικός εξοπλισμός της Stelvio First Edition περιλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης (all-wheel drive) με τεχνολογία Q4, σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται την κατανομή της ροπής σε πραγματικό χρόνο προσδίδοντας υψηλή απόδοση, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Το σύστημα αυτό διαθέτει μεν αυτούσια τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης (όπως κορυφαία επίπεδα πρόσφυσης σε κάθε είδους επιφάνεια), τη χαμηλή κατανάλωση και την οδηγική απόλαυση ενός αυτοκινήτου με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η αρχιτεκτονική του περιλαμβάνει ένα ενεργό ενδιάμεσο κιβώτιο μεταφοράς ροπής και εμπρός διαφορικό, ειδικά σχεδιασμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στη σωστή διαχείριση της υψηλής ροπής και την άμεση απόκριση κατά την επιτάχυνση.

Το σύστημα κατά τη διάρκεια κάθε διαδρομής ελέγχει συνεχώς μία σειρά παραμέτρων, και αναλόγως των συνθηκών κίνησης και της επιλογής λειτουργίας στο AlfaTM DNA Pro κατανέμει ανάλογα τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες. Υπό κανονικές συνθήκες, η Stelvio First Edition με το σύστημα Q4 κινείται σαν κλασσικό πισωκίνητο μοντέλο, καθώς όλη η ροπή του κινητήρα μεταδίδεται στον πίσω άξονα.

Ωστόσο σε περίπτωση όπου ανιχνευθεί μειωμένη πρόσφυση σε κάποιον τροχό, τότε το σύστημα μεταφέρει αυτόματα ροπή και στον εμπρός άξονα, σε ποσοστό μέχρι και 50%. Ως φυσικό επακόλουθο όλων αυτών, προκύπτουν οι υψηλότερες για την κατηγορία πλευρική και ελκτική πρόσφυση.

Στον βασικό εξοπλισμό της Stelvio First Edition περιλαμβάνονται και τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως τα Integrated Braking System, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Brake και Lane Departure Warning.

Τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών και αυτόματη ενεργοποίηση των εμπρός προβολέων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v