Νέο Opel Insignia Sports Tourer: έτοιμο για τη μεγάλη εκδρομή

Το… ταξιδιάρικο νέο μοντέλο της Opel αποτελεί ιδανική αγορά για όσους θέλουν οικογενειακά ταξίδια.
Νέο Opel Insignia Sports Tourer: έτοιμο για τη μεγάλη εκδρομή
Το νέο Opel Insignia Sports Tourer σχεδιάστηκε για την πιο ευχάριστη στιγμή μιας οικογένειας, το ταξίδι. Η γερμανική μάρκα δημιούργησε ένα νέο μοντέλο ειδικών προδιαγραφών το οποίο παρέχει όλα τα στοιχεία που κάνουν αξέχαστο ακόμη και το μακρινό ταξίδι.

Υιοθετεί τη σπορ γραμμή ενός μεγάλου coupé, είναι ευρύχωρο και προσφέρει υποδειγματική ασφάλεια όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο - ναυαρχίδα. Η δεύτερη γενιά του Insignia εντυπωσιάζει με τις γραμμές του, το χώρο αποσκευών που έχει αυξηθεί στα 1.640 λιτρα (+ 100 λίτρα συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο) και τις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, από καινοτόμους προβολείς Opel IntelliLux LED matrix και υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού μέχρι head-up display.

Επιπλέον, προσφέρει υψηλή συνδεσιμότητα με ενσωμάτωση smartphone που τώρα περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία του Opel OnStar, Personal Assistant, για να μπορούν επιβαίνοντες μέσω των συμβούλων OnStar να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο και να αναζητούν χώρους στάθμευσης. Η νέα ναυαρχίδα είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, κάμερα 360° και ευφυή τετρακίνηση με κατανομή ροπής (torque vectoring). Το νέο Opel Insignia Sports Tourer θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της  Γενεύης στις 7 Μαρτίου, ενώ το σύστημα παραγγελιών ανοίγει το Φεβρουάριο.

Είναι μέχρι 200 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο – ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χρήση ελαφρών υλικών και την έξυπνη αξιοποίηση των χώρων. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη θέση του καθίσματος του οδηγού, επιτυγχάνεται αισθητή βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς, που το κάνει το πιο ευέλικτο station wagon στην ιστορία της μάρκας.

Το νέο Insignia Sports Tourer διατίθεται με τις ίδιες κορυφαίες τεχνολογίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το Grand Sport sedan. Πρωτίστως, είναι εξοπλισμένο με τη νέα γενιά του προσαρμοζόμενου συστήματος φωτισμού Opel IntelliLux LED® matrix, που είναι ακόμα ταχύτερη και ακριβέστερη από πριν. Συστήματα όπως Αναγνώριση Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), με αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια. Επιπλέον, το νέο Insignia είναι το πρώτο μοντέλο Opel με ενεργό καπό. Σε περίπτωση σύγκρουσης, αυτό ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να αυξήσει την απόσταση από τον κινητήρα, βελτιώνοντας την προστασία των πεζών.

Στο εσωτερικό, τα προαιρετικά, premium εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e. V.) και λειτουργίες μασάζ, εξαερισμού και μνήμης παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση στο ταξίδι. Επιπλέον, τα δύο πλαϊνά πίσω καθίσματα είναι θερμαινόμενα, όπως και το παρμπρίζ. Η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή δημιουργεί ένα παράθυρο στον ουρανό. Όμως η Opel φρόντισε και για την άνετη και εύκολη φόρτωση.  Η πίσω πόρτα του νέου Insignia Sports Tourer μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Αν και οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν αυξηθεί ελαφρώς στα 4.986 χιλ., το νέο μοντέλο δείχνει πολύ πιο αθλητικό και ευέλικτο. Το αυξημένο κατά 11 χιλ.  μετατρόχιο, η προεξέχουσα μάσκα και οι εμπνευσμένοι από το Monza Concept προβολείς ενισχύουν αυτή την εντύπωση. Η αθλητική γραμμή του αυτοκινήτου τονίζεται και από το μεγαλύτερο κατά 92 χιλ. μεταξόνιο, που φτάνει τα 2.829 χιλ., και από έναν εμπρός πρόβολο που έχει μειωθεί κατά 30 χιλ. Το ύψος του δεν υπερβαίνει τα 1.483 χιλ. Οι ασημί ράγες οροφής (στάνταρ σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού) δείχνουν το αυτοκίνητο μακρύτερο, χαμηλότερο και αναδεικνύουν την υψηλή σχεδιαστική ποιότητα.

Για ακόμα πιο άνετη φόρτωση, η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίξει με μία απαλή κίνηση του ποδιού και ανέπαφα. Σε συνδυασμό με το “Keyless Open” μία απλή, μικρή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για τα άνοιγμα της πίσω πόρτας (το τμήμα του οχήματος που προβάλλεται στο οδόστρωμα επισημαίνει τη σωστή περιοχή). Μία ακόμα κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα θα κλείσει την πόρτα. Το έξυπνο σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει τα όποια εμπόδια και να σταματήσει το μηχανισμό σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Επιπλέον, για λόγους πρακτικότητας, το ύψος του ανοίγματος μπορεί να προγραμματιστεί, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο βρίσκεται σε γκαράζ. Η πίσω πόρτα μπορεί να εξακολουθεί να ανοίγει από ένα διακόπτη στην πλευρά του οδηγού, το σχετικό μπουτόν στο πίσω τμήμα ή μέσω του τηλεχειριστήριου του κλειδιού.

Ψυχαγωγία και άριστη συνδεσιμότητα διασφαλίζουν τα τελευταία συστήματα IntelliLink που είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Και καθώς το smartphone είναι πλήρως ενσωματωμένο στο σύστημα infotainment, τώρα μπορεί να φορτίζεται και ασύρματα. Το σύστημα συνδεσιμότητας και προσωπικής υποστήριξης Opel OnStar προσφέρει υπηρεσίες από Αυτόματη Απόκριση σε Περίπτωση Σύγκρουσης (Automatic Crash Response) μέχρι Υποστήριξη Κλεμμένου Οχήματος (Stolen Vehicle Assistance). Μία νέα υπηρεσία Προσωπικής Υποστήριξης θα λανσαριστεί μαζί με το Insignia: μέσω αυτής, οι επιβαίνοντες θα μπορούν να απευθύνονται στους συμβούλους OnStar για την επιλογή κάποιου ξενοδοχείου, ακόμα και να κάνουν κράτηση δωματίου. Επιπλέον, το 4G LTE Wi-Fi Hotspot του OnStar επιτρέπει1 σε όλους τους επιβάτες του Insignia να συνδέουν τις συσκευές τους στο δίκτυο.

Γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ σε συνδυασμό με κιβώτια νέας γενιάς. Η νέα πρόταση είναι το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο προσφέρει άνετη διαδικασία αλλαγών σχέσεων και αρχικά θα διατίθεται σε συνδυασμό μόνο με τετρακίνηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v