Του αξίζουν περισσότερα βραβεία

Το 2017 ξεκίνησε για το νέο Peugeot 3008 με ένα σημαντικό βραβείο, το «Grand Prix» για την καλύτερη σχεδίαση εσωτερικού.
Του αξίζουν περισσότερα βραβεία
Μόλις βλέπεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο του «κόβεις το κουστούμι». Εκτιμάς ότι, «θα είναι πρώτο στη κατηγορία του» ή «θα πάει άπατο» ή «θα το πάρουν όσοι δεν έχουν άλλη επιλογή, λόγω της οικονομικής κρίσης» κ.α.

Η Peugeot επειδή δεν είναι μια τυχαία μάρκα, κάνει πολλές έρευνες πριν αποφασίσει κάθε λεπτομέρεια για τα νέα μοντέλα της. Ειδικευμένοι επιστήμονες δημιουργούν όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου και ομάδες σχεδιαστών που απαρτίζονται από ταλαντούχους ντιζάινερ σχεδιάζουν κάθε τι που βλέπουν τα μάτια των οδηγών.

Και επειδή όλα κρίνονται στο αποτέλεσμα, η γαλλική φίρμα έδειξε για μια ακόμη φόρα τις ικανότητες της στη νέα γενιά του 3008. Το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία και στην ελληνική αγορά είναι ένα σχεδιαστικό πρότυπο.

Προσέξτε κάθε λεπτομέρεια του. Κάντε το πιο δύσκολο τεστ όσον αφορά την σχεδίαση του αμαξώματος. Καθιστέ στο πίσω μέρος και παρατηρείστε την εμπνευσμένη σχεδίαση της πίσω επιφάνειας, της πλαϊνής επιφάνειας και τον τρόπο που συνδυάζονται με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Ακμές και κούρμπες σε ένα μοναδικό συνδυασμό που αρέσει και στους νέους οδηγούς.

Και δεν είναι μόνο αυτό που πρόσεξαν οι Γάλλοι. Δημιούργησαν το πιο μοντέρνο και καινοτομικό εσωτερικό χώρο στη κατηγορία των SUV. Κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας των οχημάτων ελεύθερου χρόνου δεν έχει τόσο προχωρημένο και λειτουργικό σαλόνι.

Αναμφισβήτητα αυτή η ιδέα είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα του Peugeot 3008, του αυτοκινήτου που κοιτάζει στα μάτια ακόμη και τα ακριβότερα premium μοντέλα όπως η Mercedes GLA και η BMW X1.

Οπότε η συλλογή βραβείων δεν αποτελεί έκπληξη και πολλοί εκτιμούν πως θα σαρώσει την παλέτα των διαθέσιμων επιβραβεύσεων. Το 2017 ξεκίνησε για το νέο Peugeot 3008, με ένα σημαντικό βραβείο, το «Grand Prix» για την καλύτερη σχεδίαση εσωτερικού.

Προσθέτοντας ένα ακόμα βραβείο στην ήδη μεγάλη συλλογη του, το νέο SUV Peugeot 3008 διακρίνεται στο International Automotive Festival κερδίζοντας το υψηλού πρεστίζ Grand Prix Award για την καλύτερη σχεδίαση εσωτερικού.

Ένα βραβείο το οποίο δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η σχεδίαση του εσωτερικού διακόσμου με την προσθήκη χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας, κάνουν τον χώρο διαβίωσης του Peugeot 3008 μοναδικό, τόσο στην κατηγορία του, όσο και σε πολλές υψηλότερες.

Ο Gilles Vidal, ο άνθρωπος που ηγείται του τμήματος σχεδιασμού της Peugeot, παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό της εταιρείας, σε μία ειδική τελετή που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι.

Το Grand Prix Award για την καλύτερη σχεδίαση εσωτερικού, είναι το 17ο βραβείο που αποσπά το Peugeot 3008, από τα μέσα του Οκτώβριου που λανσαρίστηκε. Οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν, έχει ήδη προτιμηθεί από περισσότερους από 60.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ο χώρος επιβατών του νέου Peugeot 3008 είναι μοναδικός, συνδυάζοντας στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, όπως την τελευταία γενιά Peugeot i-Cockpit, το συμπαγές οκταγωνικό τιμόνι και την οθόνη 12 ιντσών που αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων (στάνταρ εξοπλισμός). Στο κέντρο του ταμπλό, δεσπόζει μία μεγάλη οθόνη αφής, με τα χειριστήρια που χρησιμοποιούνται πιο  συχνά να βρίσκονται τοποθετημένα από κάτω, στη φιλοσοφία των πλήκτρων ενός πιάνου, προσφέροντας άκρα χρηστικότητα. Το νέο Peugeot i-Cockpit εκφράζει την αιχμή του δόρατος της εταιρείας σε επίπεδο αλληλεπίδρασης οδηγού-οχήματος, θέτοντας νέα σχεδιαστικά στάνταρντς.

“Η εσωτερική σχεδίαση του νέου Peugeot 3008 προσδιορίζει την ιδανική ισορροπία μεταξύ της υψηλής τεχνολογίας και των οικολογικών υλικών όπως η φυσική οξιά, ή το ύφασμα. Το κόκπιτ μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού, με επιλέξιμα γραφικά”. Gilles Vidal, Head of Styling, Peugeot

Κάθε χρόνο, το International Automobile Festival βραβεύει τις πιό ελκυστικές αυτοκινητικές σχεδιαστικές καινοτομίες. Ο αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte ηγείται μίας ομάδας ειδικών κριτών, επιλεγμένων από όλον τον πλανήτη οι οποίοι μάλιστα κατάγονται από χώρους εκτός αυτοκινήτου, όπως η μόδα και το design.

Η μοναδική αίσθηση οδήγησης, η κομψή σχεδίαση και η απαράμιλλη ποιότητα, αποτελούν δέσμευση της μάρκας στους πελάτες της και συμβάλουν στα συναισθήματα που προκαλεί κάθε μοντέλο της Peugeot. Με παρουσία σε σχεδόν 160 χώρες και με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης, η Peugeot αύξησε τις πωλήσεις της κατά 12.3% το 2016 με 1.919.460 μονάδες παγκοσμίως, δηλώνοντας δυναμικό παρόν σε όλες τις μεγάλες και αναπτυσσόμενες αγορές. Υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, εκλεπτυσμένος σχεδιασμός, προσοχή στη λεπτομέρεια και οδηγική απόλαυση αποτελούν τα εχέγγυα της επιτυχίας της μάρκας. Ξεκινώντας το 1889, η ιστορία της Peugeot στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει εμπλουτισθεί περαιτέρω με την φετινή νίκη στο Ράλι Ντακάρ, πετυχαίνοντας το 1-2-3 με το νέο Peugeot 3008DKR.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v