ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο Suzuki Ignis, με προηγμένη ασφάλεια

Η Suzuki δημιούργησε το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης, το νέο Ignis με ενισχυμένες τεχνολογίες ασφάλειας.

Νέο Suzuki Ignis, με προηγμένη ασφάλεια

Το νέο Suzuki Ignis είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για το καθημερινό αυτοκίνητο. Σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει και η προσπάθεια να αποκτήσει ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας. Το νέο Ignis χρησιμοποιεί την τεχνολογία TotalEffectiveControlTechnology (TECT) της Suzuki που προσφέρει υψηλού επιπέδου προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματά της είναι οι ζώνες απορρόφησης ενέργειας, η δομή αμαξώματος ώστε να εκτονώνει την ενέργεια της σύγκρουσης και βέβαια η ιδιαίτερα άκαμπτη δομή της καμπίνας επιβατών.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου μικρού αυτοκινήτου περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP (ElectronicStabilityProgram), που βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας κατά την οδήγηση, καθώς και εμπρός, πλαϊνούς και αερόσακους τύπου κουρτίνας για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση μπροστινής ή πλάγιας σύγκρουσης.

Ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας είναι οι δύο στερεοσκοπικές κάμερες που τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο και λειτουργούν σαν ΄΄ανθρώπινα μάτια΄΄, παρακολουθώντας τις διαγραμμίσεις του δρόμου, καθώς και τα αντικείμενα που βρίσκονται εμπρός αλλά και την απόσταση αυτών. Βάσει του μεγέθους και του σχήματος του αντικειμένου, οι κάμερες μπορούν να καθορίσουν αν πρόκειται για κάποιο άλλο όχημα ή πεζό.

Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν την ενεργοποίηση τριών επιπλέον εξελιγμένων λειτουργιών ασφάλειας:

• Σύστημα υποβοήθησης πέδησης Dual Camera Brake Support (DCBS). Όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλές ταχύτητες, οι στερεοσκοπικές κάμερες εντοπίζουν οχήματα και πεζούς που πιθανά βρίσκονται εμπρός, βοηθώντας την αποφυγή συγκρούσεων ή τον περιορισμό πιθανών ζημιών μιας σύγκρουσης, αρχικά ειδοποιώντας τον οδηγό και αν δεν αντιδράσει ενεργοποιούνται αυτόματα τα φρένα.

• Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Όταν το όχημα κινείται με μέσες και υψηλές ταχύτητες και παρατηρηθεί αλλαγή λωρίδας, χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει τους δείκτες πορείας (φλας), το σύστημα ενεργοποιεί μηχανισμούς ειδοποίησης του οδηγού, όπως δόνηση στο τιμόνι και ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να επαναφέρει την προσοχή του χειριστή στην οδήγηση του οχήματος.

• Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου. Όταν το όχημα κινείται με μέσες ταχύτητες και παρατηρηθει ότι δεν είναι σταθερή η πορεία του και η μετακίνησή του από τη μια πλευρά της λωρίδας κυκλοφορίας στην άλλη, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητικό σήμα καθώς και φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων, προκειμένου να ενημερώσει έγκαιρα τον οδηγό.

Ο τιμοκατάλογος του νέου Suzuki Ignis ξεκινά από τα 11.530 ευρώ.

SPONSORED LINKS

"Όποτε οι άνθρωποι μοιάζουν ο ένας στον άλλον, έχουν την τάση να αρέσει ο ένας στον άλλον."

Anthony Robbins, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

  • 1567 - Η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας, εξαναγκάζεται σε παραίτηση από το θρόνο προς όφελος του μόλις ενός έτους γιου της, Ιάκωβου, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς.
    1701 - Ο Γάλλος μεγαλέμπορος Αντουάν ντε λα Μοτ ιδρύει στις Η.Π.Α. το Ντιτρόιτ, με σκοπό να ελέγξει το εμπόριο γούνας στην περιοχή. Η πόλη παίρνει αρχικά τη γαλλική ονομασία "Fort Détroit" ("Οχυρό του Πορθμού").
    1923 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.

© 2002-2017 MEDIA2DAY