Audi Q2 1.6 TDI: SUV "τσέπης" με μοναδικό στυλ

Οδηγήσαμε το νέο premium compact SUV της Audi και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Audi Q2 1.6 TDI: SUV τσέπης με μοναδικό στυλ
Η χρονιά που φεύγει ήταν σημαντική και για την Audi. Η premium μάρκα που ενστερνίστηκε έγκαιρα τις αρετές της τετρακίνησης, λάνσαρε το πιο ελπιδοφόρο μοντέλο της γκάμας της. Αναφέρομαι στο μοντέρνο SUV Audi Q2. Ένα premium compact SUV, μήκους μόλις 4,19 μ., που θα ήθελαν να είχαν στη γκάμα τους οι άλλες δυο πολυτελείς μάρκες Mercedes και BMW.

Το Audi Q2, που οδήγησαμε μας εντυπωσίασε και θεωρουμε ότι είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα του 2016. Το παίρνεις το πρωί από το γκαράζ, κινείσαι στην πόλη σαν σβούρα και το Σαββατοκύριακο σε πηγαίνει αγόγγυστα στον Παρνασσό για σκι. Μέρες που είναι, τολμάς και μια μακρινή εκδρομή στο Καρπενήσι είτε στα χωριά του Ολύμπου. Αν επιλέξεις την έκδοση quattro, τότε ξεπερνάς και τις δυσκολίες των χιονισμένων διαδρομών.

Αυτό που προσέξαμε στο γερμανικό SUV "τσέπης" είναι ότι τα κάνει όλα με ένα μαγικό τρόπο. Νομίζεις ότι οδηγείς μεγαλύτερο αυτοκίνητο, άλλα δεν κουβαλάς τον περιττό όγκο. Το τιμόνι είναι όπως πρέπει, ούτε ελαφρύ, ούτε βαρύ. Τα πεντάλ εύκολα τα χειρίζεται και η σύντροφος που έχει καλομάθει στα αυτόματα κιβώτια.

Τα παιδιά κάθονται άνετα στα πίσω καθίσματα και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι οι μοντέρνοι χρωματικοί συνδυασμοί.

Το ‘’δικό’’ μας Audi Q2, αξιοποιούσε την ενέργεια που δίνει ο καλορυθμισμένος κινητήρας ντίζελ 1.600 κ.εκ.. Οι 116 ίπποι και τα 25,4 χλγμ. ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. αποτελούν ένα άριστο συνδυασμό δύναμης πρόωσης. Τα 1.385 κιλά και η αεροδυναμική αντίσταση δεν είναι εμπόδια για να αναπτύξει καλές επιδόσεις. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3’’ και τελική 197 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με οικονομία στο καύσιμο. Έκαψε 6,2 λίτρα/100χλμ. ενώ η εταιρεία προσδιορίζει την μέση κατανάλωση στα 4,4 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 114γραμ./χλμ.

Να τονίσουμε και τα τεχνολογικά καλούδια νέας γενιάς που παρέχονται ανάλογα με την έκδοση. Ψηφιακός πίνακας οργάνων (Virtual Cockpit με οθόνη LCD 12,3’’) με γραφικά υψηλής ανάλυσης. Head-up display με αναλυτικές πληροφορίες και ενδείξεις στο ύψος του βλέμματος του οδηγού. Audi smartphone interface με σύνδεση Apple & Android smartphones (μέσω USB) και απεικόνιση του περιεχομένου της οθόνης MMI. MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών, online ενημέρωση χαρτών (LTE) σε πραγματικό χρόνο και χειριστήριο αφής MMI touch.

Πολλές επιλογές εξατομίκευσης: Διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού στο ταμπλό. Ambient lighting package (πακέτο ατμοσφαιρικού φωτισμού) περιλαμβάνει Ambient spot στις εμπρός θύρες, χρωματιστές διακοσμητικές λωρίδες φωτισμού στο ταμπλό και στο χώρο γονάτων κ.α.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να οδηγήσουμε την βενζινοκίνητη έκδοση 1.000 κ.εκ. ισχύος 116 ίππων. Προβλέπουμε ότι αυτή η πρόταση θα είναι ανάμεσα στις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του 2017. Το Audi Q2 1.6 TDI 116 ίππων κοστίζει 27.300 ευρώ ενώ με τον 1.0 κοστολογήθηκε στα 23.900 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v