ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Επιστρέφουν στην αγορά η Hyundai και η Kia

Νέες προϋποθέσεις για τις σημαντικότερες κορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργεί στην ελληνική αγορά η συνεργασία των ομίλων Δάβαρη-Βασιλάκη.

Επιστρέφουν στην αγορά η Hyundai και η Kia

Οι σημαντικότερες κορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες σύντομα θα βρίσκονται στο προσκήνιο της ελληνικής αγοράς. Οι μάρκες Hyundai και Kia, αποκτούν πλέον την οικονομική δυναμική για να πρωταγωνιστήσουν στην ελληνική αγορά και να διεκδικήσουν υψηλά μερίδια στις περισσότερες κατηγορίες.

Η νέα συνεργασία του Ομίλου Π. Ρ. Δάβαρη με τον Όμιλο Θ. Βασιλάκη, δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για να γίνει ένα δυναμικό ξεκίνημα που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά και θα αποτελέσει την έναρξη της διαδικασίας ανακαταμερισμού των μεριδίων της πίτας των πωλήσεων.

Η περίοδος των οικονομικών προβλημάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μεγάλων δανείων έχει πλέον περάσει. Οι μάρκες που εμπιστεύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οδηγοί, βρίσκονται στο στάδιο της ανανέωσης όλων των υπηρεσιών τους. Οι επίσημοι έμποροι και τα συνεργεία αξιολογούνται. Οι μοναδικές εκθέσεις - στον Παράδεισο Αμαρουσίου στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο Κηφισίας και σε άλλα κομβικά σημεία- αναβαθμίζονται και αποκτούν την καινούργια εταιρική ταυτότητα των δυο κορεάτικων μαρκών.

Ήδη εισάγονται αυτοκίνητα που διατίθενται από το δίκτυο ενώ ομαλοποιείται και η ροή εισαγωγής των ανταλλακτικών. Το αργότερο στο τέλος της άνοιξης, οι "μηχανές" της νέας εταιρείας θα δουλεύουν στο φουλ.

Στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης εστάλη στα μέσα ενημέρωσης η εξής ανακοίνωση από τους μετόχους που υποστηρίζουν τη νέα ελπιδοφόρο προσπάθεια: 

"Σε συνέχεια αρκετών μηνών προετοιμασίας και διαπραγμάτευσης υπεγράφη συμφωνία εξυγίανσης του Ομίλου Δάβαρη και των τράπεζων πιστωτών του με συμμετοχή του Ομίλου Βασιλάκη ως νέου επενδυτή. Συγκεκριμένα η Derasco, εταιρεία ελεγχόμενη από τον Θ. Βασιλάκη, υπέγραψε κατά την τελευταία εβδομάδα του 2016, σύμβαση εξυγίανσης των εταιρειών HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (εισαγωγέας διανομέας KIA) με τις τράπεζες πιστωτές τους όσο και τους μετόχους των δύο εταιρειών. Η σύμβαση προβλέπει συμφωνία για τον σημαντικό περιορισμό των οφειλών των δυο εταιρειών, κυρίως σε επίπεδο τραπεζικών δανείων, μέσω της υπαγωγής των δυο εταιρειών σε διαδικασία εξυγίανσης με βάση της διατάξεις του άρθρου 106β.

Με κύρια προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης εξυγίανσης του 106β, η οποία έχει ήδη υποβληθεί στα δικαστήρια και αναμένεται να εξελιχθεί στους επομένους μήνες, η συμφωνία προβλέπει την επανακεφαλαιοποιηση των δυο εταιρειών από την Derasco με συνολικά κεφάλαια 20 εκ ευρώ, μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα αντιστοιχεί συνολικά στο 70% των μετοχών των δυο εταιρειών. 

Ο Πάνος Δάβαρης θα παραμείνει επίσης μέτοχος των εταιρειών με 30%.Τα μέρη έχουν λάβει την σύμφωνη γνώμη των δύο κατασκευαστών, Hyundai & KΙΑ τόσο για την προβλεπόμενη αλλαγή μετοχικής σύνθεσης όσο και για την υποβολή των εταιρειών σε εξυγιαντική διαδικασία του 106β. 

Είναι σημαντικό επίσης ότι έχει προβλεφθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση που προέρχεται τόσο από τον επενδυτή όσο και από τις τράπεζες για να διασφαλίσει τις βασικές προϋποθέσεις εμπορικής λειτουργίας των δυο εταιρειών κατά τους επομένους  μήνες που θα διαρκέσει η εξυγιαντική διαδικασία κατά τις προβλέψεις του 106β.

Τόσο ο Όμιλος Δάβαρη όσο και ο Όμιλος Βασιλάκη προσδοκούν ότι η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασία θα δώσει την δυνατότητα στις εταιρείες HYUNDAI HELLAS Π&Ρ Δάβαρη ABEE (Hyundai) & Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE (ΚΙΑ) να διαδραματίσουν εκ νέου σημαντικό ρόλο στην αγορά αυτοκινήτου."

 

SPONSORED LINKS

"Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε."

Φιντέλ Κάστρο

  • 1675 - Ιδρύεται στην Αγγλία το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς.
    1913 - Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη Μάχη του Κιλκίς.
    1919 - Επαναστατικό κίνημα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη, με αρχηγό τον στρατηγό Κεμάλ πασά.
    1979 - 85 αρχαία αντικείμενα, κυρίως κεραμικά, που κατασχέθηκαν από τη Βρετανία, επιστρέφονται στην Κύπρο.
    1941 - Ξεκινάει η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα", η γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ.

© 2002-2018 MEDIA2DAY