Το VW Tiguan κερδίζει και στην ασφάλεια

Το Tiguan της Volkswagen διακρίθηκε ως “Best in Class” όχημα της χρονιάς στην κατηγορία των μικρών off roader, για την ασφάλειά του.
Το VW Tiguan κερδίζει και στην ασφάλεια
Κύριο μέλημα των κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι η αύξηση των ποσοστών ασφάλειας που παρέχουν τα οχήματα κάθε τύπου. Ειδικότερα στα επιβατικά μοντέλα, η ασφάλεια αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο για τον υποψήφιο αγοραστή. Ακόμη και εντυπωσιακής σχεδίασης μοντέλα απέτυχαν στον στίβο των πωλήσεων όταν ανακοινώθηκαν τα πενιχρά αποτελέσματα από τα κρας τεστ έγκυρων οργανισμών.

Η VW έχει καταγράψει στην ιστορία του αυτοκινήτου μερικές από τις πιο καινοτόμες διατάξεις και συστήματα ασφάλειας. Ένα ακόμη δείγμα των ικανοτήτων της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η επιτυχία που σημείωσε το νέο VW Tiguan, στα τελευταία κρας τεστ του Euro NCAP.



Ο οργανισμός Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), δημοσίευσε τη λίστα με τα κορυφαία μοντέλα για το έτος 2016. Ο ιδιαίτερα σημαντικός τίτλος που θέλουν να πάρουν τα πιο δημοφιλή μοντέλα, απονέμεται στο Tiguan, το οποίο ψηφίστηκε ως “Best in Class" στην κατηγορία των “μικρών off-roader". Το συγκεκριμένο βραβείο κατατάσσει το δημοφιλές αυτό best-seller ανάμεσα στα ασφαλέστερα οχήματα στην κατηγορία του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του έγκυρου οργανισμού.

Τον Ιούνιο, το νέο Tiguan πέρασε ήδη τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP και κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστέρων. Ελήφθησαν υπόψη τα αποτελέσματα για τις 4 υποκατηγορίες: σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών για ενήλικες και παιδιά, προστασία πεζών, και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.



Το 2016, οι προδιαγραφές των δοκιμών του NCAP, έγιναν ακόμα πιο αυστηρές. Φέτος, για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν και αποτελούν μέρος των δοκιμών, νέων διαστάσεων κούκλες (‘dummies’) για την προσομοίωση των ανήλικων επιβατών. Το νέο Tiguan πέτυχε καταπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα της προστασίας ενηλίκων και παιδιών. Χάρη στο στάνταρ σύστημα ISOFIX και τα άγκιστρα παιδικών καθισμάτων τύπου Top Tether, σε συνδυασμό με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας για τη 2η σειρά των καθισμάτων, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες είναι εξαιρετικά προστατευμένοι σε οποιαδήποτε περίπτωση εμπρόσθιας ή πλευρικής σύγκρουσης.

Στον τομέα της προστασίας των πεζών, τα δομικά στοιχεία του Tiguan, αξιολογήθηκαν επίσης θετικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η συμπεριφορά του «ενεργού καπό» το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθά στον περιορισμό των εγκεφαλικών τραυματισμών σε περιπτώσεις σύγκρουσης. Επιπρόσθετα, το Tiguan εντυπωσίασε με τα συστήματα παρακολούθησης πεζών, καθώς και παρακολούθησης της εμπρόσθιας κυκλοφορίας ("Front Assist" με City Emergency Braking), τα οποία ελαχιστοποιούν τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ατυχήματος, ενώ στην καλύτερη περίπτωση, αποτρέπουν ακόμα και την ίδια τη σύγκρουση.



Επιπρόσθετα, τα συστήματα ασφαλείας όπως το ESC (Electronic Stability Control), η λειτουργία υπενθύμισης των ζωνών ασφαλείας για τα πίσω καθίσματα, καθώς και το ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας ("Lane Assist"), βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Tiguan.

Ο οργανισμός Euro NCAP δημοσιοποιεί κάθε χρόνο μία λίστα με τα μοντέλα που έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία. Για το 2016, στις ιδιαίτερα απαιτητικές και αυστηρές διαδικασίες των δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP υπεβλήθησαν συνολικά 22 μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών. Τον προηγούμενο χρόνο, ο τίτλος του "Best in Class" είχε απονεμηθεί στο Volkswagen Touran.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v