Τι μπορείς να κάνεις με 500 εκατ. ευρώ

Το BMW Group επενδύει κεφάλαια στις τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η ψηφιοποίηση.
Τι μπορείς να κάνεις με 500 εκατ. ευρώ
Αναμφισβήτητα είναι δύσκολο να διαχειριστείς σωστά ποσό 500 εκατομμυρίων ευρώ. Το BMW Group, όμως χάρη στις δομές του και στο δόγμα ΄΄ποτέ δεν χάνω λεφτά΄΄ έχει τον τρόπο να διαχειριστεί με υψηλή απόδοση αυτό το ποσό.

Αποφάσισε να δημιουργήσει ένα επενδυτικό κεφάλαιο έως 500 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στη BMW i Ventures να κάνει επενδύσεις σε ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογών, όπως αυτόνομη οδήγηση και ψηφιοποίηση, ώστε να διασφαλίσει συνεχή πρόσβαση στις τεχνολογίες του μέλλοντος. Η BMW i Ventures ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2011 με αρχικό επενδυτικό κεφάλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα μετακινεί την έδρα της στη  Silicon Valley, τον κύριο κόμβο για start-ups στις ΗΠΑ. Με ένα υψηλό επίπεδο αυτονομίας, η εταιρεία επενδύσεων θα είναι σε θέση να λαμβάνει ταχείες αποφάσεις επενδύσεων και να δημιουργεί συνεργασίες με επιτυχημένες και πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδύσεις σε start-ups έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά υποσχόμενες, τόσο από στρατηγικής όσο και από οικονομικής απόψεως και δημιουργούν βιώσιμη αξία για το BMW Group. Η εταιρεία BMW i Ventures που αποτελεί τμήμα της BMW i, την οποία και προάγει σε αιχμή του δόρατος της καινοτομίας στο BMW Group και διασφαλίζει τη σταθερότητα της εταιρείας ως πρωτοπόρου της τεχνολογίας. Με την επέκταση της BMW i Ventures, το BMW Group κάνει τώρα το επόμενο λογικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της Strategy Number ONE  >  NEXT.

Η επενδυτική προσέγγιση του BMW Group βασίζεται στην ανταλλαγή δύο κατευθύνσεων: Μειοψηφικά πακέτα μετοχών από τη BMW i Ventures στις καλύτερες, πιο καινοτόμες start-ups προσφέρουν στο BMW Group εξωτερική πρόσβαση σε καινοτομίες, εδραιώνοντάς την ως πρωτοπόρο τεχνολογίας.

Η BMW i Ventures παρέχει όχι μόνο οικονομική υποστήριξη σε start-ups, αλλά και εσωτερικούς πόρους ή ‘έξυπνα κεφάλαια’, όπως τεχνογνωσία και πρόσβαση στο δίκτυο ενός καθιερωμένου, παγκόσμιου παίκτη.

Θέματα στα οποία θα εστιάσει μελλοντικά θα είναι “Τεχνολογικές λύσεις και ψηφιακή τεχνολογία οχημάτων”, “Μετακίνηση και ψηφιακές υπηρεσίες”, “Εμπειρία πελάτη” και “Προηγμένη τεχνολογία παραγωγής”.

Η BMW και μία ακόμα εταιρεία, η Chargepoint έχει εγκαταστήσει επίσης 95 σταθμούς ταχείας φόρτισης στην Ανατολική και Δυτική ακτή των ΗΠΑ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v