ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτόνομη οδήγηση: Η νέα πρόκληση

Δείτε τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της Ford η οποία εστιάζει στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Αυτόνομη οδήγηση: Η νέα πρόκληση

Το 2017 θα είναι η πιο καθοριστική χρονιά και για τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Οι ισχυρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πάρει την απόφαση, να καθιερώσουν την κίνηση του αυτοκινήτου ανεξαρτήτως τύπου, χωρίς την δική μας συμβολή.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι πολίτες σταδιακά πείθονται για τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης κίνησης. Κοινός τόπος κάθε αναφοράς, είναι η αύξηση της ασφάλειας κατά την διάρκεια της χρήσης του αυτοκινήτου.

Διαβάστε τα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας που έκανε η Ford και προετοιμαστείτε, για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Και πριν αντιδράσετε, να σκεφθείτε ότι η αυτόνομη οδήγηση, είναι σαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όταν εμφανίστηκαν οι μηχανές που αντικατέστησαν το χειρόγραφο και την γραφομηχανή, ακούσθηκαν πολλά, αλλά η έξυπνη μηχανή επικράτησε και έγινε ο δεύτερος εαυτός μας.

Έρευνα σε 5.000 ενήλικες αποκαλύπτει πώς θα περνούσαν την ώρα τους οι πολίτες σε αυτόνομα οχήματα.

Οι τέσσερις στους πέντε ευρωπαίους προτιμούν να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη θέα.

Οι περισσότεροι επικοινωνούν με τους αγαπημένους τους, σερφάρουν στο διαδίκτυο ή τρώνε το κολατσιό τους.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θεωρούνται ιδανικά στις εξόδους για ποτό  και στις καθημερινές μετακινήσεις.

Tέλος στο μαμά ‘πρέπει να με πας σχολείο’.Ενας στους εξι θα στέλνουν με χαρά τα παιδιά μόνα τους.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι περνούν δέκα ημέρες το χρόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους. Η Ford θα ξεκινήσει να δοκιμάζει αυτόνομα αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους από του χρόνου.

Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα μπορεί να απέχουν ακόμα από το να γίνουν πραγματικότητα, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που ήδη προβλέπουν πόσο θα αλλάξει η φιλοσοφία των μετακινήσεών μας.

Στη νέα έρευνα, πολλοί Ευρωπαίοι δήλωσαν ότι ο χρόνος πίσω από το τιμόνι θα είναι πιο ευχάριστος επικοινωνώντας με τους αγαπημένους τους, χαζεύοντας έξω από το παράθυρο ή παίρνοντας έναν υπνάκο.

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές δοκιμές αυτόνομων οχημάτων θα ξεκινήσουν το 2017. Και από τους 5.000 ενήλικες που ρωτήθηκαν, το 80% ευελπιστεί ότι θα ξεκουράζεται και θα απολαμβάνει το τοπίο, το 72% ότι θα μιλά στο τηλέφωνο και το 64% ότι θα τρώει το κολατσιό του. Βιβλία και ταινίες ήταν τα επόμενα της λίστας.

«Οι άνθρωποι πραγματικά αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά τι αλλαγές θα επιφέρουν τα αυτόνομα οχήματα στην καθημερινότητά τους» δήλωσε ο Thomas Lukaszewicz, manager, Automated Driving, Ford Ευρώπης. «Πολλοί από εμάς στερούμε χρόνο από τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας στο βωμό άλλων υποχρεώσεων. Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο που ζούμε αλλά και ταξιδεύουμε.»

Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα, οι άνθρωποι των μεγάλων αστικών κέντρων βρίσκουν τις καθημερινές μετακινήσεις από και προς τη δουλειά πιο στρεσογόνες από την ίδια τη δουλειά. Αυτή η τελευταία έρευνα έδειξε μία προτίμηση για τα αυτόνομα έναντι των παραδοσιακών οχημάτων ως προς τις εξόδους για ποτό και τις καθημερινές μετακινήσεις – ενώ σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θεωρούν τα οχήματα χωρίς οδηγό ασφαλέστερα .

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει σχέδια για χρήση ενός αυτόνομου οχήματος σε υπηρεσία ride-sharing στις ΗΠΑ το 2021 και είναι σημαντικό το ότι επεκτείνουμε τις δοκιμές μας στην Ευρώπη,» πρόσθεσε ο Lukaszewicz. «Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας διαφέρει από χώρα σε χώρα στην περιοχή αυτή, τα οδικά σήματα και η διάταξη των δρόμων είναι επίσης διαφορετικά και οι οδηγοί πολλές φορές μοιράζονται κυκλοφοριακά φορτωμένους δρόμους με δικυκλιστές.»

Και αν ακόμη δεν έχετε πεισθεί για την επερχόμενη αλλαγή, να σημειώσετε ότι όλα αυτά τα στοιχεία τα κατέγραψε η έρευνα της  πιο οδηγοκεντρικής μάρκας μαζικής παραγωγής, της Ford.

SPONSORED LINKS

"Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει."

Οράτιος

  • 325 - Αρχίζει επίσημα τις εργασίες της η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας.

    1498 - Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.

    1902 - Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2018 MEDIA2DAY