Toyota C-HR: Υψηλό επίπεδο ασφάλειας

Το νέο μοντέλο της Toyota διαθέτει μερικά από τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας, ακόμα και στη βασική του έκδοση.
Toyota C-HR: Υψηλό επίπεδο ασφάλειας

Το νέο Toyota C-HR, διεκδικεί την υψηλότερη βαθμολογία στα κρας τεστ, ποντάροντας στην δομή του και στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας. Ακόμη και στην βασική του έκδοση περιλαμβάνει το πακέτο ασφάλειας Toyota Safety Sense. Περιλαμβάνει σύστημα προ-σύγκρουσης - Pre-Collision System (με αναγνώριση πεζού - Pedestrian Recognition), Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert (προειδοποίηση απομάκρυνσης από τη λωρίδα κυκλοφορίας) με έλεγχο διεύθυνσης, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων και Automatic High Beam.

Το Toyota Safety Sense συμβάλει στη μείωση των ποσοστών ατυχήματος, κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού και μειώνει την κόπωση.

Pre-Collision Safety system

Σε ταχύτητες από 10 km/h μέχρι την τελική ταχύτητα του οχήματος, αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί τη εμπρός κάμερα και τον αισθητήρα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος για την ανίχνευση οχημάτων και πεζών στο δρόμο. Εάν διαπιστωθεί κίνδυνος σύγκρουσης, αυτόματα ενημερώνεται ο οδηγός με μία ηχητική και οπτική προειδοποίηση στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών. Ταυτόχρονα, το Pre-Collision Brake Assist προ-φορτίζει επίσης το σύστημα φρένων διασφαλίζοντας πρόσθετη ισχύ πέδησης όταν ο οδηγός πατήσει φρένο. Εάν το σύστημα θεωρήσει ότι η πιθανότητα μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης με όχημα ή πεζό είναι εξαιρετικά υψηλή, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα συμβάλλοντας στην αποφυγή της σύγκρουσης ή στη μείωση των επιπτώσεων αυτής. Η βελτίωση της τεχνολογίας Toyota επιτρέπει τώρα την αναγνώριση και αντίδραση στην παρουσία πεζών και οχημάτων και τη λειτουργία της σε μεγαλύτερο εύρος ταχυτήτων.

Adaptive Cruise Control με Λειτουργία Full Speed Range Following


Το Adaptive Cruise Control με Λειτουργία Full Speed Range Following του Toyota C-HR χρησιμοποιεί το ίδιο ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος όπως το σύστημα Pre-Collision Safety για να διατηρήσει μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει εάν χρειαστεί και επιταχύνοντας ομαλά μέχρι να επιστρέψει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα ταξιδιού όταν ο δρόμος μπροστά αδειάσει.

Lane Departure Alert


Το Lane Departure Alert χρησιμοποιεί κάμερα στο παρμπρίζ για να παρακολουθεί την πορεία του οχήματος ανάμεσα στις διαγραμμίσεις του δρόμου. Εάν κρίνει ότι το Toyota C-HR παρουσιάζει τάση απομάκρυνσης από τη λωρίδα του χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το φλας, το σύστημα εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα και ενεργοποιεί μία προειδοποίηση στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών. Εάν το όχημα εξακολουθεί να κινείται εκτός λωρίδας, τότε τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης για να βοηθήσει τον οδηγό να επαναφέρει το όχημα στην πορεία του.

Automatic High Beam


Το σύστημα Automatic High Beam χρησιμοποιεί την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ για το Lane Departure Alert. Αυτή αναγνωρίζει τα φώτα των αντίθετα ερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων, και ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα προβολέων στη μεσαία σκάλα ώστε να μην ενοχλούνται οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Η μεγάλη σκάλα φώτων επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση μόλις ο δρόμος μπροστά αδειάσει, μεγιστοποιώντας το πεδίο ορατότητας του οδηγού.

Έξτρα προσφέρονται οι εξής λειτουργίες:


Road Sign Assist
Το Road Sign Assist χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα για την αναγνώριση προειδοποιήσεων και σημαντικών πινακίδων των αυτοκινητόδρομων / δρόμων ταχείας κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, αυτά επαναλαμβάνονται στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, ενημερώνοντας τον οδηγό για όρια ταχύτητας, διακοπές λειτουργίας λωρίδων και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Advanced safety and driver assistance systems
Το Toyota C-HR διατίθεται με πρόσθετα συστήματα υποστήριξης ασφαλούς οδήγησης, που παρέχουν στον οδηγό καλύτερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο. Μεταξύ αυτών είναι τα Blind Spot Monitor και Rear Cross Traffic Alert.

Το Blind Spot Monitor χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στις πίσω γωνίες του οχήματος για την ανίχνευση κοντινών οχημάτων σε διπλανές λωρίδες, καθώς εισέρχονται στο τυφλό σημείο του οδηγού. Ο οδηγός ειδοποιείται για την παρουσία τους από προειδοποιητικές λυχνίες LED στον ανάλογο εξωτερικό καθρέπτη. Οι λυχνίες LED παραμένουν αναμμένες όσο το όχημα βρίσκεται στο τυφλό σημείο. Εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει τα φλας, επιχειρώντας ελιγμό στη διαδρομή του οχήματος, τότε τα LED θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν με μεγάλη συχνότητα επισημαίνοντας τον κίνδυνο. Τα ίδια ραντάρ εξυπηρετούν τη λειτουργία του Rear Cross Traffic Alert, που παρακολουθεί τη διέλευση της κυκλοφορίας εκατέρωθεν του οχήματος τη στιγμή που φεύγει με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης και προειδοποιεί τον οδηγό εάν εντοπισθούν οχήματα.


Simple Intelligent Parking Assist system
Το Toyota C-HR προσφέρει το νέο σύστημα της Toyota Simple Intelligent Parking Assist (S-IPA), που χρησιμοποιεί μία ομάδα αισθητήρων για τον εντοπισμό κατάλληλων χώρων στάθμευσης και γύρω αντικειμένων. Βελτιώσεις στην τεχνολογία επιτρέπουν τη λειτουργία για χώρους στάθμευσης έως 22% μικρότερους από πριν. Ο οδηγός σταματά το αυτοκίνητο δίπλα στο χώρο στάθμευσης και πιέζει ένα μπουτόν για την ενεργοποίηση του S-IPA, που καθοδηγεί το αυτοκίνητο στη σωστή θέση με όπισθεν. Το σύστημα αξιοποιεί τους αισθητήρες παρκαρίσματος στις γωνίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v