ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Βρίσκει την θέση για το παρκάρισμα

Η Seat παρουσιάζει μια νέα λειτουργία για εύκολο εντοπισμό ελεύθερων θέσεων στάθμευσης.

Βρίσκει την θέση για το παρκάρισμα

Ποιος οδηγός δεν έχει ταλαιπωρηθεί για να βρει μια ελεύθερη θέση για να παρκάρει το αυτοκίνητο του στην πόλη; Αυτό σκέφθηκαν οι Ισπανοί και αναζήτησαν μια καλή λύση. Η Seat παρουσιάζει το Ateca με Smart City Connectivity για εύκολο εντοπισμό ελεύθερων θέσεων στάθμευσης.

Αποκαλύπτει ένα έξυπνο concept αυτοκίνησης στο Smart City Expo World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από σήμερα έως την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. To Ateca Smart City συλλέγει πληροφορίες που χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό θέσης στάθμευσης με τη χρήση του Seat Parkfinder app.

Σήμερα η Seat θα παρουσιάσει ένα μελλοντικό concept του Ateca με Smart City Connectivity, με την ονομασία Ateca Smart City Car, το οποίο συλλέγει πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αισθητήρες εντοπισμού που τις μοιράζεται με άλλους χρήστες μέσω της εφαρμογής Parkfinder, η οποία δημιουργήθηκε από την εταιρεία και το Carnet, ένα κέντρο έρευνας και πρωτοπορίας με έδρα τη Βαρκελώνη.

Μέσω συμφωνίας που επετεύχθη με το Συμβούλιο της Βαρκελώνης και την Cellnex Telecom, αυτό το πρωτοποριακό έργο επιτρέπει στο Ateca Smart City Car να διαβιβάζει πληροφορίες για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στη πόλη μέσω της Barcelona iCity platform. Την ίδια στιγμή, ο διακομιστής παρέχει την πληροφορία στην εφαρμογή Parkfinder app και έτσι οι θέσεις στάθμευσης εμφανίζονται στον ψηφιακό χάρτη.

Υπάρχουν τρία δυνατά οδηγικά προφίλ για θέσεις στάθμευσης – κοντά στο σπίτι, κοντά στην εργασία και μία τρίτη εξατομικευμένη επιλογή. Για κάθε ένα από αυτά τα προφίλ, ο χρήστης μπορεί να οργανώσει τις προτιμήσεις του ανάλογα με την απόσταση, το κόστος και την πιθανότητα για γρήγορο εντοπισμό θέσης στάθμευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως το “Find my car”, που εμφανίζει του βρίσκεται σταθμευμένο το αυτοκίνητο, και το “Last Mile Routing”, που χαρτογραφεί την απόσταση με τα πόδια προς το τελικό προορισμό.

Οι επισκέπτες του Smart City Expo World Congress, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από σήμερα έως 17 Νοεμβρίου, μπορούν να γνωρίσουν τη μελλοντική δυναμική του Smart City Connectivity στο Ateca. Σύκφωνα με τον Fabian Simmer, SEAT Chief Digital Officer «σχεδόν το 30% του κυκλοφοριακού προβλήματος στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις αφορά οδηγούς που αναζητούν χώρο στάθμευσης.

Το Ateca Smart City Car και η εφαρμογή Parkfinder εμφανίζει τη πιο βολική διαδρομή για να ακολουθήσει ο οδηγός και έτσι να μειώσει το χρόνο που δαπανά για αναζήτηση θέσης στάθμευσης, με επακόλουθη μείωση εκπομπών ρύπων, θορύβου και κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις».

Στο περίπτερο 2C της έκθεσης στις εγκαταστάσεις της Barcelona Fair’s Gran Vía, η εταιρεία θα αποκαλύψει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες με τη παρουσίαση της εφαρμογής Smart City Connectivity στο Ateca, πιστή στο γενικότερο πνεύμα του Seat Easy Mobility για λύσεις που κάνουν τη ζωή και την οδήγηση πιο εύκολη μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Επιπλέον, η ισπανική μάρκα ως χορηγός στο Smart City Congress,θα παρουσιάσει την εφαρμογή Digital Sharing που λειτουργεί ως ένα ψηφιακό κλειδί που επιτρέπει το car sharing σε ιδιωτικά και εταιρικά περιβάλλοντα.

Τη πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Seat θα συμμετάσχει σε μία από τις προγραμματισμένες συζητήσεις με την συμμετοχή του Προέδρου της Luca de Meo και του Ιταλού αρχιτέκτονα, μηχανικού και διευθυντή του Massachusetts Institute of Technology (MIT) Senseable City Lab, Carlo Ratti.

Με τον τίτλο “The future of urban mobility” (Το μέλλον της αστικής αυτοκίνησης), οι δύο συμμετέχοντες θα αναφερθούν στις προκλήσεις που συνδέονται με την μελλοντική αστική αυτοκίνηση, λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση της κουλτούρας “sharing”, η οποία κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών.

Η συμμετοχή της Seat  σε αυτή την σημαντική διεθνή εκδήλωση, εδραιώνει τη δέσμευση της για την ανάπτυξη νέων λύσεων αυτοκίνησης όπου το συνδεδεμένο αυτοκίνητο βελτιώνει και καθιστά πιο εύκολη και πιο ευέλικτη την οδηγική εμπειρία.

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ισπανική μάρκα είναι πρόθυμη να γίνει μάρκα ηγέτης στον τομέα της συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης, ένας τομέας με πολύ σημαντικές εξελίξεις μέσα στην επόμενη δεκαετία.

SPONSORED LINKS

"Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν."

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1864 - Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY