Χάνει την φωνή του ο ασφαλιστής

Νέες τεχνολογίες ασφαλείας ενσωματώνονται στον εξοπλισμό του νέου Citroen C3, όπως αυτές που βιντεοσκοπούν τις συνθήκες ατυχήματος.
Χάνει την φωνή του ο ασφαλιστής

Η σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα καινούργια αυτοκίνητα έχει μεγάλες δυνατότητες. Οι ηλεκτρονικές μονάδες που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό των νέων μοντέλων συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών ασφάλειας, στην  συνδεσιμότητα με όλο τον κόσμο, στην βελτίωση της άνεσης και στην ψυχαγωγία των επιβατών. Οι επιστήμονες στη προσπάθεια τους να δημιουργήσουν πληρέστερες διατάξεις ανέπτυξαν νέες εφαρμογές των ηλεκτρονικών μονάδων.

Συγκεκριμένα κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο πλαίσιο το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό στην περίπτωση ατυχήματος. Αν συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα, αυτόματα ενημερώνονται οι αρχές για το συμβάν και στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή της αρμόδιας υπηρεσίας εμφανίζονται η θέση του οχήματος, η ενεργοποίηση των συστημάτων ασφάλειας του αυτοκινήτου και άλλα σημαντικά στοιχεία τα οποία συμβάλουν στην άμεση διάσωση και μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο.

Επίσης, μερικά συστήματα προσφέρουν και επικοινωνία με τους επιβάτες του οχήματος. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ασφάλειας μπορούν να συνομιλήσουν με τους επιβάτες και να ενημερωθούν άμεσα για την κατάσταση τους και την διαμόρφωση του οχήματος μετά το ατύχημα.

Η τελευταία προσθήκη στις ηλεκτρονικές διατάξεις είναι η καταγραφή όλων των στοιχείων πριν το ατύχημα, κατά την διάρκεια του ατυχήματος και μετά το ατύχημα. Το πρωτοεμφανιζόμενο σύστημα ConnectedCAM Citroen, αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του νέου Citroen C3. Πρόκειται για μια full HD κάμερα, εξοπλισμένη με GPS, μία εσωτερική μνήμη 16GB και έναν αυτόνομο ειδικό αισθητήρα, ενσωματωμένο στον εσωτερικό καθρέπτη του νέου C3. Η κάμερα καταγράφει αυτόματα ότι βλέπει ο οδηγός έξω από το όχημα (γωνία 120°) και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη φωτογραφιών ή για δημιουργία videos. 

Η κάμερα συνδέεται με μία δωρεάν εφαρμογή (app) για smartphones είναι σαν να υπάρχει ένας θεατής μαζί στη βόλτα με το όχημα. Οι φωτογραφίες και τα videos που λαμβάνονται από την ConnectedCAM Citroen μπορούν να μοιραστούν στα social media. Σε περίπτωση σύγκρουσης, οι εικόνες που έχουν αποθηκευθεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τεκμήρια. Η camera μπορεί να απενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, που βρίσκεται στο πλάι της κάμερα και η ConnectedCAM Citroen παίρνει video ή φωτογραφία και τη μοιράζεται: αυτόματα (μόνο φωτογραφίες), στα social media, (Facebook ή Twitter) ή διαβιβάζοντας σε μία ηλεκτρονική διεύθυνση. Χειροκίνητα, φωτογραφίες και videos στα social media.

Ο ειδικός αισθητήρας της κάμερας όταν ανιχνεύει μία σύγκρουση, ένα video αποθηκεύεται στην εφαρμογή -app (30’’ πριν τη σύγκρουση μέχρι ένα λεπτό μετά). Tο video μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τεκμήριο στις ασφαλιστικές εταιρείες και αν αποδοθούν οι ευθύνες σε εκείνους που δημιούργησαν το ατύχημα. Έτσι θα είναι ευκολότερη η τελική εκτίμηση του ατυχήματος καθώς και η απόδοση των αποζημιώσεων.

Tο GPS της ConnectedCAM Citroen στέλνει στην εφαρμογή (app) την τελευταία γνωστή θέση του οχήματος, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να το βρει. Εξοπλίζεται και με νέο σύστημα πλοήγησης 3D που λειτουργεί μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών. Προσφέρονται δωρεάν αναβαθμίσεις χαρτών τέσσερις φορές το χρόνο.

H νέα γενιά Citroen C3, θα βρίσκεται στην Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v