Citroen C4, αχτύπητος συνδυασμός!

Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του Citroen C4 κάνει το ανανεωμένο γαλλικό μοντέλο σημείο αναφοράς. Τι εξασφαλίζει το εξαιρετικό value for money;
Citroen C4, αχτύπητος συνδυασμός!

Η πρόταση της Citroen για την μικρομεσαία κατηγορία είναι το δημοφιλές C4. Το γαλλικό μοντέλο αποτελεί σημείο αναφοράς χάρη στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του. Εφοδιασμένο με μια σειρά νέων τεχνολογικών χαρακτηριστικών και βελτιώσεων σε κάθε επίπεδο, συνεχίζει την πορεία του.

Κάτω από το αμάξωμα με τα νέα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν στοιχεία LED και τα νέα, 3D-effect πίσω φώτα, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της μάρκας, το ανανεωμένο C4 αποκαλύπτει ένα νέο πιο δυναμικό, λειτουργικό και ποιοτικό εσωτερικό.

Κεντρικό σημείο αποτελεί η νέα οθόνη αφής 7 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός εκτός των άλλων μπορεί να ελέγξει μια σειρά λειτουργιών όπως π.χ. το ηχοσύστημα, τον υπολογιστή ταξιδίου και το σύστημα πλοήγησης. Η συγκεκριμένη επιλογή παρέχει σημαντικά εργονομικά οφέλη με άνετο και ταχύτατο έλεγχο των λειτουργιών.

Η απλοποίηση του ελέγχου και η ελαχιστοποίηση του αριθμού των διακοπτών με σαφή οφέλη όσον αφορά την αισθητική, αλλά και την ποιότητα είναι επιπλέον θετικά στοιχεία που προσφέρει η συγκεκριμένη σχεδιαστική επιλογή.

Η βελτιωμένη εργονομία έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων που χάρη και στο μεταξόνιο των 2,61μ. εξασφαλίζει πλούσιους χώρους για τους επιβάτες και απο τους μεγαλυτερους χωρους για τις αποσκευές  (408 λίτρα) στην κατηγορία.       

Η παράδοση των Γάλλων στο σχεδιασμό αναρτήσεων που συνδυάζουν τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης με την αξεπέραστη άνεση και ποιότητα κύλισης βρίσκει τον καλύτερο εκφραστή της με το ανανεωμένο C4.

Οι νέες ρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την ακόμα καλύτερη ηχομόνωση ανεβάζουν την παρεχόμενη άνεση σε νέα επίπεδα, έναν τομέα στον οποίο ανέκαθεν το C4 αποτελούσε το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Παράλληλα, αυτές οι τροποποιήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τον βελτιωμένο έλεγχο του αμαξώματος και την μεγαλύτερη ακρίβεια στους χειρισμούς, στοιχεία που σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα (ESP με intelligent traction control, Brake Assist και ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης, σύστημα προειδοποίησης ακούσιας παρέκκλισης πορείας, σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας) προσδίδουν κορυφαία χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας.

Ιδιαίτερα το Intelligent Traction Control σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης παρακάμπτει τη λειτουργία του συστήματος ολίσθησης τροχών (ASR) μεταφέροντας τη δύναμη του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση. 

Η χρήση ηχομονωτικών υλικών όσο πιο κοντά στην πηγή των θορύβων, η τοποθέτηση ειδικών ηχομονωτικών φιλμ στις γυάλινες επιφάνειες και αποσβεστήρων στο χώρο του κινητήρα έχει σαν αποτέλεσμα το αποδοτικό φιλτράρισμα των ενοχλητικών ήχων από την καμπίνα των επιβατών, ενώ τα άνετα καθίσματα που προαιρετικά διαθέτουν λειτουργία μασάζ δημιουργούν άριστο περιβάλλον για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. 

Το ανανεωμένο Citroen C4, είναι διαθέσιμο με ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου καθώς και με πολλές εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού.

Κοινός παρανομαστής σε κάθε περίπτωση το πλήρες πακέτο βασικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει ESP με Hill Assist, Brake Assist και έξυπνο σύστημα πρόσφυσης, 6 αερόσακους, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, σύστημα κλιματισμού, cruise control με speed limiter, καθώς βεβαίως και ηλεκτρικά παράθυρα - καθρέπτες.

Έχοντας ξεχωρίσει στο παρελθόν τόσο για τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του, όσο και το εξαιρετικό value for money, το ανανεωμένο C4 ακολουθεί ακριβώς την ίδια φιλοσοφία όντας πιο προσιτό από ποτέ, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 15.388 ευρώ, έκδοση Live, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.2 PureTech 110 ίππων.

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο καθορίζει μηνιαία δόση από από 128 ευρώ, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος. Επίσης η ίδια μονάδα παρέχεται και με υψηλότερη ισχύ που ανέρχεται στους 130 ίππους. 

Η γαλλική μάρκα έχει δημιουργήσει και τα πιο αποδοτικά μοτέρ ντίζελ. Η αναβαθμισμένη σειρά κινητήρων πετρελαίου BlueHDi, με χωρητικότητα 1.600 προσφέρει 100 είτε 120 ίππους και ιδιαίτερα υψηλά ποσά ροπής.     

Οι νέοι κινητήρες Euro 6 βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi εξοπλίζουν πλέον όλη τη σειρά C, καθώς και όλα τα καινούργια μοντέλα. Ειδικότερα ο βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech, τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου κινητήρα για το 2015 και το 2016 (δεύτερη συνεχή χρονιά) στην κατηγορία του για τους κινητήρες βενζίνης.

Όσο για τους κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο πάνω από 100 πατέντες ευρεσιτεχνίας. Οι νέοι Euro 6 κινητήρες της Citroen προσφέρουν τεχνολογία αιχμής, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v