Μια έξυπνη ιδέα!

Το νέο KA+, λανσάρεται ακόμα πιο ευρύχωρο από τον προκάτοχό του, ακόμα πιο οδηγοκεντρικό και ακόμα πιο… μπάτζετ.
Μια έξυπνη ιδέα!

Αυτή την εποχή, που η διεθνής οικονομική κρίση, δοκιμάζει κάθε τι που είναι γύρω μας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν νέα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν πολλά στοιχεία και παράλληλα είναι προσιτά.

Η Ford, με σημαία την οδηγοκεντρική προσέγγιση και την ποιότητα αναζήτησε ιδέες που να ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις. Δημιούργησε το νέο KA+, ένα μοντέλο που προσφέρει ευρυχωρία, οικονομία και οδηγική απόλαυση. Πλαισιώνοντας τη γκάμα μικρών μοντέλων Ford δίπλα στο δημοφιλές Fiesta, το KA+ αποτελεί μία ελκυστική εναλλακτική πρόταση για τους πελάτες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα στυλάτο, πλούσια εξοπλισμένο και υψηλής ποιότητας μικρό αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή.


Το 5θυρο hatchback βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της Ford, και προσφέρει άφθονους χώρους για πέντε άτομα, έχοντας συνολικό μήκος κάτω από 4 μ. Είναι ελαφρώς μικρότερο από το Fiesta, αλλά 29 χιλ. ψηλότερο. Το βελτιστοποιημένο εσωτερικό του προσφέρει κορυφαίο χώρο για το κεφάλι των εμπρός επιβατών και τα πόδια των πίσω αντίστοιχα.

Διασφαλίζει πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση με χώρο αποσκευών 270 λίτρα – αρκετό για να χωρέσει δύο μεγάλες βαλίτσες – καθώς και διαιρούμενα (60/40) / αναδιπλούμενα πίσω  καθίσματα και 21 αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα σε όλη την καμπίνα.

Στους αποθηκευτικούς χώρους συμπεριλαμβάνεται το MyFord Dock που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό οργάνων και προσφέρεται για τη φύλαξη, μεταφορά και φόρτιση κινητών συσκευών όπως τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης. Ιδιαίτερα πρακτικοί είναι οι αποθηκευτικοί χώροι στις εμπρός πόρτες, κατάλληλοι για μπουκάλια 1 λίτρου, ένα μικρό μπουκάλι και μία μικρή ομπρέλα. Ένας κρυφός αποθηκευτικός χώρος στο τελείωμα του ταμπλό είναι προσπελάσιμος μόνον όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού και προτείνεται για μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Εμπνευσμένο από την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Ford, το στυλάτο εξωτερικό του KA+ υιοθετεί τη χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα με μεγάλους προβολείς ‘τραβηγμένους’ προς τα πίσω. Όλα τα μοντέλα KA+ χαρακτηρίζονται από κομψό φινίρισμα με λεπτομέρειες χρωμίου στη μάσκα, σε συνδυασμό με προφυλακτήρες, λαβές θυρών και εξωτερικούς καθρέπτες βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος.

Εξοπλίζεται με τον βενζινοκινητήρα 1.2 Duratec, που διατίθεται σε δυο εκδόσεις όσον αφορά την ισχύ 70 είτε 85 ίππους. Το μοτερ διαθέτει τεχνολογία διπλού, μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων για βελτίωση των επιδόσεων, της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

Σε συνδυασμό με το στάνταρ, πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο κινητήρας 1.2 είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει ομαλά και άμεσα την ισχύ του, με μία πλατιά καμπύλη ροπής. Η βελτιωμένη οικονομία καυσίμου οφείλεται στη βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση, το λιπαντικό χαμηλής τριβής και το σύστημα έξυπνης φόρτισης που εξοικονομεί καύσιμο διατηρώντας υψηλά επίπεδα φόρτισης στη μπαταρία του οχήματος ανακτώντας ηλεκτρική ενέργεια κατά το ρολάρισμα ή φρενάρισμα.

Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και νέες αεροδυναμικές λεπτομέρειες όπως ένα βελτιστοποιημένο εμπρός σπόιλερ και ανοίγματα στη μάσκα συμβάλλουν ομοίως στη βελτιωμένη απόδοση. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρων πετυχαίνουν εκπομπές CO2 114 γραμ./χλμ., με κατανάλωση μικτού κύκλου 5 λίτρα/100 χλμ. Η έκδοση 85 ίππων διατίθεται με μακρύτερη σχέση τελικής μετάδοσης και διαφορετική χαρτογράφηση ώστε οι εκπομπές CO2 να μην υπερβαίνουν τα 110 γραμ./χλμ.

Στάνταρ εξοπλισμός, μηχανικό σύστημα κλιματισμού A/C, ηλεκτρικά εμπρός παράθυρα και εξωτερικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, σύστημα ασφαλείας με έξι αερόσακους, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (Electronic Stability Control) με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), περιοριστή ταχύτητας (Speed Limiter), και Ford Easy Fuel.

Επίσης ανάλογα με την έκδοση, σύστημα επικοινωνίας - ψυχαγωγίας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση και AppLink που παρέχει φωνητικό έλεγχο ποικίλων εφαρμογών του smartphone, Ford MyKey, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τη μέγιστη τελική ταχύτητα και ένταση ήχου και να εμποδίζουν την απενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας. Το  MyKey είναι ιδανική τεχνολογία για τους γονείς που επιτρέπουν σε νέους και άπειρους οδηγούς τη χρήση του αυτοκινήτου τους.

Στην εκδοση 85 ίππων, προαιρετικός εξοπλισμός, ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού (A/C), δερμάτινο τιμόνι με cruise control, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηχοσύστημα DAB, αισθητήρες πίσω παρκαρίσματος, ηλεκτρικά πίσω παράθυρα και θερμαινόμενους/ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, φιμέ κρύσταλλα και ζάντες αλουμινίου 15-ιντσών.

Τιμές από 10.970 ευρώ (1.270 ίππων) και 11.470 ευρώ (1.285 Eco).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v