Μάθε μερικά μυστικά της Opel

Το κέντρο δοκιμών της Opel στο Rodgau-Dudenhofen ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 10 Σεπτεμβρίου.
Μάθε μερικά μυστικά της Opel
του Σπύρου Ρέκκα

Διαβάζοντας την είδηση για τους εορτασμούς του κέντρου δοκιμών της Opel στο Rodgau-Dudenhofen, σκέφθηκα να προτείνω σε όσους αγαπάνε το αυτοκίνητο να κάνουν μια επίσκεψη σε έναν χώρο που θα αποκομίσουν πολλές εμπειρίες.

Ίσως να συνδυάσουν το ταξίδι στη Γερμανία με τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Βέβαια οι ιδανικές διακοπές γίνονται στην Ελλάδα, άλλα η συγκεκριμένη πρόταση έχει μερικά ξεχωριστά στοιχεία, τα οποία ενδιαφέρουν όσους λατρεύουν το αυτοκίνητο και την τεχνολογία.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μία ματιά στα παρασκήνια του κέντρου δοκιμών που καταλαμβάνει έκταση 2,8 τετραγωνικών χλμ. Διαθέτει 70 χλμ. πίστες δοκιμών, πολυάριθμα εργαστήρια έρευνας - εξέλιξης.

Εδώ και 50 χρόνια, οι μηχανικοί δοκιμάζουν κάθε νέο μοντέλο στα όρια των επιδόσεών του. Η πρόβλεψη της Opel είναι για 20.000 επισκέπτες μεταξύ των οποίων διάσημοι αθλητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Το κέντρο δράσης θα είναι το νέο τμήμα ελέγχου πλαγιολίσθησης (Skid Pad) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η πίστα αυτή, εμβαδού σχεδόν 80.000 τετραγωνικών μέτρων θα προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων, Klassik Tour Kronberg, σταματά στο Rodgau-Dudenhofen για πρώτη φορά. Εκεί θα διεξαχθούν και δύο ειδικές διαδρομές. Πρώτη δοκιμασία είναι το σιρκουί υψηλών ταχυτήτων, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει οδήγηση του νέου Opel Astra, που αναδείχθηκε ‘’Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016’’.

Επαγγελματίες οδηγοί αγωνιστικών οχημάτων δείχνουν τις ικανότητες των GTC, OPC, ADAM R2 και Astra TCR. Εκεί θα βρίσκονται και οι ομάδες Formula Student που παίρνουν μέρος στον παγκοσμίως μεγαλύτερο πανεπιστημιακό, αγωνιστικό θεσμό.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Borussia Dortmund, εταίρος της Opel, θα προσφέρει διαγωνισμούς και παιχνίδια δεξιοτεχνίας. Για τους ανερχόμενους οδηγούς δοκιμών, η ομάδα του Dudenhofen αναπαρήγαγε μερικές από τις πιο συναρπαστικές δοκιμές σε μικρότερη κλίμακα. Οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων θα δουν περίπου 200 μοντέλα.

Επίσης θα εκτίθενται πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα Opel καθώς και μία μεγάλη γκάμα μεταχειρισμένων οχημάτων προς πώληση σε ελκυστικές τιμές και όρους που ισχύουν για το εταιρικό προσωπικό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v