BMW M5 Competition Edition: 600 αγριεμένοι ίπποι

Η γερμανική φίρμα δείχνει τα δόντια της με την ολοκαίνουργια M5 “Competition Edition”, ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα στην ιστορία της μάρκας.
BMW M5 Competition Edition: 600 αγριεμένοι ίπποι
του Σπύρου Ρέκκα

Ακόμη και τώρα που προσπαθούμε να μειώσουμε την δαπάνη για το αυτοκίνητο μας, έρχονται ρηξικέλευθες προτάσεις οι οποίες μας βάζουν σε πειρασμό. Η BMW, παράλληλα με την εξέλιξη νέων τεχνολογιών ειδικών προδιαγραφών που σέβονται το περιβάλλον και την τσέπη μας, δημιουργεί εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών με ζηλευτή απόδοση.

Η τελευταία της δημιουργία είναι η M5 “Competition Edition”. Με κινητήρια ισχύ αυξημένη στους 600 ίππους και μέγιστη ροπή 70,2 χλγμ. κατατάσσεται ανάμεσα στα ισχυρότερα μοντέλα στη σύγχρονη ιστορία της μάρκας. Και επειδή οι οικολόγοι όταν ακούνε υψηλή ιπποδύναμη, πιάνουν το πληκτρολόγιο και γράφουν μια ακόμη διαμαρτυρία, να σημειώσω ότι η γερμανική μάρκα, κατάφερε να περιορίσει την κατανάλωση στις επίσημες δοκιμές. Η κατανάλωση μικτού κύκλο είναι 9,9 λίτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 231 γραμ./χλμ.

Διατίθεται στάνταρ με κιβώτιο Μ διπλού συμπλέκτη με Drivelogic, και παίζει με τα νεύρα του δοκιμαστή που μετράει την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χμ./ώρα, αφού σε μόλις 3,9΄΄ το κοντέρ δείχνει την πρώτη κατοστάρα.

Τα σπάνια όμως αντικείμενα έχουν και ιδιομορφίες. Η έκδοση για όσους δεν μετράνε το χρήμα, εκτός από την χαρακτηριστική, εξατομικευμένη εμφάνιση, το στάνταρ Competition Package και την ολοκληρωμένη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, θα κυκλοφορήσει μόνο σε 200 οχήματα. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά υψηλής αξίας.

Ο γνωστός υψηλόστροφος V8 κινητήρας 4.400 κ.εκ., με τεχνολογία BMW M TwinPower Turbo είναι η ισχυρή καρδιά της BMW M5 “Competition Edition”. Μία αύξηση στην πίεση υπερπλήρωσης και oι στοχευμένες μετατροπές στη διαχείριση του κινητήρα αυξάνουν τις επιδόσεις έναντι του μοντέλου παραγωγής κατά 40 ίππους στους 600 ίππους. Ταυτόχρονα, η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 20 χλγμ. στα 70,2 χλγμ.

Το Competition Package, αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαμήλωμα του οχήματος κατά 10 χιλ. και σκληρότερο σετάρισμα ελατηρίων, αμορτισέρ και αντιστρεπτικών δοκών. Σε συνδυασμό με το διαφορετικό σετάρισμα, η ειδική ρύθμιση ελέγχου για το διαφορικό Active M που τοποθετείται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα BMW M5 διασφαλίζει βελτιστοποιημένη πρόσφυση. Επιπλέον, το σύστημα διεύθυνσης με λειτουργία Servotronic ειδική για Μ διαθέτει πιο άμεση χαρτογράφηση ελέγχου, παρέχοντας στον οδηγό πιο ακριβή απόκριση και βελτιώνοντας περαιτέρω την ευελιξία του αυτοκινήτου στις στροφές.

Το M Dynamic Mode του συστήματος ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) είναι καλύτερα εναρμονισμένο με τα πολύ σπορ χαρακτηριστικά. Προαιρετικό σύστημα κεραμικών-carbon φρένων Μ.

Η BMW M5 “Competition Edition” εχει αποκλειστικές εξωτερικές αποχρώσεις: 100 οχήματα σε Carbon Black metallic και 100 σε Mineral White metallic. Είκοσι ιντσών ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο Μ με σχέδιο διπλών ακτίνων σε φινίρισμα Jet Black με διαφορετικά ελαστικά εμπρός/πίσω (265/35 ZR20 μπροστά, 295/30 ZR20 πίσω).

Το εσωτερικό περιβάλλον είναι υψηλής ποιότητας με σπορ στοιχεία: διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού από ανθρακονήματα με το λογότυπο “M5 Competition 1/200”, πλήρως δερμάτινη επένδυση Merino Black με αντίθετη ραφή σε Opal White και τα πατάκια σε Anthracite με δερμάτινη μπορντούρα σε Merino Opal White, οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε πολυλειτουργικά καθίσματα Μ, με μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών ρυθμίσεων, υψηλών προδιαγραφών σύστημα ήχου Surround Bang & Olufsen 1.200 watt, BMW Head-Up Display, Comfort Access, Lane Departure Warning , BMW Driving Assistant, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά ή το άνοιγμα φόρτωσης ανάμεσα στα πίσω καθίσματα.

Η BMW M5 “Competition Edition” διατίθεται από 129.500 ευρώ στην Γερμανία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v