Καθοριστικό χτύπημα στο CO2

Η Toyota ποντάρει στη ραγδαία αύξηση των υβριδικών οχημάτων έναντι των συμβατικών, και «χτυπά» στη ρίζα του το φαινόμενο θερμοκηπίου.
Καθοριστικό χτύπημα στο CO2
του Σπύρου Ρέκκα

Τα υβριδικά αυτοκίνητα σέβονται το περιβάλλον και συμβάλουν στην μείωση της εξάρτησης μας από τα ορυκτά καύσιμα. Η Toyota διαθέτει την μεγαλύτερη και πληρέστερη γκάμα υβριδικών μοντέλων στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, υπολογίζει ότι μέχρι τις 30 Απριλίου, η χρήση υβριδικών οχημάτων Toyota αντί συμβατικών αυτοκινήτων παρόμοιων διαστάσεων και επιδόσεων, είχε σαν αποτέλεσμα περίπου 67 εκατομμύρια λιγότερους τόνους εκπομπών CO2. Να θυμίσω ότι αυτός ο ρύπος θεωρείται και η βασική αιτία της παγκόσμιας αύξησης θερμοκρασίας της Γης (φαινόμενο θερμοκηπίου). Η μάρκα υπολογίζει επίσης ότι τα υβριδικά οχήματα της έχουν εξοικονομήσει περίπου 25 εκατομμύρια βενζίνης συγκριτικά με την κατανάλωση βενζινοκίνητων μοντέλων της ίδιας κατηγορίας.

Η συμβολή της ήρθε από την χρήση υβριδικών οχημάτων που άγγιξαν τα 9.014 εκατομμύρια μονάδες. Πρόκειται για το τελευταίο ορόσημο σε επίπεδο εκατομμυρίων μονάδων που επιτυγχάνεται σε μόλις εννέα μήνες.

Η συμβολή στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων αποτελεί προτεραιότητα για την Toyota. Πιστεύοντας ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να έχουν πραγματικά θετικό αποτύπωμα μόνο μέσα από ευρεία χρήση, έχει προσπαθήσει να ενθαρρύνει την υιοθέτηση των υβριδικών οχημάτων μαζικής παραγωγής στις αγορές όλου του κόσμου.

Το 2015, πρόσθεσε ένα υβριδικό μοντέλο του δημοφιλούς minivan, Sienta και ξεκίνησε τις πωλήσεις του τελευταίου μοντέλου ενός υβριδικού θρύλου, την τέταρτη γενιά Prius. Στις αγορές του εξωτερικού, λανσάρισε τα μοντέλα Corolla και Levin hybrid στην Κίνα―με υβριδικά συστήματα τοπικής παραγωγής -και πρόσθεσε μία υβριδική έκδοση RAV4 στη συνεχώς αυξανόμενη γκάμα υβριδικών της. Από τα τέλη Απριλίου του 2016, διαθέτει 33 υβριδικά επιβατικά μοντέλα και ένα plug-in hybrid (PHV) σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές.

Η Toyota ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Toyota Environmental Challenge 2050 πέρσι τον Οκτώβριο, με υψηλούς στόχους για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των οχημάτων στην παγκόσμια περιβαλλοντική υγεία. Όραμά της οι μηδενικοί ρύποι για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας. Προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της, θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την υβριδική γκάμα της και θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με ετήσιες πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων μονάδων και αθροιστικές πωλήσεις 15 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το 2020.

Η Toyota λανσάρισε το Coaster Hybrid EV τον Αύγουστο του 1997 και το Prius―το παγκοσμίως πρώτο, υβριδικό επιβατικό όχημα μαζικής παραγωγής ―το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Από τότε, τα υβριδικά Toyota έχουν τύχει τεράστιας υποστήριξης από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Θεωρεί τις υβριδικές τεχνολογίες βασικές περιβαλλοντικές τεχνολογίες για τον 21ο αιώνα. Αυτές περιλαμβάνουν όλες τις τεχνολογίες των εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία περιβαλλοντικά συμβατών οχημάτων και οι οποίες θα επιτρέψουν τη χρήση διαφορετικών συνδυασμών καυσίμου. Έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την προσπάθειά της για αύξηση των επιδόσεων, μείωση του κόστους και επέκταση της προϊοντικής γκάμας της για τη δημιουργία εξελιγμένων οχημάτων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v