Να το πάρεις, είναι ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι

Η Fiat επιστρέφει στην κατηγορία των σπορ roadster με το Abarth 124 Spider, ένα ανοικτό αυτοκίνητο που αναβαθμίζει τη σχέση μας με τους τέσσερις τροχούς.
Να το πάρεις, είναι ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι
του Σπύρου Ρέκκα

Ο καιρός φτιάχνει και όσοι διαθέτουν ανοικτό αυτοκίνητο απολαμβάνουν την άλλη πτυχή της οδήγησης. Ο αέρας και ο ήλιος εισέρχονται ανεμπόδιστα στη καμπίνα του αυτοκινήτου χωρίς σταθερή οροφή και αναβαθμίζουν την σχέση μας με τους τέσσερις τροχούς.

Η Fiat, επιστρέφει στη κατηγορία των roadster με το 124 Spider και επειδή πάντοτε ζητάμε το καλύτερο, μας προτείνει την δημιουργία της, Abarth. Το roadster Abarth 124 Spider θα έρθει στην Ελλάδα το Νοέμβριο και όσοι μπορούν έχουν την δυνατότητα να προγραμματίσουν την αγορά του.



Φτηνό δεν το λες, γιατί η μοναδική έκδοση που δέχτηκε τις περιποιήσεις των Ιταλών μηχανικών του βελτιωτικού οίκου κοστίζει στην Ελλάδα 41.500 ευρώ. Αν μάλιστα το κιβώτιο είναι αυτόματο, τότε η τιμή ανεβαίνει στα 43.500 ευρώ.

Το νέο σπορ roadster έχει ένα δυναμικό set-up, το οποίο απαρτίζεται από πίσω κίνηση, διαμήκη τοποθέτηση ισχυρού κινητήρα και ειδικές αναρτήσεις. Στην εξίσωση προσθέστε κατασκευή χαμηλού βάρους με εκτεταμένη χρήση ελαφρών και ανθεκτικών υλικών, σπορ οδηγική συμπεριφορά και ευελιξία.



Εξοπλίζεται με έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης, τον τετρακύλινδρο MultiAir 1.4 που αποδίδει 170 ίππους και 25,2 χλγμ. ροπής. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα και επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8". Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Η απόδοση του αυτοκινήτου ενισχύεται ακόμη περισσότερο, ρυθμίζοντας τον επιλογέα τρόπου οδήγησης στη λειτουργία Sport.

Επιπλέον, ο ήχος του κινητήρα έχει πραγματική σημασία για ένα Abarth και έτσι η εξάτμιση Record Monza, με τον ιδιαίτερο βρυχηθμό της, ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του.

Αναφορικά με το αμάξωμα, η χρήση αλουμινίου και υψηλής αντοχής ατσαλιού προσφέρουν ασφάλεια και στιβαρότητα, αλλά και μειωμένο βάρος που εύκολα ανταποκρίνεται στις αντιδράσεις του οδηγού. Εξασφαλίζεται έτσι, η καλύτερη αναλογία βάρους-ισχύος (6,2 κιλά/ίππο) στην κατηγορία του και η άριστη κατανομή βάρους 50/50 για μέγιστη απόδοση.



Η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική δοκό μπροστά και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω, το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση διπλού πηνίου, τα αμορτισέρ Abarth by Bilstein, το σύστημα φρένων Brembo και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της οδηγικής αίσθησης.

Τα πρώτα Abarth 124 Spider θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο του 2016, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε διαφορετικών χρωμάτων αμαξώματος (2 παστέλ λευκό 1975 Turini και κόκκινο Costa Brava 1972 και 3 μεταλλικά μπλε Isola d'Elba 1974, το γκρι Portogallo 1974 και μαύρο San Marino 1972).



Ο εξοπλισμός άνεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Air Condition, ραδιόφωνο με τέσσερα ηχεία, MP3 player και θύρα USB, cruise control, ρυθμιζόμενους και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες. Διατίθεται κατόπιν παραγγελίας και με το σύστημα High Audio 7’, ενώ για ανώτερη ποιότητα ήχου, παρέχεται το ηχοσύστημα Bose.

Εκτός από το ABS, ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και το EBD, που προσαρμόζει την κατανομή της δύναμης πέδησης εμπρός και πίσω, όπως και το ESC για την αύξηση του ελέγχου σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, μέσω του επιλεκτικού φρεναρίσματος και του ελέγχου στο γκάζι, ενώ το ERM είναι μια επέκταση του ESC, που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του για να προβλέψει εάν το όχημα βρίσκεται σε κίνδυνο ανατροπής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v