Ford: Ο πόθος της premium κατηγορίας

Η Ford λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα κατασκευής εκθέσεων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να «μπει» με αξιώσεις στην premium κατηγορία οχημάτων.
Ford: Ο πόθος της premium κατηγορίας
του Σπύρου Ρέκκα

Η Ford έχει ένα… πόθο και σε κάθε ευκαιρία δίνει περισσότερα στοιχεία για τις ενέργειες που κάνει, έτσι ώστε να πλησιάσει την πόρτα που οδηγεί στην ακόμη μεγαλύτερη καταξίωση και την συντροφιά με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων κύρους. Θέλει να μπει στο κλαμπ των premium κατασκευαστών. Τα πρώτα βήματα της είναι επιτυχημένα και η κίνηση που θα συζητηθεί αφορά την δημιουργία εκθέσεων αυτοκινήτων που ελάχιστοι κατασκευαστές διαθέτουν.

Το πρόγραμμα Ford Stores, περιλαμβάνει την κατασκευή 200 εκθέσεων σε όλη την Ευρώπη μεταξύ των οποίων και το πρώτο στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι φιλόδοξος αφού θέλει να φτάσουν συνολικά τα 500 Ford Stores μέχρι το τέλος του 2016! Τα νέα Ford Stores προσφέρουν στους πελάτες μία νέα, ενιαία εμπειρία της ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών. Η γκάμα περιλαμβάνει τη νέα Ford Mustang, οχήματα επιδόσεων όπως το Ford Focus RS, και ολόκληρη την οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων Transit και Ford SUVs.

Βρίσκονται κυρίως σε μητροπολιτικές περιοχές, περιλαμβάνουν το νέο Vignale Lounge όπου οι πελάτες θα βιώνουν μία πρωτοποριακή προϊοντική και εξατομικευμένη εμπειρία ιδιοκτησίας. Κάθε Ford Store διαιρείται σε ορατές ζώνες με κατανοητές ονομασίες. Η ζώνη ‘καλωσήρθατε’, με σήματα ‘ρωτείστε με’ θα είναι ένας φιλόξενος χώρος υποδοχής. Αιτήματα σέρβις θα διεκπεραιώνονται στη ζώνη ‘φροντίδα’, ενώ μία ελκυστική ζώνη ‘ανακαλύψτε τη Ford’ θα προσφέρει πληροφορίες από ταμπλέτες, μπροσούρες και ένα τρισδιάστατο βίντεο wall όπου οι πελάτες θα διαμορφώνουν το Ford της επιλογής τους βλέποντάς το σε πραγματικές διαστάσεις.

Επίσης, θα εκτίθενται και άλλα οχήματα Ford για λόγους εύκολου εντοπισμού και σύγκρισης. Για παράδειγμα, η γκάμα SUV της Ford Kuga, EcoSport, και το Edge, θα εκτίθενται δίπλα - δίπλα. Οχήματα υψηλών επιδόσεων όπως τα νέα Ford Focus RS, Focus ST, και Fiesta ST θα εκτίθενται επίσης μαζί.

Στα Ford Stores οι πελάτες θα βρίσκουν το νέο Ford Mondeo Vignale, το πρώτο όχημα της γκάμας Vignale που διατίθεται ήδη και στην ελληνική αγορά αλλά και τη Ford Mustang, την πρώτη Mustang που πωλείται στην Ευρώπη μετά από 50 και πλέον χρόνια συνεχούς παραγωγής.

Στο Vignale Lounge, βρίσκει ο πελάτης ειδικό σύμβουλο και εξατομικευμένη υποστήριξη, για μία προϊοντική οικογένεια που συνδυάζει παραδοσιακή κατασκευή αμαξώματος, σύγχρονη σχεδίαση και τεχνολογίες αιχμής. Το Vignale Lounge τιμά και σέβεται τον πελάτη με έμφαση στην άνεση και την ευκολία. Πολυτελές, απολαυστικό για τις αισθήσεις και με προσοχή στη λεπτομέρεια, κάθε Vignale Lounge συμπληρώνει τη γκάμα οχημάτων.

Οι σύμβουλοι θα βοηθούν τους πελάτες να διαμορφώσουν τα οχήματά της, προβάλλοντας πληροφορίες σε ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό τραπέζι και ταμπλέτες. Ανάμεσα στις ειδικές υπηρεσίες θα είναι η παραλαβή και παράδοση οχήματος για service – από το σπίτι ή το γραφείο – σε ημέρα και ώρα που εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη. Τα οχήματα Ford Vignale θα απολαμβάνουν πάντα μέγιστη φροντίδα και θα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους μετά από ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιποίησης.

Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να ξεφυλλίζουν το πολυτελές Ford Vignale Magazine με ειδήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες και περιεχόμενο lifestyle, με προγραμματισμένη κυκλοφορία περίπου 50.000 αντιτύπων.

Η νέα εφαρμογή για smartphone Vignale Service, υποστηρίζει τους πελάτες με υπηρεσίες μέσω GPS όπως Vignale Park Me, που τους επιτρέπει να καταγράφουν την ακριβή τοποθεσία και το χρόνο που παρήλθε από το παρκάρισμα. Χρησιμοποιώντας online δεδομένα χαρτών, η εφαρμογή βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν πρατήρια καυσίμου, και παρέχει άμεση σύνδεση με υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v