Εκατό «καυτά» Seat Leon Cup Racer

Η νέα σπορ σειρά του Leon παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση και ανταπόκριση στο πλαίσιο του του Leon Eurocup, όσο και του TCR International Series.
Εκατό «καυτά» Seat Leon Cup Racer
του Σπύρου Ρέκκα
 

H Seat Sport παρέδωσε το 100ο Leon Cup Racer - το οποίο προορίζεται για την Target Competition Team - στα κεντρικά της γραφεία στην Abrera της Βαρκελώνης. Μέσα σε μόλις 14 μήνες, η σημαντικά μεγάλη ποσότητα αυτοκινήτων που έχει πουληθεί αποδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο ζήτησης και απόκρισης στο πλαίσιο του Leon Eurocup, όσο και του TCR International Series - με 9 νίκες σε 14 αγώνες - καθώς και άλλων αγωνιστικών θεσμών, όπως του CER (Spanish Endurance Championship).

Η αυστριακή ομάδα θα αποκτήσει το έκτο αυτοκίνητο με το οποίο θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο 2015 Seat Leon Eurocup, παράλληλα με τα άλλα πέντε Leon Cup Racer και με οδηγό τον νεαρό Ολλανδό Loris Hezemans. Η δέσμευση της ομάδας από την Αυστρία αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην αγωνιστική ισχύ του Seat Leon Cup Racer, ενός αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε από το μηδέν από την Seat Sport.Το 100ο Leon Cup Racer θα κάνει το ντεμπούτο του το επόμενο Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουλίου, στα πλαίσια του επόμενου γύρου του Πρωταθλήματος στην Αυστρία.

«Το Seat Leon Cup Racer κερδίζει συνέχεια οπαδούς και θαυμαστές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, χαρακτηριστικό που το έχει αποδείξει σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει. Διαθέτει ένα δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με μέγιστη ισχύ 330PS και 6τάχυτο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη. Είναι ένα πολύ ελαφρύ αυτοκίνητο με χαμηλό κέντρο βάρους που σημαίνει ότι είναι πολύ γρήγορο και απολαυστικό στην οδήγηση. Επίσης πρέπει να πω, πως είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το γεγονός πως το Leon Cup Racer έγινε άμεσα αποδεκτό από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αναγνωρίστηκε η καθημερινή εργασία των μηχανικών της Seat πάνω σε αυτό», σχολίασε ο Dr Matthias Rabe, Seat Executive Vice-President for Research & Development.

Το Πρωτάθλημα Ενιαίου Τύπου Seat Leon Eurocup είναι ένας διαγωνισμός μηχανοκίνητου αθλητισμού που διοργανώνεται από την Seat Sport για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι αγώνες διεξήχθησαν μέσα σε διάστημα έξι Σαββατοκύριακων κατά το πρώτο έτος της διοργάνωσης ενώ η νέα τρέχουσα σεζόν θα περιλαμβάνει επτά Σαββατοκύριακα αγωνιστικών γύρων σε επτά διάσημες Ευρωπαϊκές πίστες όπως, Paul Ricard (Γαλλία), Estoril (Πορτογαλία), Silverstone (Ηνωμένο Βασίλειο), Red Bull Ring (Αυστρία), Nurburgring (Γερμανία), Monza (Ιταλία) και Circuit de Catalunya (Βαρκελώνη, Ισπανία).

Αυτά τα εμπροσθιοκίνητα μοντέλα εφοδιάζονται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα δύο λίτρων με μέγιστη ισχύ 330 ιππων, 6τάχυτο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη DSG, ευρέως ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αξιόπιστο σύστημα πέδησης καθώς και πιστοποιημένο από την FIA σύστημα προστασίας από ανατροπή. Από το 1970, η ισπανική μάρκα έχει δημιουργήσει μια πλούσια αγωνιστική κληρονομιά, κερδίζοντας δύο φορές τον παγκόσμιο τίτλο του WTCC το 2008 και 2009 και τρείς τίτλους στο WRC στην κατηγορία των δίλιτρων (1996,1997 & 1998) εκτός από τα επιτυχημένα ενιαία πρωταθλήματα που διοργανώνει σε όλο τον κόσμο. Μέσω άλλων διεθνών και εγχώριων προγραμμάτων, η Seat Sport έχει κατακτήσει περισσότερους από 25 αγωνιστικούς τίτλους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v