Καλπάζει η Ford

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της παρουσίασε η Ford στην Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο του 2015, πουλώντας συνολικά 335.100 οχήματα.
Καλπάζει η Ford
του Σπύρου Ρέκκα

Η αύξηση των πωλήσεων της Ford στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερη από την άνοδο που σημείωσε η ευρωπαϊκή αγορά του αυτοκινήτου. Συνολικά, η Ford πούλησε 335.100 οχήματα στις 20 ευρωπαϊκές αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2015 – αύξηση 12,5% από πέρσι. Συνέχισε να υπερτερεί του ρυθμού ανάπτυξης της βιομηχανίας που κυμάνθηκε στο 9% το διάστημα αυτό.

Το συνολικό μερίδιο αγοράς της διαμορφώθηκε μέσα από επιτυχημένα λανσαρίσματα νέων μοντέλων και αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,2% μέχρι τώρα, ενισχύοντας τη θέση της ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μάρκες. Κατέγραψε επίσης το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων από το 2012, με 264.440 μονάδες μέχρι τώρα, αύξηση 6,5%.

Στην άνοδο της Ford συνετέλεσε η ισχυρή ζήτηση για νέα μοντέλα όπως τα Mondeo και Transit, αυτοκίνητα επιδόσεων όπως τα νέα Focus ST και Focus ST diesel, καθώς και η βελτιωμένη εικόνα πωλήσεων των Kuga και EcoSport SUV.

Η Ford συνέχισε επίσης να βελτιώνει το μίγμα πωλήσεων σε πιο εύρωστα κανάλια το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας για μία ακόμα φορά το ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανίας. Οι λιανικές και εταιρικές πωλήσεις αποτέλεσαν το 73% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων Ford το πρώτο τρίμηνο, 4 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από τη βιομηχανία. Το μερίδιο αγοράς της Ford στον τομέα Λιανικής ήταν 8,6% το πρώτο τρίμηνο, + 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Ford ετοιμάζεται τώρα να λανσάρει τα νέα C-MAX και Grand C-MAX, τα νέα μοντέλα S-MAX και Galaxy, και το νέο Ford Vignale Mondeo τις προσεχείς εβδομάδες. Φέτος το καλοκαίρι, η Ford θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των νέων Mustang fastback και convertible στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του θρυλικού αυτοκινήτου. Προς το τέλος της χρονιάς, θα αρχίσει η παραγωγή του Ford Edge SUV και του Focus RS hatch υψηλών επιδόσεων.

Η αύξηση πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων Ford συνεχίστηκε όπως και η βελτίωση του μεριδίου αγοράς χάρη στη νέα και εκτεταμένη σειρά Transit. Σαν αποτέλεσμα, η Ford αναδείχτηκε Νο.1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο από τη No. 7 στην οποία βρισκόταν το 2012. Ήταν η πρώτη φορά από το 1997 που η Ford έφτασε στην κορυφή της αγοράς CV στα αποτελέσματα 1ου Τριμήνου στην Ευρώπη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v