Νέο βραβείο στο Citroen C4 Cactus

Το νέο μοντέλο της γαλλικής φίρμας τιμήθηκε με το βραβείο Etoile du Design (Αστέρι Σχεδιασμού) από το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Παρισιού.
Νέο βραβείο στο Citroen C4 Cactus
του Σπύρου Ρέκκα

Το νέο Citroen Cactus πήρε ένα σημαντικό βραβείο από το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας της γαλλικής πρωτεύουσας. Το βραβείο Etoile du Design (Αστέρι Σχεδιασμού) εξασφάλισε, εκτός των άλλων, την παρουσία του μοντέλου της γαλλικής φίρμας στο συγκεκριμένο μουσείο δίπλα σε βιομηχανικά προϊόντα που κέρδισαν στο παρελθόν αυτή την ξεχωριστή αναγνώριση.

Έχοντας ξεκινήσει το 1999, ο διαγωνισμός Observeur du Design, είναι ανοικτός στις εταιρείες και τους σχεδιαστές βιομηχανικών προϊόντων. Ο διαγωνισμός εστιάζει στις προτάσεις που διακρίνονται για το πρωτοποριακό τους design, με τα προϊόντα που ξεχωρίζουν να βραβεύονται με το «Αστέρι Σχεδιασμού», διάκριση που κατέκτησε για τη φετινή χρονιά το Citroen C4. Το Citroen C4 Cactus θα εκτεθεί στο μουσείο, ως δείγμα ενός προϊόντος που συνδυάζει ιδανικά την αισθητική με την πρακτικότητα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα συνθέτοντας ένα αυτοκίνητο που είναι ευχάριστο, φιλικό στο χρήστη, αλλά και στο περιβάλλον.

Στοιχεία όπως τα Airbumps που ισχυροποιούν την έντονη προσωπικότητα του μοντέλου, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην προστασία του αμαξώματος και το φουτουριστικό, όσο και φιλικό εσωτερικό αποτελούν μερικά από τα σημεία που κέρδισαν τους κριτές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης το γαλλικό αυτοκίνητο με την πρωτότυπη σχεδίαση έχει κερδίσει τα βραβεία: Hatchback of the Year του περιοδικού TopGear, Best Crossover για το 2014 του θεσμού Next Green Car Awards, καθώς το γερμανικό βραβείο σχεδιασμού RedDot. Συμπεριλαμβάνεται στη τελική λίστα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν το τίτλο Car Of The Year για το 2015.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v