Νέο Citroen C1 από 9.290 ευρώ

Το μικρότερο μοντέλο της Citroen, η νέα γενιά του C1, λανσάρεται με σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση.
Νέο Citroen C1 από 9.290 ευρώ
του Σπύρου Ρέκκα

H Citroen λανσάρει το μικρότερο μοντέλο της γκάμας της. Η νέα γενιά του C1 πάρα το περιορισμένο μήκος της - μόλις 3,46 μ.- έχει επιτυχημένη σχεδίαση. H διαμόρφωση του εμπρός τμήματος, το ξεχωριστό σχήμα των εμπρός προβολέων σε δυο μέρη, η οπτική συνέχεια ανάμεσα στο παρμπρίζ, τα πλευρικά παράθυρα, καθώς και η φωτεινή υπογραφή με φώτα ημέρας LED κάθετης σχεδίασης, αναβαθμίζουν την εμφάνιση του γαλλικού μίνι.

Οι συμπαγείς διαστάσεις του και ο μικρός κύκλος στροφής (9,6-10μ.) αυξάνουν τις δυνατότητες ευελιξίας και παρκαρίσματος. Η μελετημένη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων προσφέρει άνεση και ευρυχωρία. Οι πρακτικές θήκες και η αυξημένη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, είναι δυο ακόμη σημαντικά ατού στο τομέα της πρακτικότητας.

Υψηλό είναι και το επίπεδο ασφάλειας με όλες τις εκδόσεις να είναι εφοδιασμένες με 6 αερόσακους, ESC (Electronic Stability Control), σύστημα ανίχνευσης πίεσης ελαστικών και Hill Assist χάρη στο οποίο το αυτοκίνητο διατηρείται ακίνητο για ελάχιστο χρόνο σε δρόμο με κλίση όταν ο οδηγός αφήσει το φρένο. Παράλληλα μια σειρά τεχνολογικών εφαρμογών δίνει ένα ιδιαίτερα προηγμένο αέρα στο μοντέλο. Το σύστημα multimedia με οθόνη αφής 7'' διαθέτει λειτουργία Mirror Screen με την οποία απεικονίζονται οι κύριες λειτουργίες του Smartphone (τηλέφωνο, Navigation, μουσική, video, φωτογραφίες, ημερολόγιο) στην οθόνη αφής. Επίσης η κάμερα οπισθοπορείας που λειτουργεί μέσω της οθόνης αφής 7” εξασφαλίζει ασφαλέστερο παρκάρισμα.

Το νέο Citroen C1 διατίθεται με σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Έχουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για όλες τις εκδόσεις. Ιδιαίτερα ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας 1.2 PureTech 82 ίππων δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο μοντέλο προσδίδοντας του υψηλές επιδόσεις. Προσφέρει τη καλύτερη επιτάχυνση στη κατηγορία του, 0-100 χλμ./ώρα σε 11 δευτερόλεπτα, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης.

Κινητήρες: 1.0 VTi 68 ίππων, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο, κατανάλωση 4,1 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 95γραμ./χλμ (χωρίς τέλη κυκλοφορίας). 1.0 VTi 68 ίππων ETG, κατανάλωση 4,2 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 97γραμ./χλμ (χωρίς τέλη κυκλοφορίας). 1.2 PureTech 82 ίππων, κατανάλωση 4,3 λίτρα/100χλμ και εκπομπές CO2 99γραμ./χλμ. (χωρίς τέλη κυκλοφορίας).

Διατίθεται σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις Hatchback και Airscape. Η τελευταία εξοπλίζεται με ηλεκτρικά συρόμενη ηλιοροφή, η οποία έχει εξαιρετικά μεγάλο άνοιγμα και ανοίγει με ταχύτητα έως 120χλμ/ώρα. Από 9.290 ευρώ με απόσυρση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v